Friday, August 17, 2007

Feed my spargkle grey pls...



bini yang manja cam bini nih...bila part2 isi petrol mmg akak ko x amik endah. Sejak zaman berkelisa sampai bersparkle grey pun, akak buat x tau jer pasal petrol.

Bukan aku x geti, aku kan wanita waja perdana persona. tapi mengisi petrol adalah tugas sang suami dan apart of the nafkah...kan ling kan??

tup2...ha padan muka mak merah. Aku lupa nak belek minyak aku, and dr jln loke yew dah menyala x renti lak kuning oren nih.



sampai klcc safely ... hihihihihi. lega.

balik pulang, ha masih lagi menyala2 kuning oren ni. so jadi b4 sampai amik kids, singgah Shell kat near VA, akak ko isi RM20 jer. x leh isi lelebih, kang x leh claim. kang encik suami akan kuorkan lagi entry I OWE U cenggini.


so lebihan petrol, encik sirman tolong isikan ye. mekacih.



sayalah isteri yang byk lemak....tu pasal aku ni gemuk! Contohilah saya.


14 comments:

Rickywan said...

Kak, bkn perempuan jer yg dok malas pi isi tangki minyak tu..same jugak dengan aku ni, nk tggu sampai kaler dari oren dan pi merah baru nk pi tuang petrol..

kadang2 tawakal jekk..bila nk gi stesen minyak..tapi x pernah kantoi lagik la buat masa ni..heheheehe...

Wawa said...

aku jugak pompuan yang rajin isi minyak.

tunggu berkelip2 pastu buat satu round melaka-merlimau, baru isi minyak.

ehhee

Fozalin said...

wah besh tul jd cam kak red, saya nih pi tukau tayar pun sendirik tau..... huh camner nk tambah lemak ek??? bg idea kak!!!

Miss Nazla said...

waaaaaaaaa kan bagos kalo bapak ku gini. asal isi minyak bleh claim. huwaa mau kawen la cmni!

tp saye paling takot nak tunggu sampai nak ke E! sbb kete teka kacang ku itu tade perkhidmatan kelip2 bile minyak nak abes. hahaha

Naddie said...

HARUS! HARUSSSS dicontohi! Muehehe. Untunggg laaa sape dapat nad nanti kan. Kekeke. :p

Matilahhhh concept "duitMU duitKU, duitKU duitKU jua"

Ngeh ngeh ngeh.

viruspadu said...

salam,
hihihihi samalah kiter,
mmg tobat xnak isi minyak sendiri,
sanggup x bawak kete, drp kene isi minyak... wakakaka... harus zalim2 gini

Mariah said...

Kak Red.. kaulah sumber inspirasiku.. haruzzzz dipraktikkan... pehni.. blehla aku tambah koleksi kasut, nak beli kasut cam dalam katalog kak red dua tiga hari nih... hehehe

ashterix said...

i will my dear... tp kena la maintain slim :P

Lily . Lulu . said...

bertuah kan kan kan kak red kan .. encik sirman, minyak keta saya tak mau tolong isi kan ke ??

agagagaga :P~

abah said...

Jeng! Jeng! finally my official komen kat blog kak red the diva gedebass!

Setahu habah la kan..kalo nyala tangki minyak oren tuh meaning ader 20km ke........ 2km lagi leh jalan...hummm neway, Sib baik tak diva2 tolak kereta. Matila kompius TT-TT

ween said...

oh ku akan mencontohimu kakRed pabila keretaku akan sampai tak brapa hari lagi. trima kasih idolaku utk ide yang sungguh bernas itu :)

(tapi yang part gemuk tu ween tak nak lah!!)

ween said...

oh yes cik sirman minggu depan ada pree ka tgh dok isi minyak akak red buleh isi minyak kete ween skali???

Red Mummy said...

kowang amalkan la apa yang aku amalkan ni

insyallah

bahagia rumahtangga

hik hik

Zana Sadri said...

mmg selalu buat nih kak red. awal minggu suh dia basuh keta.. pastu dia tgk minyak sure satu dua bar. pastu dia tolong isikan minyak. hehee.... penuh sampai ujung minggu seterusnya.. best2..contohi la kami2 ini..ekekeke