Friday, November 30, 2007

Momo...


This photo was taken months ago. While Momo was playing scrabble and aku dok menengok jadi supporter. Seman was the photographer. Kadang2 kita x sangka gambar sekeping ini akan meninggalkan banyak kenangan...



I was SS graduate from ITM, year 1995. I ve been in Secretarial line since 11 years ago. I used to work in Merenong, I used to be the PA of the Minister (oh he just got the Datuk Seri title!) and I m Momo's Executive Assistant since 3 years ago. I love working with him.


Apparently, both of us will be leaving the company, together. He s going to South, overseas. I ll be going to South, as well but in the country at least twice a week. No. Not in the same direction at all.



Momo is a chindian, he cant speak Malay so well, except makan, senget, penat, balik...bih kurang gitu lah. He is 1 year younger than me, belajar at local international school, was sent to London for his secondary school and terus dok kerja di merata dunia till he settled down in KL 3 yrs ago. He s also Harvard graduate.


But now, he is going to leave Msia again, that s the reason I cant join him, if not, he will drag me, Baby G, Matty and 2,3 org lagi fav staff dia. Tapi x per, he leaves me wt one thing that i will never forget, a promotion!!!



The best thing in my life will happend soon, been working hard to get into my stage, been offered twice for the promotion. I m not gonna do any of the secretarial duties anymore, fullstop.


For the big promotion, alhamdulillah. I must thank him a lot.



All the best to you Momo.


He has everything, he is someone's son and he even 'someone'. I cant think any good present for his farewell gift. Every year dia bg aku duit raya for the kids, more than RM400, raya kita tp dia yang sibuk bagi, Euro Moda's kain, Spa at Mandarin Oriental, Mikimoto Pen, Nokia N70's phone, perfumes, and memacam lagi yang aku rasa pangjang kalo nak tulih. Yes the farewell gift for me that he gave - RED Olympuss Camera!!!




I hope he likes my humble and 'cheap' gift, I m giving it on his last day...today.



One thing bout him that people like, he has a very good heart. Hatinya sangat baik, dia antara orang yang kujumpa selama 32 tahun ini, punya hati suci bersih. Semalam aku buat appraisal ngan dia, for this year's PMS, menangis sedu sedan aku dibuatnya, bukan pasal pms tp pasal we tok tok hati ke hati, sedihnya dia nak blah, so sad.


So, when is my last day then?





15 comments:

ezatulhaq said...

sedihkan kalau org yg kita dah biasa dan baik hati plak tu nak tinggalkan kita, tp kalau org yg 'kurang baik' nak blah .. rasa mcm nak suruh dia blah cecepat jerr..
:-( sedih laa plak baca entry nih

Ziana said...

alahai kak..
saya pon terasa sedih baca entry akak..
sure ur bos best kan?
bile laa nak dpt bos camtu..
leh jd kawan2.. :)

mmg sedih bile someone yg kite rapat tuh blah...mmg sedih..
:(

Ceera said...

kakred jangan sedih, kakred sedih... saya pun tersedih sama tau... meh saya hug meh... =P

Jie said...

adat dunia mcm tu la kak...org yg baik selalu cepat berlalu dr hidup kita...Yg pasti, apa pun yg dtg tentunya ia menjadi sebahagian daripada kehidupan.

Dia dtg dlm hidup kita krn giliran kita untuk berkongsi dan belajar sesuatu melalui dia...dan memberikn sesuatu (kemeriahan/kesedihan/ketenangan) yg sungguh luar biasa! tp selalunya hanya utk semusim...atau mgkn utk beberapa episod/musim dlm hidup kita.

Ada juga org kata, cinta itu buta, tapi persahabatan itu celik!

Mrs. Sheikh said...

bos yg baik adalah bos yg menerima seadanya kita dan bos yg baik adalah bos yg sentiasa berada saat2
kita hendak jatuh..
ermm..
kak red..kemusykilan ku masih nyata..akak nak gi mana lagi ni?

^eMiKo^ said...

sdeh & tersnth plak bce entry neh..
good luck in ur 'future' kak red!
and good luck to him as well...

myasefia said...

kak red, i pun wish i dapat keluar dari secretarial line ni. all the best ya..!

Nadh said...

Tarching nye.. Kak Red.. *sob sob*

Momo ni single lagi ke? kekeke. =p

izal said...

sedihh arr kak red entry pasal momo ni..anywaysss, good luck to both of u...esok2 lusa tau gak kak red pi mana kannnn...

cHiQuE CoMeL said...

huwaaa ngapa entry kak red kali nih meruntun jiwa ek??? syioknya kan dpt boss mcm boss kak red nih. tapi jodoh tak panjang plak... hmmm boss besar dan boss kecik saya pun baik gak. ehem mcm ada harapan saya promotion gak nih hiks :)

oTam said...

Penghijrahan itu perlu untuk kemajuan. Sedikit sebanyak akan melibatkan pengorbanan. Kat sini oTam cuma dapat rasa kesedihan kak red.
Sebenarnya ramai lagi yang terkesan oleh penghijrahan ini.
Momo, kawan2 dan faimili kak red dan momo semuanya akan terkesan.
Tapi tak semuanya sedih.

dina said...

congratulation on ur promotion red. Moga lepas ni kau makin murah rezeki...aminnnnn...

A Z R A said...

CONGRATULATIONS KAK RED....U DESERVE IT!!!...KEEP UP THE GOOD WORK!!!

Red Mummy said...

on th epromotion - tq all..i ve started duing it since 2 months ago...and i will be officially wt my future soon...

'ngah tunggu surat pinang'


momo - if u read this entry, u may understand now, why my readers love u even they do not know u..

to all, tq for the wishes, email and sms...i m down, pretty down for momo's leaving but i m happy for his new title - Executive Director!

Aneesa said...

if ur bos dah jadik executive director..akak plak jadik apa???