Friday, November 09, 2007

3rd teeth...

Abang dok complaining that his gigi atas dah goyang2. kalo zaman aku kekecik dulu, mak aku cabut pakai benang jer. pas cabut buang atas zink umah...cant remember apa motifnya dah.


i went to my fav clinic at Sri Permaisuri on Tues nite, right after work, wtout any appointment. quite emergency lah, sian dia nye gigi dah goyang dangdut bangat.


but too full, patient dah ada yang tunggu, kalo x de mmg leh lepas msk.


x kuasa lah nak tunggu, told abang that we will come again on the next morning. I had to take half day leave for this purpose. Kebetulan Epi is on leave so he can join the club. To my new reader, i hv 5 brothers, setiap kali Sirman is gone for his overseas trip, either Epi or Adik will take turn to assist me.



without make up, bedak semata, i look so le pucat semangkuk.



Abang memang sangat brave boy. He prefers the doctor to cabut his gigi than his grandmom. This is the 3rd teeth yang kena cabut, one did by my mom, and the first one was done by the same doctor.

I have to snap every single moment of my kids, orang yang kat Houston tuh need the update, very detaily.



Hi Daddy, your young boy rongak satu gigi, x nangis langsung ok! no complaint at all!





Showing off his gigi yang dah cabut. aku simpan lam jewelerry box ku, dah 3 ketul. Dia x bagi aku campak atas zink, nak simpan forever...


sukatik ko lah.


but one day, aku akan campak jugak atas umah mak aku, i may look so modern but i m oso from the old generation maaaa....



15 comments:

Lily.Lulu. said...

yeyyyyyy !! lepas nih abang lebih hensem :D

nnt auntie snap gambar gigi abang yg rongak itu yeh

Jie said...

umo2 mcm dema ni mmg selalu jatuh gigi susu kak....aku ckp........kat sekolah tu dah menimbun gigi budak2 tu....kalo cikgu kolek simpan..he he he...

Fozalin said...

caya la abg.... mmg brani cabut gigi... kalo untie mau "cabut" terus dr clinic tu ekekekek

ashterix said...

that's my boy!

tentangseseorang said...

gigi bawah campak ke atas sebab nak dia tumbuh elok ke atas, gigi atas kene tanam sebab nak dia tumbuh leklok ke bawah.

ehehehe paham ke ni akak?

since ur lil bro nih memang pure kaw kaw kampung mali merantau ke KL. So i know. Ehehehe

mikaounik said...

kak dolu time saya kecik2 mmg campak gigi kat atas bumbung..sbb nyer my mom ckp bior cepat tumbuh..
xtau laa betul ke tidak..tp biler mak ckp mmg betul kan...kan..kan

Ziana said...

baguihnye abg..
:)

kalau sy kak..
bau klinik tuh dah buat sy kecut..
sy nih takot sakit kot
hehehe..

ReDbLoOdSnOw said...

hehe..gud boi!!!
lame x mengomen akak nyer blogs..
sbb punyer ler the payah comment box nk loading. Awat ek ngan blogger system sejak2 neh...adakah hanye blogger z jek yg bmasalah??? eemmmzz..

btw, kak red...z pown dulu2 time kecik campak gg atas zink n cabut gune benang :P

ummi yang montel.... said...

waa.. very brave boy laa
ummi sndirik afraid nk jumper dentist.. time kecik sume gigi cabut sndirik n campak atas zink jgk mcm kak red... nenek ummi ckp.. nk bagi gigi baru cepat tumbuh.. ye ke tidak.. ntah lerr...

saharil said...

bukan campak atas zink, orang tua2 kata, campak ke tempat tinggi, baru boleh tumbuh balik. kalau ketip kuku pun sama, kena campak kuku2 tu kat tempat tinggi.

sebenarnya, tak mahu budak2 buang kuku dengan gigi bersepah2 kat lantai. nanti jadi macam medan perang.. macam dalam filem 300 tu..

EDDY PURNAMA SPARROW said...

hey red...ape cerita...sibuk dok facebook lama dah tak menjengah blog org...heheheh

anyway eddy masa kecik dulu memang menangis gile tak nak gi dentist...in fact pernah kena rotan lg...benci habis dgn dentist...skrg pun masih tak suka..

Ceera said...

alamak, saya paling takutttttttttt nak cabut gigi. Kalau leh biar gigi tu tercabut sendiri, masa kecik2 ar... dah besar, kebal okey...

Red Mummy said...

adus...

kalo aku jwb sorang2 nye komen ni kang, kak jie das2 aku nye lah

anw i jwb general je lah yeah..

ada satu lg gigi abang tang bawah nak kena cabut, nxt few wks harus kena pi balik, skang x leh coz kalo cabut kena inject dia dulu


kisahnyaaa

Overrated Dentisz in Town said...

bestnye smer org takut dgn dentist..hahaha..jgn takut maa..
dentist skang baik2 n ensem..bley?
sniff sniff

peej said...

x tau la pulak kene campak atas bumbung kan..
dulu masa kecik2..if cabut sendiri..mesti tanam je..