Sunday, December 02, 2007

Jump mummy, jump!!!





i was wearing my red shirt wt black long pant. layan teh tarik, tengok anak2 mandi pool. bila aku pasan gegirl ilang body board dia. Biasanya kalo jadi gitu, she will quickly swim to the side. but not this time.





Aku tengok dia dok struggling breathing in and out, she s about to tenggelam... . She s panic!!!








There s a boy nearer to her, yang boleh capai dia, but boy tu x pasan that the little diva is having problem, so what do u expect? takkan a mother wants to just watch the scenario gitu?




i threw up my sling bad, quickly jump into the pool!




yes I jump wt my baju suor bagai, wt my spek some more. grabbed her quickly to the side.



famous lagi la nama aku kat VA ni kang...





it was just few seconds scene but begitu ramai org yang perasan and menggelabah tengok aku jump, save gegirl, put her back at the side of the pool. Jai and his assistant, the person yang running the kedai makan terus capaikan towel aku and tarik aku yang kuyup ke atas. no problem babe basah2, but gegirl learns her lesson today, no more body board without guardians of yr parents or uncles inside the deep pool.






Gegirl continues her swimming back, like nothing happend. Dia x tau macamana seriaunya aku bila jadi gitu....

23 comments:

Miss Nazla said...

luckily shes fine

Nono said...

Lesson learnt ke tak gegirl? Anyways, that is what a mother for kan? Congrates for being a protective mother.. :)

peej said...

alhamdulillah xde apa2...thanks god kak red..jenis perati je budak2 tuh...sbb most parents..lepas je anak dorang..x pun..sembang2 ngan kawan..anak terabai..pastu baru gelabah..

tentangseseorang said...

teringat dulu zaman gelap / nakal ku. mandi dekat jeram. Taiping banyak sekali jeram2 yang best untuk di mandi. I can't swim properly. dekat jeram tuh ada ala2 air terjun but dia mcm slide. so so i use to selalu sliding there. until one day adik akak nih salah bajet. batu dekat dasar yang selalunya ady pijak untuk lonjak badan ke tempat yg cetek, i missed it. wooohooooo gile panic. luckily a fren of mine berdiri dekat batu batu area tempat dalam tu dan dia grab my hand. after that no more sliding to me each time i go there.

cHiQuE CoMeL said...

alemak awat jadik lagu nih gegirl? sib baik mummy pun terer swimming. hmmm alhamdulillah takde apa yang jadik...

Ziana said...

syukurr!!
nasib xde pape..
alhamdulillah...

sib baik akak perati ek?

gegirl...
igt pesan mummy tuh...
:)

eiza said...

syukur..takde pape jadi..
ish mmg seriau la..

miLLa said...

thank God takde pape..kakred jadi super mummy la..cayalah!

Josh said...

Aiyoooo... so the mencemaskan. Naturally, any mother will put into the 'mother-the-protector' mode when their child is in danger.

Cek Red the Red hero to the rescue!

tinker said...

i've gone through d same situation.. its good for her.. she is not traumatized by the incident.. she's a brave gal... go little diva!

tukangtaip said...

Wow! Nasib baik mommy dia bukan yang jenis takut kebaya dan high heels basah.

aRa said...

Fuh...luckly nothing serious happen..Alhamdulillah...both kak red and gegirl are ok..

Nadh said...

A mother's instinct.

Wuuut. Caya lah kak red.

I'm sure gegirl will remember it.

:)

Scarlett Julia said...

nasib baek tak aper2...Alhamdulillah...

muin said...

Alhamdulillah...
well its happen sometimes..
bro sirman..u must always trust my kak red..hehe
+ tang merah tu tetap jd trademark wlu pun pd saat mncemaskn..hehe

Mrs. Sheikh said...

kak red, tak sia masuk fear factor ..apelah kata ayahandanye kan..

Red Mummy said...

tak tau aku terus kena heavy sinus pastu, coz pas tarik dia aku lak tertelan air,....senak idung!

Lily.Lulu. said...

sib baik gegirl selamat
sib baik mummy selamat
cuma rambut je tak selamat
dah basah .. kena g salon balik

ashterix said...

gegirl mmg berani.. even kalo sy ade pun dia yg terjun dulu dlm pool dalam tuh.

thanks god you all ok dear.

Jelly said...

fuh!!! alhamdulillah.....

viruspadu said...

seriau nyer kak red,
seb baik akak perasan cepat..
alhamdulilah

mikaounik said...

syukur semua selamat...

Ceera said...

uhhh, nasib baik ok ajer.. =P