Thursday, November 08, 2007

Official Open House...


had to wear baju kurung to office today, for my company open house. Semua orang sakit mata tengok kemerahan ku ini.... kalo ko tengok wedding costume aku dulu, lagi bersilau mata kau..

I dont hv many baju kurungs though..



the event was held next door to KLCC, Mandarin Oriental. We are the host, around 900 guests including kumpulan anak2 yatim.



She s been my silent reader for so long. She told me that she had accidently read my blog when she did some googles. ntah apa yg dia google kan...

When i want to snap her photo, she quickly close her face....


trying to snap photo wt Jiah, siap selendang x hengat, but Ms Bunga nye tangan gigil lah pulak!


Dia ni abang angkat aku dalam opis. Kalau selalu aku makan kat sbucks or Dome tapi x penah ku tempek mukanya, ha pasalnya i was once pissed off bila ada ppl yang banyak masa lapang talking bout us.

Told sirman bout it, dia gelak geleng. Tu lah orang2 yang bnyk masa lapang, menceceh jer bercerita bout us. Biol!

Cik II, Selamat berholiday wt family...saya nak minitures set ye from negara itu! thank you.



Kitorg kena makan berdiri, apa nak buat, ada pangkin ada meja ada kosi sume dah fully occupied. Mak Yong makan sikit, ngah bawah budak light2, tapi aku ngan Ms Bunga makan x hengat!! seriously kitorg 2 makan pusing satu ballroom, sungguh2.


That lady just joined my team 3 weeks ago, so i dont know her well but sampai2 jer dia terus peluk aku dari belakang.... emm??

Seman is getting married next week, happy for u, but seeing you busy wt the new joiners, buat aku ngan Ms Bunga merajuk. blah lah luuuuu!


Hey this is my 'future'. Leka aku makan, he came wt another 'future'. They are so looking forward to see me on their team.

Insyallah, the time will come.


Leaving ballroom dengan perut yang kenyang. Just spending an hour coz Ms Bunga need a ride, at the lobby, I met Encik Botak.

Dia cakap dalam blog takleh la cakap Encik Botak pasal dia pakai songkok. Nok...mak x dulikkkkkkk!!!

I want to spend more time wt everyone tapi aku rasa this is not the right place, corporate ppl are everywhere, ada jugak kang aku pi join company lain. hahahaha

I m gonna have one last round of open house this weekend. The final one. Pastuh...pi bayo sendiri kalo nak makan.

Nok - nak makan nok??

11 comments:

Scarlett Julia said...

lawa kurung merah tuh...teringin nak pakai macam tuh...

Red Mummy said...

sedapnya nama...scarlett julia, first time seeing u here...

Lily.Lulu. said...

merah mak !! nampak jelita lak tetiba dalam gambo ..

hihihihi ..

bab makan .. mestilah nak join !!!
harussssssssssssss

:D

Hannan said...

900 ppl and i dont get an invitation.... huh....

mikaounik said...

huuuu..merah sungguh mak ngah..opss mak merahhh...

kak,
naper xamik gambo kasut..kalo pakai baju kurung merah kasut color pe

Scarlett Julia said...

kak red...scarl neh mmg dak berkurun (chewahh exxagerate lak...)baca blog akak taw..sumber inspirasi..penguat semangat tau...tapi silent reader je la..baru la neh nk komen2 sket..dok geram kat baju merah tuh and all of your shoes/sandals...gilakss nengok..

Red Mummy said...

scarl - tried to go to yr blog but x de blog add lah kat yr profile. boleh leave on yr blog add? kalo x camne nak visit...

mika - agak2 ko kasut apa akak pakai? pat la tekaa


nan - kalau ada 3 ribu invites pun, aku x jemput gak ko nan oi!

ly - aku bukan ajak makan, aku tunggu ko ajak aku makan laaaa

ciss

isyairariah said...

kak red, pa kate len kali letak gmbr kawen kak red lak...leh kitaorg tgk...hehehehe;)

Red Mummy said...

isyai - punya melambak gambo kawin akak lam archive...kena rajin2 dig in ye..

ni mesti new reader kan?

Alam Setia said...

nampak ala-ala gadis muda lah pula berbaju kurung...

mikaounik said...

baju merah kasut pink xmungkin laa kan...

ermmm maybe heel merah kot
betul kerrr??