Monday, November 19, 2007

Hair cut...


Sunday nite, aku bwk budak2 ni pi mamak gunting rambut Abang. Biasa Sirman bawak abang kat area Taman Tenaga. Ngan aku, x yah pi jejauh gitu, kang nak buat satu triangle lagi. Aku bwk dia pi area hajris kecik. tp kat Tingkat 1.


Sirman - u balik nanti i ajar u kat mana kedai mamak ni ye. I dah terer! 6 inggit je potong rambut abang. cheap cheap!



Lalu kat DVD shop, aku amik 4 pcs for me, 2 for kids. Lalu lak kat Hajris besar, sorang satu roti canai, tapau bawak balik as our dinner.



Simple. Kalo Sirman ada, x nak ni x nak tu, nak mkn kat sini kat situ, aku ngan anak2 senang jer, malam2 pun makan roti canai leh kenyang.

let s get back to work, btw - I hate Monday!



9 comments:

ashterix said...

kat tmn tenaga lg murah
rm5 jer!

Red Mummy said...

n my minyak from VA to tmn tenaga costs more than RM1, the difference.

camne tuh?

sebol said...

Takpe la
nanti Sirman balik, dia bawak aku je gunting kat taman tenaga

peej said...

betul tuh kak red...kalau campur minyak..jadi mahal kan..kadang2 org tgk harga..tp terlupa minyak..
n'way senang je kan..if malas masak..beli makanan...tp sbb pikirkan org lain..keneeee gak masak.. haih...

mikaounik said...

lagi murah akak beli set potong rambut sendiri..
hehehehehe......



kalo akak duk kat kawasan umah saya sepanjang jln ada je kedai gunting rambut(laki lerrrr)

cembang said...

kak red, sorry lari tajuk sikit..nak tanya pendapat sikit, since your car color is sparkle grey (i like the color)but is it easy to maintain the shine/beam? cepat kotor tak?

ita itu said...

kak red kat sebelah p.pos kat btr pun ada..rm5 je

Rush Murad said...

tak elok biasakan budak2 makan roti canai, not good for diet n health.... beri makan roti full grain or wholemeal jek kak oiiii... depa suka tak? try lerrr...

Red Mummy said...

tmn tenaga tu pasal sirman dah regular kat situ, some ppl x nak tukar tpt kalo dah biasa, but being a temp single mom, a change is needed. i ve to think bout the jalan yang senang sekali arung aku lalu x yah nak pusing sana sini bagai.

kaler sparkle grey is ok la x de komplen nak maintain2, keter baru lg kan, but kalo dpt merah menyala lagi la aku no complaint.

abang tepak..tq for the health tips today.