Sunday, November 11, 2007

Sunday again...



Baby Kyre s not in the picture lak...



Apa dah jadi ngan aku?


Since yday, I disable my YM, I do not want to communicate wt anyone. I didnt answer any of the calls (in due respect, pls just sms me nxt time, if it s bloody urgent or tersangatlah nakkan sgt jawapan aku jam2 tu gak, logiklah kalo tepon!)



that s the reason I stated in my profile - just sms only. thank you.



Aku buat DVD's marathon, slept only at 7am of Sunday. Very the gila!


Woke up at 915 when the husband of my helper tepon aku. Hallo!! gaduh ngan bini aku lak kena jadi orang tengah, dah lah aku ngah mamai.


Kejap je lepas Fifin's husband hung up, Fifin pun sampai...aku x mood nak tanya lelebih terus sambung tido peluk si 2 kenit tu.


Pung prang bagai, aku anak beranak bersiap to pick up my family. Anw, padanlah Fifin merajuk ngan lakinya, lakinya baik ati sangat sume org nak pinjam duit semua dia bagi. so yg bestnya lak, orang2 yg pinjam tu bukan jenis nak membayar balik, terus lari lesap lenyap.


So yang buat Fifin bengang ngan lakinya bila RM2 ribu dema, lakinya pi bagi pinjam kat kawan, terus hilang x bayo balik.


'Kak Red, itu 2 ribu sama dengan 4 juta 500 rupiah tau kat kampung saya, macamana lah saya x marah sama suami saya'



Aku dah penah terkena ngan org2 yg pinjam duit ni. Sapa berani nak pinjam duit ngan aku, selain dr my close family members...no no way! Sudah cukup la banyak kali aku ditipu, jadi sudah byk kali aku belajar dari pengalaman.



3 comments:

mikaounik said...

mmg sakit jiwa bab org pinjam duit pastu xbayar nie..saya x penah alami..
tapi penah merasa........
.
.
.
.
.
.

Ad said...

betul tue..byk org nak amik kesempatan jer..
masa ad student dulupun org yg dah kerja leh mintak pinjam duit??ada ker patut???

pastu sampai la nie x der pun bayar2..ribu riban jugakla kalau dikumpul dr rm50 to rm500 yg meminjamnya..

tapi dlm hati selalu kata xnak bg pinjam..tp kalau org mintak pinjam dgn sungguh2..terlepas juga tangan nie.kan??

Ceera said...

betul, saya setuju sangat... sebab saya pun pernah terkena, pinjam tak bayor2... kenapalah aku nie baik sangat... pastu padan la muka sendiri...