Tuesday, August 21, 2007

Melaka the Kebaya...

selain dr bercuti2an kat melaka nih...mak meghah mai sini pun nak carik kebaya nyonya. i hv like few pcs of kebaya already, mostly red n purple. but aku yg benornya nak carik kebaya merah sulam itam. susah sgt nak jumpa.

ada tu ada....tapi reganya peweitttttttttttttttttttt...leh dpt 4,5 psg kasut!

lepas berhempas pulas naik bas double decker meghah pusing satu bandar melaka yang aku x tau apa yang utgnya aku naik bas tuh (RM5 per adult). at 345pm baru kitorg dpt lunch.




and kalo korang perasan ada mangkuk yang suka bagi komen ngan nama Sebul, Hasbullah Pit, Cikgu Suraya dan tah hapa2 punya nicks tu lagi and dia suka gak tuju komen kat Redmummy's frens - inilah orang nya. He is actually sirman's fren, even i oso know this guy during my anak dara's time, kitorg penah kuor bertiga ke Dataran Merdeka 10 yrs ago, aku pun x ingat tengok show apa masa tuh...lupa daaa


He came alone. no wife no kids. molek sgt lah tuh...sorang lagi bodyguard mak meghah leh jaga red diva sefamily.


bak kata rick, bukan senang nak menangis kehangatan RED DIVA di melaka. kan rick kan??

macam2 benda aku jumpa kat melaka ni...mcm2 benda gak aku ngk yang pelik yang biasa2 yang buat anak dara aku melalak ngah panas rembang ni pun ye gak...

lagi 10 taun aku nak ckp kat orang - aku penah berada di bawah pesawat. ko ado?


manjang je aku nak bergambo ngan the 2 kiddos, bodyguard kuruih mak merah ni pun nak menyelit sama...wa, apa perlu ku lakukan ngan suami mu wa?

later after work, wawa the sebul's wife datang joint us. aku peliklah....korang kalo nak jumpa blogger tersohor ni mesti nak pakai merah kan? i dont wear red today, but it doesnt mean i dont wear red inside kan? (kanak2 bawah 21 tahun dilarang membaca blog ini).


Satu Jonker Street tu aku pusing balik dengan Sebul jadi tourist guide. Sampai 2 sang lelaki dan 2 anak2 kecil naik bosan ngan red diva yang x gak dpt2 kebaya nyonya. So dema halau aku pi sendiri carik kebaya yang aku nak, ditemani Wawa yang nampak sangat gemilang ngan baju merahnya.

merenung hari tua...



kak red ko tau x kak..budak tu kan..alah blogger yang tu kan, dia tu kan..

eii ko ni, ye ke...dok tu kan tu kan jerrrr dr td lar


and sang suami yang sibuk memasang telinga sebenarnya pretend to be very busy wt his mobile, candid camera muka aku...dan cubaan mengorek rahsia wanita kacip patimah.....


Pencarian kebaya nyonya berakhir gak, i bought 2 pcs dengan harga yang aku rasa veryyyyyyyy the just nice. but wawa cakap kalo cucuk lagi pinggang perut tokey tu, leh dapat lagi discounts. banyak la ko nye resepi kan wa..!!


setelah kenyang melantak cendol Melaka yang sangat sedap dibelanja oleh
Wawa yang comel dan lawa jelita tetapi punya blog yang berusia bagaikan orangnya umur 40 taun...dan suaminya Sebul yang very the gila2 remaja, penat dia ko melayan kerenah anak2 aku tuh......di tepi sungai melaka yang sungguh teh tarik kalernya, dan berkopak2 duit yang lebur hasil dari kikisan anak2, kami tinggalkan Melaka bandaraya yang banyak sejarah dan masih bersejarah...Terima kasih yang tuan puan sebul.


for a short cuti2 msia, i got to meet 3 bloggers! Aku kena kira balik bape puluh bloggers dah aku jumpa selama ni...Sapa leh maju ke depan and tell me sudahkah kita berjumpa.



Sirman cakap, kalau ada anugerah bloggers yang rajin jumpa bloggers, aku lah akan yang menjuarai carta itu. emm...ada adiah tak x ling kalo i menang?


12 comments:

sebol said...

Malam merdeka 1998.
Pasal ada delegasi negara komanwel lain yang buat persembahan.

Untuk sukan komanwel.

joey said...

tu diaaaa......

carik the red kebaya katenyer...


bila nak dtg kk ni ...hehehe...

anyway...


seronok tgk gambar jerk....wakakaka

kalau ada masa ...datanglah melawat my site...*matilah promote.....

CLEO said...

kalo akak nak g brunei kontek saya la plak. hehehe.

p/s: saya pembaca senyap. baru 1st time tinggalkan komen kat sini. selalu melepak kat blog abg lea je. oppsss akak lea!!. mati laa mengamuk kang nonoqq tu hahahaha.

Jie said...

Kak...ade shape ke nk pakai kebaya..issshhh..kalo kebaya kena kembangkan montot sikit lagi kak.....muahahahaha....

Zana Sadri said...

penah jugak pi melaka. tapi nak pi a famosa tu je tak sampai2 lagik. :d
tak pi ayer keroh ke kak red? mcm byk je tempat nak melawat kat sana tu ek..

Lily . Lulu . said...

ohooo .. puas berjalan ke sana sini. kite pun penah lepak makan rojak kat situ, tapi x mkn cendol sbb x suke :P

The Pisces Man said...

Skang pun still macam anak dara what...? Hahahahaha....

Lily . Lulu . said...

oooo mak meghah.. hari ni ape cer
jadi ke ???


keh keh ~

Rickywan said...

betul la..akak aku ni mcm anak dara lagik..body melentek siot...sapa pandang sekali, mesti mau dua kali maa....heheheee

betul kak....tu pasai bodyguard dia jaga baik punya.... :P

Wawa said...

tak abis lagi entry melaka ko kak?

hehege

dasat penangan melaka eh?

Pato & Pearl said...

Best kan carik Kebaya nyonya kat Jonker street. I hope you had a nice plain colour which bolehlah padankan dengan kain batik dari Bali...kan kan..:)))

Pearl

sebol said...

@/usr/bin/perl

At the end, dia tak beli kat jonker street pun.