Friday, February 08, 2008

Singaporean tourists...

was about to leave alamanda, this sporean ppl stopped us mintak tlg how to get to marriot putrajaya. apparently they got stucked in putrajaya pusing keliling for 2 hours already. they should pay the taxi driver to divert them...ala2 amazing race tu kan. mbe x terpikir gamaknya..


penat sirman explained tp x dpt gak depa nak catch up, raya cina kat kl gamaknya...kesian lak, since we are quite free, aku suggest je kat sirman kita anto je dema to the exit of marriot, we are not in the rushing mood pun.



putrajaya and cyberjaya are sirman's area. not me. aku fail. selamat dah depa sampai bila kami hantar....they must be thanking us so much when we ve been nicely to help them.



berderet gak keter sporean kat putrajaya ni aku nengok, kompem ada yang sesat barat carik marriot gamaknya...



6 comments:

Anonymous said...

kak red, dulu p marriot putrajaya pun kene pusing2.. sampai pening. tak pas lah drive kat KL nih..
~pixiee~

NaturaL said...

Hi Kak Red,

I've been your silent loyal reader from Spore. It happens to my family too when everytime we've reached KL,confirm sesat jln =)
it comes to a point, we just parked the car at the hotel and kite jln2 naik bus...tak waste time.
next time kalau i sesat,boleh kol you lah eh ? hehehe....u blh jadi ms street directory pulak =P

Overrated Dentisz in Town said...

xin nien kuai le..gong xi gong xi..ang pow na lai?

cepotet said...

bagus akak ni. ade gak rakyat malaysia yang prihatin. patut jadik contoh utk anak anak muda ni. ;)

Ziana said...

haaaa...
smalam sy hon 1 kete honda plat Sporean.. (opsss sorry!!)..

coz kat tetengah lane dok stop...coz telepas simpang...

aiyakk uncle... jln trus ajek..carik exist lain..
sebaik x becium bumper..

Red Mummy said...

pixie - akak pun x pass gak lah..nama je aku ni org kl..

natural - can call me darling, boleh jadi tourist guide of cos hehehehe...

OD - angpaw raya kedua dah takde, dia raya pertama jer leh dpt hahaha

cepotet - kopun bley buat mar..nak ngan tak nak je kita ni

ziana - mentang2 dema plat luar, haruslah ko honk ye cuba ko yg msk spore lak