Tuesday, November 06, 2007

Bersama Mak Merah - Sorotan 9



Askum...

Hmm saye xde la prob besar mane pon it just that i need to express my feelings to sum1 else..nak kene gak cakap kat org len..mmg xle simpan sendiri..i am a student..i have a bf yg dh dkt 4 tahun kiteorg kapel..kiteorg long distance..but long distance yg xde la jauh sangat n xde time difference..so kire ok lagi la dari yg long distance and ade time difference..kiteorg bleh survive b4 ths..tapi skang ni we've changing..yelah sume org pon berubah kan..probnye actually i think started from me..


ari tu summer holidays i went back to malaysia and he didnt..die keje kat uk and so ade la time difference...keje lak bz jer memanjang and i pon kat msia xde la berehat pon..banyak mende nak kene settlekan n banyak keje jugak la kan nak kene bwat..name je holidays..awal2 tu kiteorg bleh cope up lagi but lame2 i xleh..i mmg jenis xleh kalau org xkasi attention and xle kalau jauh2 ni n mula la start bwat hal..gaduh mmg perkara wajib..even die call pon jadi gaduh..and saye pon start kawan ngan ramai laki balik la..saye ramai je kawan2 laki b4 this but last yr dh janji ngan die xkan kwn ngan laki sangat dh so saye putuskan hubungan ngan almost sume kwn2 laki saya..


but when rase lonely, bosan and tensen mesti kite nak kawan kan?so i baek semula ngan kawan2 laki i..n siap tambah a few lagi...pastu biasa la ade yg terrapat n when jadi camtu rasa cinta tu mulai pudar tapi sayang still ade..dalam ramai2 kawan laki tu ade sorang yang saye suke..saye kenal die lagi lama dari bf saye but die kawan je la..die penah minat saya but die selalu terlambat...and saye x penah minat die sampai la ari tu when saye rase die calon suami soleh la.yang boleh bimbing saya ke arah kebnaran and satu lagi die punye kelebihan die org sama negeri ngan sya n honestly mak saya suke org sama negeri..senang balik raya katenya..pastu summer holidays abis saya balik sini balik..masa tu hubungan saya ngan bf mmg sangat xbetol la..and die sayang saya so die beli tiket and dtg sini utk kononnya jernihkan hubungan balik..


tapi waktu jumpa dengan die, die pon dh berubah..n palng penting die smoking skang ni sebab puncanya gaduh ngan saya..saya xle terima org smoking sebab saya xsuke..saya anti..saya xnak jadi janda awal sebab suami kene lung cancer or saya xnak jadi passive smoker and dapat lung cancer...(bodoh betol org yg smoking ni.xpaham bahasa ke rokok membahayakan kesihatan)..pastu lepas die balik tu kiteorg dh ok sket..maybe dh xde time difference kan..however die dh start berubah..die jadi sangat social(pengaruh kawan2 aka hsemates die yg baru)...saya sangat x suke..die final yr ths yr and akan kene sangat banyak belaja la kan?tapi ni x..die lagi banyak g parti, lepak2 ngan kwn2 and x g kelas...


sampai satu tahap malam raya ari tu saya mintak break up cuz mula2 saya rase di ignore and as i said b4 i dont like being ignored..pastu alasan saya time tu sebab saya nak die stay kat my own state after kawen nanti n die xnak..so kiteorg break up..n masa tu saya xleh terima sangat..saya mintak..mula2 ok but teringat everything...banyak sangat memories..banyak sangat mende yg saya gune skang ni die belikan..=(..susah..so saya sambung balik after a few days..masa break up tu saya try flirt ngan org len dengan harapan dapat lupekan die..flirt berjaya tapi lupekan x berjaya la..huhu..saya siap pegi tempat yg saya x patut pegi lagi time break up ngan die...huhu..pastu kiteorg sambung balik tapi saye banyak kene ikut cakap die n die insist nak smoking..:(


