Wednesday, December 05, 2007

Final shop...







Last shop before taking our dinner, is JJ in Midvalley too.


Kak Lina, I finally found Canggih's brand here!! but too late mar, the baju dah beli, seluar takde size lak. Banyak mak pak dah borong awal la.




Mr Reporter sempat melazer 'dah tau nak bukak sekolah, yang korang x jual bebanyak kenapa, kedai punya beso!' .... padan muka kan dah kena sound!



At the first floor, we bought the botols air, pencel case for abang and gegirl, segala mak nenek yg kekecik alam tu lah...




Downstairs we bought the school bags for both abang and gegirl pulak. Abang is so fussy, he wants blue blue blue, manjang je biru! and nak yang gambar spiderman la, superman apa lah... i tell u the school bag is so le mahallllllllllll!!!



Even gegirl's bag yang best buy tu pun dah hit 30. I m not buying any new school bag for his sekolah agama, he can use the old one, or he can also use mine or sirman's casual bag. Berlambak kat bilik belakang.



Enaf for tonite. I will get the new colour pencel set (masuk ni dah bape puluh kali lah aku beli colour pencel, x sampai bapa ari mesti ilang!). Will just get it from hero, kedai mamak pun murah or anwhere lah, senang lagi beli kat my opis, KLCC.


To someone in Houston:


3 pairs of baju melayu

2 pcs of samping

1 pc of blue pant

3 pcs of white shirt

6 pcs of socks

5 pcs of singlet

3 pcs of white carlton shoes

beg sekolahs, pencel case, botols, remeh temeh things

all in almost RM480.


For another round of 3 pcs of blue pant, and remehs items - another RM100.



11 comments:

ashterix said...

no problemo. bil to me later k

Ceera said...

banyak nye barang kena beli, haihhhhh... gigih sungguh kakred...

Jie said...

colour pencil tu normal la kak....mmg hilang je..nak2 pula skrg ni dia org nk mekanical pencil tu...satu dah +rm 3, kejap je hilang...ramai kawan2 yg berminat...

last2 intan ckp..pakai pencil 2B yg kaler merah tu :p tak de sapa nk ambek dah..budak2 pun pandai memilih :p

Anonymous said...

nyah, anto bill aku sekali.. :)

kim bassinger

mikaounik said...

huuuu....
bkn kat sekolah jer pen bleh ilang..kat opis saya ni pun ramai perampok pen/marker pen...



mencciiii btul..

Mrs. Sheikh said...

mahal giler brg budak sekolah skrg..
dulu baju sekolah beli kat globe je..

Umi Mia said...

mak aiii....tu dia belanja anak nak sekolah yer.....rasa cam dulu masa kita sekolah cam tak banyak jer belanja nyer...huk huk huk...anak aku nanti camner lah pulak...

Ziana said...

hahahaha...
ok laaa kak...leh claim..

sy nih..
dok sponser my niece..
x ado nye claim2..
around that amt gak tuh!tuh ade yg x complete lg tuh..
:)

sume mmg mahal!!!
and sume pink pink pink!!!
hahaha

leh topup beli handbeg kat ZARA yg i bekenan tuh...
hahaha...
xpe xpe..
sethn sekali kan kak?
:)

pu3mawar said...

hehhehe kak red baghu sorang masuk skolah rendah... gegirl tadika... saya nie baghu nak budget .... yang sulong pra skoleh... (kira macam budak skolah la) pastu si twin yang nak masuk tadika nie... kire dabel la... ( kalau skolah kemas tak per..nie swasta... duit duit duit) dah la tahu nie tak dak bonus.... huhuhuhuh sodih saya kak

okidokisan said...

wahh..akak dah beli la brg abg..

hmm..me? nxt week kut? or the following week, or the nxt nxt week..

errr..

.:MooN LitE:. said...

wahh.. tu baru barang2 nk masuk skolah..
nnti ble dah masuk lain plak blanjenye..
buku lg..
pocket money lg..
byr itu ininya lg..
duit kelas x kelasnya lg...
sgt susah nk menyekolahkan anak..
nasib baik sy tak kawin lg wat masa ni.. hahah.. :)