Wednesday, February 06, 2008

When I was 14...



y and y i dont like to be based in menara's office...pasal ni sume lah. very the sepah x organize yet. kat tower i m treated so well, kat sini hemm..sedih sedih.





asal aku datang pun dok merempat tpt orang, oh x comfy nyer.



anw, i hv accidently tertengok satu youtube, budak2 pompuan sekolah menengah bergaduh sepak terajang segala bagai. sedih aku nengok. i dont want to link the web to you but pandai2lah korang google, mak x nak lah promote menda tu.



when i was young, at the age of 14 kot, form 2 that time. aku penah la gaduh ngan pailang2 pompuan sekolah aku. isunya kecil jer tp sbb group dema tu group mmg terkenal yang kaki gaduh. kisahnya dema tu budak form 3, aku masuk bilik komputer nak jumpa cikgu komputer, dema sume ada lam kelas tu, bila aku kuor katup pintu aku terpandang sorang tu dah tunjuk middle finger to me. what the?? hemm...



agaknya dema bengang aku kaco kelas tu, it s like 3 min mtg je aku ngan cikgu tu, cikgu tu pun x bising. lepas tu aku balik kelas, tak sampai sejam ada group ni lalu kat koridor kelas, and they were actually looking for me, nak carik aku kat kelas mana.



bila aku turun ramai2 wt my classmates to lab, dema dah tunggu kat koridor bawah. aku x cite kan mende ni kat sesapa coz masa tu aku tak tau apa salah aku. bila lalu depan diorg, dema dah congcengkan aku, hey, i dont speak mandarins but i do understand some of the words.



that s not the end. kita diam pun org sakit hati. bila aku dah nak masuk lam lab, ada lah pulak sekor ni pi tarik tocang rambut aku. ya allah. apa kes???



aku lawan la balik, masa tu pencil box la jadi weapon. yang aku ingat abang lab leraikan kitorg, cikgu x masuk lg masa tu. ganas tol budak2 tu bila aku ingatkan balik. takut gak dema tunggu aku kat luar pagar nak settle lagi, sib baik takde.



kat sekolah aku bukan kategori budak nakal..i go to school, balik, bersukan, ada bfs gitu. first time aku ponteng sekolah when i was 15 yrs old, first time tu gak lah kantoi ngan mak aku. kuat tol idung mak aku that time, tau je anak dia ponteng sekolah padahal first time tuh.



takde lagi dah girls fight, unless u are really a pailang girl. but not me.





7 comments:

mummysyafie said...

teringat kes saya pegi gunting rambut budak junior..sbb gedik sangat..n suka ngumpat kiter laahh :P

Ms_MER said...

kojaq tuh siap tarik tocang plak. Seb baik kakred mbalas. Kecik2 depa dh tunjuk pangai jahat.

ranggi said...

tingat srg ni kuat umpat org...jd jarang gg depan nyer.....so kiddy

Ceera said...

masa sekolah dulu, kalau ada orang carik pasal ngan saya memang kena ar, sebab saya pun jaat gak kat sekolah... jaat yang berbudi bahasa gitu...

Ziana said...

form 2? form 3??

tunggu kat bukit keramat!!!
hehehehe..

laki ke pompuan ke..
settle kat sane!

huh?
nakai sy dulu kak!
siap ponteng..lepak ampang park!!

Red Mummy said...

ganas2 korang ye...

angel_baik said...

tumpang tanya kak red..

pailang tu per?.. huhu

sungguh tak tau nie..