Saturday, November 17, 2007

Playground...

On Fri afternoon pas aku bgn tido at 4pm, dema ajak aku pi swimming. well...swimming ye.


i gave them 2 options then:

one is to go to playground

two is to go to playground

hehehehehehehe.....option hapa namanya gitu.


i need to go out after Maghrib. So aku kena settlekan ngan budak2 dulu, bwk dema pi memana janji dema bg aku kuor tanpa soal jwb. Budak2 ni skang payah, asal aku nak kuor ke mana kalo bukan ari keje, mmg masak lah kena bagi karangan kat depa. keluar ngan sapa, buat apa, bila nak balik, kenapa x leh bawak abang n gegirl...



Playground tasik permaisuri la tptnya, mana lagi, depan umah aku jer. hangkut la sekali scooters dema, tp main kejap jer bila aku la yg angkut dedua ikut mana bontot2 dema melangkah.


welloow...again, biasanya sirman lah yg bwk budak2 ni pi playground, swimming pun sirman gak, tp kena aku pandai2 buat sendiri semuanya. malas pun kena tolak tepi, x leh wat gano. mak kena buat mak abah nya keje.


We spent 1 stengah jam kat playground ni. berpeluh bau tengik tol anak2 aku main kat sini.



we went back to mom's house, sambung main basikal. Sebelum Maghrib, aku mandikan dema sental abihsan, kemaskan siap2 and so they are ready for Maghrib and mengaji.


sabtu - ke mana le aku nak bwk budak2 ni. the brothers are working, think think think...

5 comments:

mazudi said...

Ooo.. ok. Quality time ngan anak anak apa.

mikaounik said...

taktik seorang ibu...good job =)


ermm apakah yg terjadi mlm td..

^::redZ-Ziaf::^ said...

ke mana agak nyer 3 beranak nie pegi ari ni ek....???
hurm....... :D

ita itu said...

kak red, sy ckp x gemar bwk bdk ke playground..kalo sy pg pun just ddk je kat tepi..bpknye lah yg rajin melayan...sbb panas la kak..

jd kalo kes mcm kak red ni..terpaksa la kan..

echah_syed said...

tingat mase bbudak kecik dulu..

~ gini laa..

~ kdg malasyerr..tp kesian gak asik dok rengek..jom laa

~ skrg ni.. dok tgu depa ajak..sbln skali pun pyh..dok belengko dpn laptop..

~ ikut je la kak red mase bergerak pantas !!