Tuesday, November 20, 2007

Accident...

aku tengah beramah mesra dan bersenda gurau wt gegirl, bila aku dengo vrooooooommmm, bung bang boommmmmmmmm!

exactly depan my condo, depan block aku.

at least sebulan sekali mesti la ada yang malang nasibnya. Kalo x silap ada sorang dua meninggal kat depan VA ni, ciloknya merbahaya. N malam ni, sepasang awek and balak or suami isteri donno la, tercampak but not la badly injured sgt rasanya.

and ramai mana orang yang menonton dari menolong. aku antara penonton dari balcony rumahku. X kan la aku nak pi bondong2 turun menengok dan menyibuk apatah lagi menolong. Let the men do their job, coz clearly, ramai abang2 yang berhati mulia membantu sipemandu dan pembonceng motorsikal itu.

Tell u the truth, hampir setiap malam kat depan VA menghala ke Tasik Permaisuri, setakat bunyik siren polis peronda bergaduh ngan mat2 rempit, polis peronda main kejar2 wt the mat rempit is normal here. Memula dulu, sonok gak tengok dema main kejar2, bila dah selalu bangat, mengaco tido sungguh.

7 comments:

vangardx said...

kalau dah nak berlanggar bukan boleh elak..tpi syam pelik la.org kl nie bawak laju2..especially motor..diaorg tak pikir ke camana la nak brek kalau jadi ape2..skali tgk cam beradu nasib je..ish ish ish..

^::redZ-Ziaf::^ said...

a'ah kak red... selekoh tue memang merbahaya... tambah2 menurun bukit... memang hantu rempit suka tue

tapi malam2 dok denga siren polis... memang mengganggu tido tol... nak2 pondok saya nie di tingkat bawah... cehh...!! hampeh

sabo je lah =/

Ziana said...

sy rase kak..
telinge sy nih pon dah kebal ngan bebenda tuh..
umah tepi hway...MRRII

takat mat rempit dok vrromm vrooommm...dah lali..

dulu mmg syok tgk..
xciden ke..rempit ke ..
skang nih dah x pedulik..

tp bebenda tuh peneman sy memlm nak blogging..
:)

Jie said...

ooo kak ..meh dok serendah...aman damai..mlm2 dengar bunyi katak je...orkestra philharmonic!

Yazeed said...

serendah???? macam nak putus urat aku aku gi sana open house...takyah.. tapi memang best tempat tu..banyak gunung ganang.. kalau aku stay kat sana ..mau aku hidup lebih lama

Ko kak red hujung hujung tido gaks yang ko nak selamatkan... khamis ni jumpa kak sola bawak jacak bawak shah

Ceera said...

jalan kat situ memang hazab skit, hehe... kalau bawak pun memang kena berhemah.. satu lagi, jalan sempit, sebab sana sini orang parking, adehhh....

DH said...

For someone who uses the road almost 4 times daily (back and forth, hantor anak, amik anak), indeed, CONFIRM mmg jalan tu accident prone.
With the cars parked haphazardly kat luor tu, plus the uneven roads and turun bukit with the twists and blocked view for those yg turun versus yg nak masuk VA.

Talking about rempits, kitaorang yg duduk Bayu Tasik 2 ni pun ikut hati nak je beli airgun with steel pellets for (airheads) rempits yg dok memekak along JPJ/Hajris stretch tu. Tingkap tutup pun macam tak tutup. Br semalam tepat 2.07 terjaga dek sekor motor nyamuk dok preng preng depan stretch tu.

Bising tak hengat. Bunyi nyamuk 2 stroke. Kalo bunyik soothing mcm Hayabusa takpe la jugak.

- DH