Sunday, August 05, 2007

Bangkok House....


Saturday nite is a nite that we can hv our dinner di mana2 pun tekak ni nak menelan. Well, we didnt go to this restaurant pasai ada trademark 'jalan2 cari makan tv3'. It was hell recommended by my blogger's buddy also my neighbour in VA, Shah The Ramblings.






We asked few bloggers to join us, unfor the invited lists declined due to:








once again, jangan cakap aku x ajak yer nxt time...




grill siakap, b/pepper daging wt tomyam seafood plus the kailan ikan masin, out of 10 star, i give this place 11 star! SUPERB!!! sedap gila. Lebih sedap dari Chakri.


Tak ramai orang tau this Bangkok House, mbe location nya tersembunyi a bit. Located kat pandan indah, opposite The Store. i will surely visit this place again. kaw2 sedappppp! sirman makan sampai berpeluh2 muka.



The husband is driving, the wife is paying the dinner - pasai kalah volley.






Do you know that burberry's captain dah setuju bangat jika:


1. Burberry kalah - each one of the team members have to treat at least a roti canai + teh tarik to Kapten RED DIVA.

2. So if Burberry has 20 players, i will eat at least 20pcs of roti canai ngan teh tarik selama 20 hari.


3. Tu kalo mak merah nak makan roti canai...but since i m on diet, a dinner or lunch in Bangkok House will do...




Cool kan? haruslah terbelahak..


14 comments:

Mr. Manager said...

Instead of Chinoz, let's do the Bangkok House!

Equilibrium said...

bukan setakat terbelahak, dah terberak dah pon....
kalu saya tau, saya terajang pakcik bas tuh.

kapten hanan ni mmg nak kena penampo jepun saya...

Lily . Lulu . said...

heheheuhuhuhu..sedapnyeeeeee tengok kak red mamam.

bebudak xtend main futsal sampai kat kol 11. rasa mcm dah lambat jek nak pergi sana.

kak red, next time pegi musti mau join. nampak lazat jer tuh !!!
:D

Pato & Pearl said...

Wow....looks very appetising...A must visit if the ducks drop into KL... ;)

P&P

aziana said...

yummy..yumy..k red..azie ni working area in pandan indah..
the store tu pun alwayzzzz merewang jalan..tak pernah aware that restoran..

Red Mummy said...

vern - can do, but to get there during lunch hour is a no no no! at nite is better, u decide the date.

eq - haik...dah agak2 nak kalah ke?hahahahahah....

lily - nxt time tu tak tau la bila ye..

pearl - i will get u there, if u are in kl..for sure.

azie - opposite the store ada jalan beso tu kan, so ko lintas la jalan tu ada byk shop houses depan the store tu, dia ada kat situ. mmg a bit tersembunyi...go go check it out!

mad redo1 said...

respon mad redo1 lak - jap lai sampai, 400 km dekat je...

RedWGG said...

kak red,
sowi ler..silap timing ler..
kakak ugut kalu takmo tido umah dia
dia nak bocorkan rahsia terbeso iefa...wakakaka...
umah iefa lak 5 mnt jer dari tmpt tuh..
sekolah abg pon dokat situ gek..
tapi mmg CONFIM tak tahu mana bangkok house..mlm kang nak g survey..
nxt time yeaaaaa kak red...
sila2 la ajak saya lagi..hehe
:-)

A f f e n d i O s m a n said...

sedap sehhhh....sluurrppp!

Zana Sadri said...

menarik sungguh tu kak... mane kak?? pandan indah??? mmg lost and found la gamaknyer zana nak ke sana nnt. tehehehe...

Anonymous said...

sy ni tgh mengidam ni kak red..terus teringin bila nmpk kak red mkn kat ctu..nak tanye brp rm makanan yg kak red oder tu sume?

Red Mummy said...

anon - lam 90inggit, tp tolak fries coz budak2 mkn fries ada la lam 80 kot. yang buat mahal is siakapnya tuh..tp

yg wajib ada is tomyamnya tuh..perkhhhhh, sedap bersilat wooo rasanya...

Aan Andes said...

Kak Red, ada map tak? Landmark besar2 ke? I tried to cari online but all give address only. Tenkiu so mucchhh

Red Mummy said...

map tarak laaa

as i said, ko nampak the store kat pandan indah tu...beso2 alam, opposite dia jer...