Thursday, December 06, 2007

Satu hari di klcc...

aku nak tergelak...



aku nak post entry lain tp aku teringat satu incident ni arini.



ada le orang ni foreigner pi beli lauk lunch kat nasi kandar hameed, 2nd floor food court klcc ni. dia amik udang seketul (RM18), ketam seketul (RM18), ayam nasi sayur hapa bagai. ni makan untuk sorang ye!



total = RM61.00





idok ke foreigner tu tekejut, nak salahkan dia pun idak, tp cashier pak hameed tu pun satu, muka x de belas kasihan tol. Sempat aku tengok isi wallet mamat tu, mmg cam tinggal 2 keping je kot. alahai. dia x tengok price list atas tu la gamaknya. Ngan muka masam bengang mencuka, foreigner tu bayar gak lah, takut dia balik hotel dia blog mengata kl, klcc mana le tau kan.





kalo aku, ni kalo aku lah kan...kalo dah x de duit, aku letak balik la...tapi malu pun ye gak dah sah2 org nampak kita. sian la dia. tp nak sian pun x guna, tu bukan makan namanya, tu mengtekedarah.




19 comments:

peej said...

punyalah mahal..yg restoran tuh pun..melampau2 harganya...tp ye lah kan..kau amik ketam.sapa suruh..ngan udang lak tuh..amik ubat,,,

okidokisan said...

kata pun KLCC kan? kan? kan?

sbb tu lah jarang benau nak nmpk muka saya di KLCC yea..

segala bagai mahal!

Ceera said...

mak aiii, macam tu ajer dah 61hinggit. Mahal gilos...

myasefia said...

apasal makan nasik kandar misti mahal eh kak red?

mikaounik said...

hehehe..kalo g klcc mmg xmkn..
kalo lapo sgt g berger king kat bwh eskelator tu jelah

aRa said...

Uhuhuhu..klcc mmg mahal..Adoi,teringin nak mkn seafood kat Labuan..Fresh giler.. Kak Red,klo p Lbn..soh Mrs. Sheikh kita 2 masak seafood..ehehehe..leh tak Mrs. Sheikh??ehehehe.. ;)

NAZILA said...

Apsal mahal sgt lauk pauk dia? Sedap sgt ker?

Lily.Lulu. said...

agagaga .. makahai betol !!
mahai nak mampuih ...

baik order mee goreng je kan mummy
:)

izal said...

kak, takkan ketam & udang seketul masing2 rege rm18? besar sgt ke?....sian ek foreigner tu...kalau saya pun ltk balik kot..:)

Fozalin said...

mak ai tu bole wat banje makan doploh ari tu...... mahai gile....

Red Mummy said...

nnt aku snap gambo harga dia kat board kedai ns kamdar tu, aku tunjukkan ye...

sweethOneY said...

giler mahaii~~
gulp~

Rickywan said...

Kak....kalau dalam kata lain..
bukan mengketedarah, tapi mencekik......hehehehehe

Mrs. Sheikh said...

kak red - dijemput ke Labuan utk merealease tensen.....boleh makan2 kat umahku..kat anjung ketam...kat mawilla seafood..

ara - ko kempunan kang aku tak moh tanggung aaa..

Beruang Madu said...

pehhh tu harga beberapa hidangan kat Cakri tu... lebih dari kenyang!!! takyah makan makan hati

Josh said...

a'ah Cakri Palace lagi ler sedap. Sedap coffee duck dia.

pu3nemo said...

giler mahal baik makan kat tgi jek..lg sedap!!!

Jelly said...

maunya tak mahal KLCC nie... Nasik Ayam dua pinggan jerk dah RM10... kat luar baru RM6 - RM7....

Beruang Madu said...

josh jom makan sana... aku heppi jer nak makan org yg appreciate makanan ni....