Monday, October 22, 2007

Girls Breakfast...

after sending abang to school, hujan lebat gila at my area. I cant go to office yet, aku kena jadi pick up driver for the lauk pauk segala bagai from my personal caterer. I asked her to cook for my department's open house.









Aku lari lam ujan lebat kat Hajris, satu roti canai, satu teh tarik, satu nasi lemak yang x sedap - tapau. terus lari msk keter.



in 5 min mamak hajris anto to my car...aku ngan gegirl balik mkn kat umah ajer.





an hour later, aku terus cabut amik bertroli2 masakan nasi tomato, lauk pauk segala from my caterer and run to office.


sebab kenapa aku terpaksa cancelkan cuti mahalku ittewww...





kadang2 manusia melihat kita sebagai wanita yang lemah, bergantung pada suami sentiasa, dan kadang2 manusia melihat kita sebagai wanita yang kecil dan kudrat yg tidak mampu ditanggung mata, sedangkan yang mengenali sahaja tau, insyallah, aku adalah seorang yang very independent.



9 comments:

drNO said...

excited pulak nk tinggal komen. selama ni jd silent reader je...:):)
tp mlm ni, tgh2 baca blog ni, boleh bertambah lg satu entry...
anyway...congrats...

Lily.Lulu. said...

kakak ku is a strong women, mother, daughter, sister and also friend.

i love her
:)

Hannan said...

kak red...
wanita yang kukagumi...
enuf said!

viruspadu said...

yes, women power!
kak red mmg terer, sy kene tinggal laki seminggu pun dah terkulat2...

Jelly said...

bukan senang jadik wanita ekk.... apa pun berenti la untuk jadi wanita yg suka menyakiti hati wanita lain..... bawak2 la bertobat pada langau2 aka lalat2 tu ekk...

mikaounik said...

siapa kata wanita yg dulu mendodoi kan anak dlm buaian mampu mengoncangkan dunia...
miahahahahaha...:x

setiap wanita perlu ada kekuatan tersendiri..gagah..berani..tangkas..perkasa..raksasa..huhuuuuiiii..
^_^ joke jerk kak~

pu3nemo said...

wanita yg mengoncg buaian mampu mengegarkan dunia..

sy tul2 admire mummy la..
tkcr!!!

Zana Sadri said...

Boleh jadi strong bila keadaan memerlukan... tak kira la ada hubby or not.. kan kak kan..

tang wanita sakitkan ati wanita tu kira lumrah. klau tak takkan namanya wanita. cuma cara dia tangani masalah tu yg penting.

er.. nasi tomato tu tak nmpk betul pun dgr nama pun dah terliuq. adehhh...

Red Mummy said...

salam dr no = selamat kenalan, i went to yr blog oredi.

hi ly ngan nan seia sekata nampaknya... :P

virus padu apa ke nama ko ni ha zaimah - akak dah biasa le dik oi..dari lom kawin dia asik travel semedang

kak jelly - i wish i wish si polan membacanya!

mika n nemo - to pepatah lama..pepatah baru, sapa kata wanita yg menetekkan bayi x leh buat blog? hahahahahha



zana - ns tomato ngan ayam masak merah dia mmg sedappppppppppp!!! ko ni bila nak banak nya ye?