Monday, February 04, 2008

Ning Baizura's Wedding and Reception - Redmummy's corner

Review moment...


I was invited by Vernon aka Mr Manager for Ning's wedding. Mana mungkin lah kan Ning Baizura kenal akak merah ni. My view for this wedding, wow!!! sangat2 santai dan meriah. tidak ada formality except di permulaan majlis sahaja. artis dan org biasa, VIPs dan rakyat jelata duduk makan sama rendah, riuh sama tinggi.


Vern had asked his assistant to lead me to the bersila's area..mak x nakkkk la nyah oi. aku nye kain ada belah selisih, saya x nak lah tersiksa dok bersila lain lak jadinya kang. so we can sit anywhere, x de protokol x de table number.



I hardly move around, malas nak bergerak malas nak bangun bagai. Sirman asyik hilang, dia excited tangkap gambar. sok sok ada gak dia rembat DSLR gak nnt tu. Anw, i got a very good table, artis ke sapa yang lalu has to pass by our table.





at 10ish pm, ramai dah mula beransur pulang tapi ramai jugak yang masih berjoget lambak. i went to ladies bila aku dengo bunyik kain aku ahaks....kain ku tetas belah kanan, tang peha plak tuh!!! but i really hv to meet my frens kat joget lambak area. saya x menari, kain ku dah tetas x berani nak buat apa..i kept on holding my right side of kain. almost midnite, we left the hall. kain aku dah makin tetas and aku jalan sambil pegang kain di kanan tu ye. belumlah koyak, baru tetas! behind the scene story yang x jumpa kat mana2.



throughout the dinner, i met lots of bloggers, celebrities, vips, frens and of course my silent readers... it s very expensive memory. Terima kasih to Vern menjemput Redmummy and Sirman to join the event. Ning Baizura, i got a chance to meet her in person face to face but i cant salam her due to my tetas kain, aku kena pegang kain kanan ku coz paparazzis were standing snapping photos x kira masa and waktu. ada gak yg appear on air lak kang.



The food was so fantastic, suasana kampung boleh kata macam raya pun ada, meriah. lagu2 yang dimainkan, ayam kambing semua ada. i hv put some links in my previous posts, do visit their blogs coz they were they wt me to share the most ever gala wedding of Omar and Ning.


Btw, before Ning and Omar got married, selalu sgt i bumped to Omar, apparently we share same escalator, same tower but different lift! Thank you to Vernon, u may now take your long holiday.


To my love, terima kasih kerana sudi bergerak mengambil gambar for Redmummy's readers... and thank you jugak kerana sudi pakai baju melayu merah yang dipakai waktu persandingan kita dulu, wpun dah sendat tang perutnya itu...hiks. U look so great!



This conclude the whole entry of Omar and Ning Baizura's wedding (6 entries in total).



Next event - u invite i blog.



17 comments:

Ziana said...

hahahahaha...
sebaik x besila tuh...

mau kene pakai sampin sirman!
jd skirt songket!
:P

EDDY PURNAMA SPARROW said...

hebatnye awak...sampai 6 entries ah...

anyway thanks for the great company yesterday...best dapat jumpa both u and sirman....awesome!!!

lepas ni celebrity wedding mane lak?

AmY said...

eh kak red...siti nurhaliza x datang ke?? ke x di invite??

Life'sLikeThat said...

Terima kasih Kak Red, terima kasih sebab buat entry yang best dan banyak sekali pasal wedding Ning, a ah Kak Red, Dato' Siti takder ker?????

Sweettooth said...

KR lawa skali, esp last photo to mcm Mila AF pun ada gak.

Red Mummy said...

siti ada tp dia dok kat the other like meja vips gitu lah..dia x turun berjoget lambak pun.

ita.itu said...

x amik pic ct kak?

Zana Sadri said...

meriah giles ning kawen. lelain tak bape nak tgk sgt kot kak.. tapi tang makanan yg terhidang tu... mabelessssss!!!

MNN said...

perggh impresive coverage!! :) sumer part dicover.. best baca.. :).. tak yah beli Hello magz.. ;) he he.. :)

Mieza said...

nsb baik x duduk bersila...merah lah pakngah En Sirman tu..kak anita sarawak dtg x...

mikaounik said...

Wowowooo..best nyerr,,terserlah kemerihan majlis tue..mmg style kampung ning buat..
Tapi tang kain akak tetas tu laa yg xbleh blah..kalo lagi syok tgk gamba akak berposing style bersila erkk...

Tq kak,tempek gambo byk² kat sini...

Ms_MER said...

fuhh..seb baik ada kerusi..jenoh la klu kain belah nk bsila bagai. Mcm2 citer la, siap kain tetas la plak kakakakakk

Rush Murad said...

RedMom, baju kebaya kau tu aku bagi 5 bintang...... cantik sesangat..........

muin said...

kak citer psl kain dah..? bila nak cite pasakl tv 3 tu? hikks tk sabor nk tau..

A Z R A said...

i like, i like, i like your outfit!!!!!!

eureka said...

Hi, kita nampak awak kat wedding...kita dok meja sebelah..comey lah awak dorang..kita dah letak link kat blog kita yang tak sepertinya itiew, suh kengkawan baca blog awak pasal ning's wedding..I really enjoyed your 'report' on the wedding. You managed to cover it all, babe...jadi akak tak yah nak tulis pepanjang..hehehe...

Red Mummy said...

terima kasih on the kebaya, i bought it kat melaka few months ago, wawa was wt me that time.

eureka - awat tak tegok? heheheheh i ll visit yrs soon.