Thursday, August 16, 2007

Abang the sick boy...


mak merah mmg bz..kulu kilir sana sini. lom kuor jadi pelakon yusup aslam lagi ni, kalo jadi celebrity mau la blog bersawang harus gitu. nak jadi kisah, abang mmg x sihat 2,3 arini.



kalo weekend tu, celik mata je mintak swimming. nak berenang je kejenya. kalo gegirl leh tahan x sampai sejam, abang leh tahan lebih 2 jam, kalo aku x jerit naik, x naiklah dia. aku kena tawaf swimming pool tu 13 kali kejar dia baru dia geti nak naik..


so, sudahnya demam 2,3 hari ni x kebah2. sampai cikgu nya tepon told me that abang muntah2 and kena dibawak balik. abang mmg suka tol x yah gi school, asal boleh ngelat laju jer...so bila dpt balik, horey2 lah dia. and sudahnya gak, aku kena marah jela2 ngan atuk abang. pasai dok suh gak abang pi school, alah lek lah Bah.....

beza anak ngan cucu, kalo anak dimarah2 tp kalo ngan cucu, anak gak yg kena marah.



i was supposed to go for my half day leave, since ati nak bwk abang pi clinic tp keje dok bertimbun2...i m doing something for my career, ahead - so i need to make sure that 'sesuatu' itu is happening. x leh reveal, nnt liza n seman my coach be kepohcik.

finally, b4 orang sume balik, akak dah sampai umah, took both of them to meet our fav Dr Raha. Between me and Sirman, both of us x yah disuruh2, pandai2 lah jalankan tggjwb memasing. there are times sirman yang buat keje2 ni, but sokmo gak akak yg kena buat. If things yang akak leh buat tanpa gerak langkah suamiku, i do on my own.

As an independent wife, I dont see a problem to run here and there, it s for yr own kids, yr own family.



yang benornya dia nye demam idaklah teruk bebenor, tp budak2 kan...bila aku x de depan matanya tok nek dia ckp satu jalan dia pusing main beskal, tp dengo aku nak balik jer, laju je dok baring. kalo lam tepon pun kan main lagi batuk belahaknya.



Tu taktik2 nak mengempit bawah ketiak aku. Mak kau tau sgt la bang oi. Ko nye pangai tu dr dalam perut mak ko ni ha lagi aku dah leh predict.




12 comments:

adrenaline said...

kak, e part yg budak2 buat tu...biler maknye takder semua sihat belake....lari sane sini....biler MAKNYE balik jer....shoott.terus ke katil buat2 sakit, teringat karenah nan dulu.same sungguh ar tactic anak kakred tu dgn nan....haha, same frequency

vangardx said...

biasala tu..adakalanya mereka melakukan sesuatu agar rasa diberi perhatian lebih dari hari2 biasa..cuba kita sakit ke demam ke..mesti kita mengharapkan perhatian dari seseorang kan? wpun demam tu biasa2 je..tapi bila seseorang tu pegang dan usap dahi kita..mesti terasa chemistry nya kan..sama jgk ibu dan anak..uhuk uhuk betul ke ape yg aku tulis nie..

utk kak red : menjadi seorang blogger mcm kak red..takyah dah petua2..just teruskan je mcm ap yg kakred buat skang.. :D

Red Mummy said...

nan and sham = mmg betul pun, segala bijik butir sume nak kongsi nak ajak mak nye ni buat sama. apatah lagi masa ngah x sihat.


layan je lah...nama pun anak, nama pun mak kan...aku ni penyayang wpun nampak cam very the brutal!

vangardx said...

ala nmpak je kan? hati sape yg tau..bila lagi anak2 tu nak bmanja..dah dah dah pukul 1 pagi nie..tiba masanya anak2 bdengkur dicelah ketiak mak dia yg brutal

sebol said...

Doktor tu keluar radio tak?

Rickywan said...

akak, kenapa muka doctor tu nampak ayu semacam jer...hehehehe

Jelly said...

red... awat ekk anak lelaki selalu carik alasan nak tuang sekolah... time tadika nie ok la kan... kalau dah sekolah kebangsaan mau akak masok wad... ha haha
anak akak hat lelaki pun sejibik la mcm2 alasan sakit dia tanak p sekolah.... ha haha

Jelly said...

red... awat ekk anak lelaki selalu carik alasan nak tuang sekolah... time tadika nie ok la kan... kalau dah sekolah kebangsaan mau akak masok wad... ha haha
anak akak hat lelaki pun sejibik la mcm2 alasan sakit dia tanak p sekolah.... ha haha

ween said...

dah sihat dah? muka abg tempek sebelah nyebelah kakred cam fotostat je :)

Lily . Lulu . said...

alalalala .. abang demam ?? xde muka demam pun. hehehe ..

muka mak dia yang demam tuh .. demam sbb tooooooottttttttttt

:)) :)) agagaga .. mampus aku kena carut nanti !! cabutssss :P~

Red Mummy said...

sham - kalo leh dipeluk berpeluk2 budak2 tu dibuatnya ngan aku nih.

sebol - doctor tu keluar ikut pintu, x ikut radio :P

rick - snapping akak x betul pasai tu nampak ayu..ke layu yg ko nak ckp nih?

kak jelly - tol kak, kalo kejut bgn pg sekolah bercinta tol aku tp kalo ari x sekolah, pagi gila lak dia leh bangun, tune tol kepala dema nih

ween - mmg satu cop mohor besar wooo mak ngan anak nye muka.

liliiiiiiiiiiii!!! sadapppppppp u!
i bekhen kang..

Zana Sadri said...

kat klinik pun nyempat ngambik gambo ek. huhu...doc tu pun agaknyer dah besa dia pun tak kesah ek kak? hehehe

agaknyer dah besar cam abg lain ek kak. mcm sikenit tu klau demam diam jek. pastu takleh letak. adeh... sakit gak pinggang dukung dia. alhamdulillah dia jarang demam. huhu...

-mak pak pukul anak takpe. jgn anak pukul cucu. sure anak kena marah depan2 cucu :D-