..saye xleh wat ape..saye siap nangis kat parents saya cakap saye dh break up..my parents cakap xper try dulu sekali lagi but if it still doesnt work break up la but slowly..and my mum skang ni siap carikkan i calon kat my hometown..tp still saya cakap xnak..sebab saya xtau..saya sayang kat die but skang ni rase cinta tu sangat pudar..just couple ngan die tuk xnak sedih but still sedih..bodoh kan?padahal berlambak je lagi lelaki kat luar sana n ade beberape org lelaki yg ngah tunggu sya tapi saya xleh let go of him...im stupid rite?die pon cakap i love u more n more each day but his act, xmacam die sayangkan saya pon..i demam die xpeduli sangat pon...:(...n skang ni die taruk gambar die ngan pompuan len kat frenster..mmg la pompuan tu dh ade bf tapi still???


sampai ade org tulis komen kat photo tu "aik, dh tukar pasangan ke?"..i tried to not care about that stupid photo but still terasa gak la kan...and i told him about that,,die x rase sket pon bersalah sal gambar tu..siap tanye salah ke taruk gambar tu?and pastu yg bodohnye g delete comment tu..i dont care about that comment..i care about the pic..STUPID..saya rase saya la bodoh sebenarye..sayang org yang xleh sayang saya..do u have any tips how to let go a special person?=(..susah tau...and sekang ni rase org paling bodoh la kat dunia ni..rasa cam sangatstupid...sume org ingat saya pandai..siap jadi role model lagi dalam family and kat sekolah lame but in reality, im stupid..really stupid..damn!!!!kenape la saya jadi sebodoh ni..tapi maybe gak Allah nak uji saya atau maybe gak ni balasan..


i used to play with people's heart b4..=(...skang ni i think my performance teruk gile...cikgu tanye xle jawab pdahal dulu ok je..dulu org tanye soalan kat sy..tapi skang saya yang tanye soklan kat org..saye xleh settlekan pape pon sebab saye asek pkkan mende tu..saya try to convince myself ramai lagi laki dlm dunia ni tapi saya x berjaya..sebab saya keep on fikir mmg ramai lagi laki dlm dunia ni tapi laki mcam die susah...even tho die x perfect tapi saya dh sayang kat die..=(



Puteri


6 comments:

Anonymous said...

lupakan jer..
that's it...
dekatkan diri dgn Allah..
that's the best practise...

Arin said...

take a deep breath..

cuba buat solat istikharah..if he meant to be for you..insya allah..

used to be in this kind of situation..and lagi satu..if betul2 nak lupakan dia, try buat2 busy .. buat apa je yang boleh lupa kan dia..

kalau boleh to start a new relationship after break off mmg susah coz all we do is rebel not that we want to be in the relationship...

take care..

Anonymous said...

Time will heal....

Naddie said...

How young are u eh?

Ziana said...

nih just my option...

x guna kalau just sayang but x cinta...both kene together..

if still nak sambung relation...
terima dia seadanya..
try slaw talk and slowly build balik relation...give & take and loyalty tuh penting....

merokok tuh x salah...x bodoh...
lelaki mmg x suke kalau persoalkan psl rokok..diorg rimas...
so blaja accept..

sume manusia x perfect...so respect each other...

if nk lupakan...
buang sumenye..

delete his friendster from ur list...coz bebenda tuh akan buat u sakit hati...u akan nmpk dia nye update...dia nye new comments..dia nye new frens..dia nye new pic per sume lah!

u jgn amik tau psl dia..
if u nmpk dia online (YM or ape jek)..u still hoping...and sometimes u akan marah sbb dia x tegur u....
so delete jek..

jgn ade 1 benda pon psl dia yg u simpan...delete or buang or simpan segalanye... xmo ade ape pon dpn mata...

insyaAllah awak leh lupekan dia...but take times...
maybe 2-3mths laa..
or maybe more..tgk pd kekuatan urself..

try bz kan diri ngan kawan2 or ape2 aktvt yg x menyimpang...



tuh jek pendapat sy takat nih...
xleh nak pk sgt..
sekian :)

Ceera said...

if u jauh dengan dia, i rasa semua masalah u skang akan setel..