Wednesday, December 05, 2007

Gegirl's new kindergarten...





i m not working today. tak sihat bangat. Too many things to do at work, too many things to think and too many things in my hand. n my mind. my energy?



Before going to clinic, aku ajak abang pi amik gegirl. but when i got to mom's house, she dah gone ikut Nana to another clinic, the monthly injection for Nana's baby. aisay. aku tunggu la 10min, tp janji melayu, 10min means stgh jam.



So aku ajak abang pi tadika gegirl dulu. Later la kang2 kita pi amik gegirl and bawak lagi sekali.




This place was recommended by Kak Mas, my reader bout this good school. Kak Mas is also my neighbour. The good thing is, aku x penah jumpa kak Mas, she reads my blog, she emails me, communicate via email and sms. Thank you Kak Mas for the recommendation. Gegirl can click wt your daughters then.



The 2 units k/ten looks ok ok to me lar. I decided not to send her to abang's MCA pasai jauh dari abah satu hal, wpun murah abang's school dulu tp some of their education style x buat aku happy.



Rose Umi Mia - pls take note on this ye darling, have u decided on yr daughter's new school?



this k/ten is mahal a bit then abang's one. RM150 pm. All in all that I have to pay for 1st semester's books, uniforms and other fees - RM600. tu termasuk ngan extra uniform yang aku amik.



In less than 24 hours, i spent more than RM1k for both their school fees and uniforms. Camne orang yang ada anak berderet2 tu ye. lagi mahal belanja nya.




tu pasal aku dulu x pi tadika tak pi tuition bagai, adik badik aku je 8 orang, mana le makpak aku mampu nak anto aku adik badik kat tpt2 semua ni.



Bertuahla budak2 zaman skang.




12 comments:

Umi Mia said...

dah decide...tapi belum register...masa amat mencemburuiku...

Anonymous said...

darling, reading ur blog make me wanna blog too! and loving ur shoes collection. do post more on'em !

have a good day~

okidokisan said...

kak,

masa adam masuk sek dulu pun gituh ler..then total reg fees cost me RM800. Monthly sekolah + taska + ngaji RM350 p.month.

kopak kak...

:-(

now tgh pk his skool nxt year n aqil kindergarden too..

again, kopak..ribu riban lah gamaknye..

aRa said...

Mcm takut lak pk byrn sekolah/kindergardens nowdays..

.:MooN LitE:. said...

kindergarden sgt mahal la skrg..
compared to primary..
haiyyaa...
blaja A B C pn mcm nak pitam mak pak nak membayonye..
zaman kami depan2 nnti berapa kali ganda la plak ek???

Red Mummy said...

rose - take time off, carik masa kejap...

anon - ada lg shoes collection x kuor yet, will post it trow ye

oki - senasib le kitaaa

yes ara..takut tp bila depa dah msk sekolah, ko lupa kejap RM2 tu sume

izal said...

nasib baik la skrg ni muda remaja & tak kawin lagik...so takyah le nak pikir skool uniform bagai..hehe...kalau tak mesti pening cam kak red...kan kakk...:)

A f f e n d i O s m a n said...

aku tadika kemas je kak...pakai baju petak2 merah putih. seluar biru....takde le tadika canggih manggih ni haaa...pulak tu skang aku tengok tuisyen untuk budak tadika? motif?

Naughty Babe said...

owh tidak.. karang biler time i baper hengget pulak agaknya ekkk....???

mikaounik said...

untung kanak² skrang...baru nak masuk tadika daa beribu² blanja...


kalo 10thn akan dtg camne laa gamaknyer kan....eishhh

Red Mummy said...

moon - makpak cikgu pun anto anak pi tadika, ater camne ek..harus gak la nganto gitu kan?

izal - yr time will come

fendi - ha tu aku la tu anak aku yg pi tuition ahahhahahahah

dia - bukan bape hengget, bape ribu daaa

pu3mawar said...

hehhehehe ... kak red anak sy yg sulong baru pra sekolah... tadi kerani skolah dah tepon baru citer pasal uniform... dekat 100 hinggit jugak la .... pasni yg kembar nak masuk tadika...( same age dgn gegril kak red) yuran ajer campur itu ini kat 1600.... hmmmm belom lagi masuk yuran sekolah yg sulong tu... mauk kopak deket 3000 termasuk dgn alatulih dan mende kecik kecik tuh... hmmm untung budak zaman skarang... saya dulu tadika kemas aje...