Sunday, November 18, 2007

The 2 Weddings...

the 2 kiddos are ready for the 2 weddings that we ve to go.
The Panjang's wedding...the first dewan, when we got here around 1245, org x ramai yet, parking senang, makan senang segalanya senang.
the 2nd wedding, is Seman & Petty kat rumah Seman.
Cantik pelamin. Pengantin tengah makan beradab.

Hujan lebat ke main, bila dah nak parking hujan dah light2. I hate to say that we had to park jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh gila. n the umbrella's ppl hanya tunggu kat depan umah, aku terpaksa gak ckp kat dema, they should wait kat atas bukit parking yg jauh tuh.


Mbe im sad. Wt my kebaya 'costume', kids, gegirl mintak dukung, turun naik bukit, keter sana sini, Abang yang hyperactive, and wt some ppl that I know pandang2 carik laki aku (macam sesuatuh jer maksudnya)... Yang tau tu mmg tau lah, Sirman x de kat sini, tapi yang x tau...u know lah kan.


Seman - utk adik2 ko nya wedding tolonglah buat kat dewan. Congested betullah.

Aku x leh nak bangun amik makanan, at all. Pack ngan org ramai ngan ujan renyai. Memang merimaskan. Dr VA aku convoy wt Ms Bunga's family. Pasal aku x tau pi kedua2 wedding, luckily both weddings ni our officemates. Husband Ms Bunga being so kind to assist us, the 3 beranak....siap pi amikkan nasi utk kitorg. TQ Mat Bunga.



Cantik Petty, i m gonna meet both of them next week, privately. My 3rd or 4th time meeting her.

Lepas tunjuk muka to Pengantin, terus aku anak banak and Ms Bunga ca alit but. Dah tak tahan. Anak2 dah mula buat engine specially gegirl.


Odw back home, Abang membongkang. and I need to stop by at Shell for my minyak keter, 2 weeks usage. It 's Sunday babe.


Wawa - I wore the nyonya red black kebaya that I bought in Melaka last few months ago. alah yang kita pi beli sesama tu tapi ko jadi tukang tolong mintak murah2 tuuuu... murahkah?

Sampai umah at 330, aku sambung lena petangku, kids layan diri sendiri. Nice Sunday for us. not really... Semoga Pn Panjang and Seman bahagia dan berkekalan perkahwinan mu ke akhir hayat.

Lately, i feel so lonely. Aku dah anto request kat orang di Houston itu, mintak dia balik seberapa segera yang boleh. Dont think he can do it, but nothing is impossible.

9 comments:

Anonymous said...

Ingat nak g borak ngan k Red sat masa kat kenduri panjang. Pusing pusing tgk, kak red dah takde. Awat balik awal sangat.

Red Mummy said...

anon mana lak nih...

ashterix said...

sabar la lailing...
i'll be back.

Red Mummy said...

lambat bonarrrrrrrr!!

n lama lagi lak tuh

mikaounik said...

huuu..comei bini cik seman...tahniah :)
naper gamba akak merah xder..xsyokk oiiikkk

wawa said...

alah takde gambau pun kak.

Ceera said...

saya pun lonely, ihiksssss... *sila sekeh saya...*

Red Mummy said...

gegirl ada amikkan gambo mak nya

tp aku x nak tempek kat sini

saje...

A Z R A said...

kak red...u were there eh? hhehehehehehe....