Thursday, December 06, 2007

My nite life...

u know what my problem is?? my stupid problem is i cant sleep wt the light on. never!!!



kalau ada pun satu lampu yang aku pasang, lampu bilik ayo. kalo tido kat hotel pun, lampu bilik ayo kena pasang. that s fine. it s not a big deal. bill api aku sampai bebaru ni, double from the usual one. since the XXX, since the husband is not around, aku pasang 4 lampu. and the pc is running throughout the night, so that we are sleeping dengan alunan ayat2 Quran.




i have a very bad nite, most of the nites i can say. But alhamdulillah, since satu 2, 3 minggu ni, i can sleep peacefully. tapi aku masih x berani tidur in the dark yet.tu pasal ngah tido aku terjaga, dengan lampunya yang terang benderang (it has to be terang gila, not the stim2 nya lampu ye).


the double up of the bills, i m not complaining, bukan nya byk mana pun. but nak tunggu aku terlelap ngan lampu terang, pusing kiri kanan tergolek sana sini, makan jam gak lah.




if i go to sleep at 12midnite, kol 3 pagi pun x tentu aku dah lena.




Tetapi sekurang2nya, tidurku beriringan dengan nyanyian 114 surah. i m sharing this web wt you, x perlu download, just click Play, terjemahan pun ada. Kalo hari ni, ko off at Surah 15, sok ko bukak balik automatic dia pi kat Surah 15 yang ko katup semalam.


Alhamdulillah, malamku semakin lena.


Mlm td, aku mimpi seekor kucing putih kat atas pala badan aku. Kucing tu cantik sangat. putih bersih kalernya. Bila aku sedo, it s around 3am. or is it 2am (mata rabun x nampak sgt jam) but around that time lah.








11 comments:

Lily.Lulu. said...

saya perlukan ketenangan ...
kalau mimpi kucing putih tuh .. ape maknanya ??

mama ranggie said...

semoga mummy akan dapat tido yg lena pasni...

Ziana said...

kak..
thanks coz sharing tht link...
thanks :)

kak..
kucing putih? meaning?
- ade org dtg minang? huhuhu i like!! hahahaha
- dpt pi holiday?? mak suke nyahh!!
- dpt ketenangan? alhamdulillah ...sy nak kucing itu..

**tp sy penggeli kucing...then how?? :(

mrs syadAZ said...

em,same lah kak red..
syada pn xbley tido klo de cahaya..
mesti gelap segelap2 nyer..
nti susah nk lelap..
penyakit apakah ini ek?
hehehe =p

okidokisan said...

saya pun dah lama takder mimpi paper..

tido terus .............

kucin haiwan kesayangan rasul. putih means good lah tuh kan..bersih, suci,

hmm..makna? tentu yang baik2..

wahh..pepandai saya..

Beruang Madu said...

ok dik non dik non sekelian... abang nak citer sikit... kalau mimpi dalam keadaan takder hadas dan terjaga sepertiga malam... kira kira macam waktu ko terjaga tu lah kak red oiii..mimpi tu petanda benar... kalau lain dari situasi tu tak kira..

kalau dah bangun matahari dah tinggi atau luar waktu tu atau dalam hadas memang tak boleh percaya.

lagi satu ko masih ingat jelas mimpi tu dan badan ko sedikit berpeluh, takmo yg samar-samar atau selesa benar... jadi mimpi ko tu mungkin membawa petanda baik.. warna putih biasanya petanda baik..bab kucing tu abang tak pastilah apa dia...tu kena tanya orang lain lah...

Mrs. Sheikh said...

kak red... semoga hari ini lebih baik dari semalam....

mikaounik said...

hope mimpi akak tu membawa petanda yg baik...

Jelly said...

XXX mender tu??? kena buang XXX tu red.. pangey la sesapa org yang boleh dipercayai alim bebenor... skrg nie ramai org nampak alim tapi tak alim... hahahaha

aRa said...

Yerp..i setuju ngan web itew kak red..Very the tenang bila pasang time nak tdo..

I have trouble sleeping at nite 2..Mcm kak red gak..kul 12 dah nak tdo tapi kadang kul 4 lom tdo lagi..Pusing kiri kanan then bgn ngadap pc..Agagagaga..

Cerita pasal kucing i teringat ziana..Agagagaga...meremang bulu roma dia nnt.. :)

A Z R A said...

same same, no lights, except for a small one and a very dimmed one....tapi kalo travel, tido in some hotel, gelap pun lom tentu leh tido...mcm2 pikir.....errkkkss

kak red, thanks for the link n try baca ayat Qursi a few times...i used to have the same problem....mimpi2 nih tak tau, sbb tido confirm tak sedar!