Wednesday, December 05, 2007

Al Mustaqimah...

and here we go...abang n I singgah lak sekolah agama before amik gegirl. Told u it s a long day for us. anak banak kulu kilir berdua.

just trying my luck, without any appointment. From the pagar outside of the sekolah agama, i made a call to the kerani, kot2 leh buat apa2 payment. She asked me to come again next week, by next week semua bukus yurans baru boleh mula bayar..



sekolah agama ni dulu kecik jer, i used to study here. aku menang syarahan agama kat sini, aku belajar tajwid kat sini, khatam quran kat sini, aku belajar baca and tulih jawi pun kat sini.



Abang will have to catch up the alif bata bagai coz he didnt go to agama's k/ten before, he went to modern and mandarin class remember?



I heard the kerani said for the books and yurans hapa2 tah will need me to stand by 200 ++. yes mam, i will. Sirman, u read this?

Kepala agung aku leh beranak pinak gitu...

5 comments:

mikaounik said...

wowooo...sek agama pun daa kena bayarkan...

dulu time saya sekolah agama semua free kak...
siap dpt buku lagi..
skrang ni...semua nak duit...

nnt akan dtg mcm laa kan...

utk abg & gegirl blaja pandai²..
muaaaahhhaaaaax

Ziana said...

haaa kan..
rasenye dulu sek agaman free jek..
skolah betingkat2 gak building dia..
tp tu DULU laa kan..
skang nih sume bayo..

kak..
riban habis ari nih ek?

xpe laa..
utk anak2
kan?
:)

Mrs. Sheikh said...

betul kak red..
dunia dan akhirat kene stabilkan...
ok abang..nanti khatam quran muda2 tau...jgn jadi cam auntie ke?! dah umo 16 baru nak khatam...

Beruang Madu said...

haaaa???? rasanya dak dengarlah diknon kita ni mengaji pulak.. leh tak?? ahhhh!!! insaf sangat

Red Mummy said...

mika n ziana - dulu yuran sek agama ni apak akak bayar 3 inggit lebih per month rasanya lah..skang ber'bleble' harganya naik.

husna - takut dia lambat catch up, lambat x pe, jangan x tau lsg. aku mmg rock tp aku still org biasa gak.

bang beruang - bley...bley blahhhhhhhhhhhhhhh!