Monday, October 23, 2006

Marathon goes to final...and Abang's Birthday...




finally!!!

we finally made it!!!






sirman came back from work at 8am from hise nite shift, had to take a nap first, dapat tido for 4 hours and terus bangun godek Vista Amani ni. he was then went off to pi bayar zakat..korang dah bayau lom???


and pi kedai cat to get another paint, unfor, the colour that we want tarak le pulak, so he brought back this colour, cam red lembut punye, cam pink pun ye...hapa2 lah, akak dah mls nak pikir. kalo korang kata kaler ni cam x match ngan the other 2 colours for our dining and hall, hang mai sini, akak nak seligi mulut x de insurans hang tu. aku penat tau cat umah aku ni, ko jangan nak bising2. this is the best colour yang ada kat market area umah akak ni. ko nak suh aku pi carik kat mana lagi, abih sume kedai area cheras ni we went, sume dah out of order, nak kalu, tunggu pas raya!





so we started to paint the main wall at 3pm and end at almost maghrib. pastu out for a while to take abang to JJ to buy his birthday present, and took our buka puasa in KFC. penat sampai akak x kuasa lah nak masak weiii.........



as usual, our 2 soldiers of cos menyibuk sama nak mengecat...we encouraged them to help, but wt supervision, kalo dak kang abih tpt yang x sepatutnya dema pi cat.



pastu sure cat2 ni ada yang terpalit terlekat kat badan anak2 akak..nak menyentalnya satu hal...huh!!! budak2 ni kalo mengexplore nomboq satu!







but actully, the 3 colours combination memang match lah...lam gambo ni akak x tau lah korang nampak ke idak..but kalo hang kat umah akak, u surely said - eh kak red, malatopssssss!!!



dude, pls give me some compliments lah..akak penat dik jadi assistant sirman for painting ni.



sofa tarak, akak dah pack up coz nak mengecat!



came back from JJ, we went to umah abah akak jap..since umah depa pun under renovation, pening pala akak lah, sana sini cam tongkang pecah, ingat umah akak jer. we bot abah something for his new renovation's house ni. ayooo, adik akak nana terpaksa take a lead in terms of cooking barang2 umah bagai. Epi lak lead for wiring, another brother akak, Ayin yang handal lam wiring pun dah mula balik beraya wt anak bininya, memudahkan lagi system wiring and cabling umah mak abah akak ni...


happy 5th birthday to anak mummy sayang...abang!



balik dr sini, terus sambung lagi another layer of paint. and masa ni dah kol 12tgh malam of 23rd Oct, the day that akak lahirkan Abang, our first child. so we stop semua keje, and terus blow the cake for his birthday. he is so excited sampai cake kecik tu dipotong2 and adiknya dok buat masak2 kari lagi ngan kek tu!!! weiii budak2 ni...


pas kemas hall dining ala kadar, barulah dapat set up balik pc ni.





sirman nak perabihkan jugak cat balkoni malam ni gak. so semasa akak memblogging ini, he is helped by my brother, epi to do the paint. akak dah pencen!!! aku dah penat lah..x larat heh. kaki akak ko ni dah kejang, tangan ok lagi...tapi kaki ni byk diri jalan bend down and segalanya lah...so biarlah keje mengecat balkoni dema yang buat.



alang2 penat, sirman nak to clear it up by tonite/morning ni gak..pastu siang monday nnt nak resting, nak kemaskan umah, nak pasang balik sofa and so on.






since, akak ko ni dah terlampau penat..so special entry on how abang being born, will be continued later2 lah after raya ye. nak type sket2 mana leh, kena citer panjang2...korang pun tau akak punya pendek, x kan pendek entry nyelah.


akak nak pi bwk budak2 tido lah dik.

dah kat kol 330 pagi ni, dema dok layan kartun lagi, dok galid tgk daddynya and unclenya buat keje kat balkoni tu ha...

by the way..abang is already 5 years old...he got his wishlist for the birthday present, and gegirl pun of cos got one tapi a mini sizelah..she cannot steal the power of the birthday boy kan...





jgn tiru aksi berani sirman akak ni ye!!! das telinga dia kena potpet ngan akak coz dia buat gini!




and Salam Syawal again, to all of you.

bermusyawarah lah kita bersama...berdamailah dari bersengketa, simpulkan senyuman dari mempalit cerca di muka.


insyaallah..keluarga dan hidupmu akan bahagia.












5 comments:

marjan said...

waaa cargass eh korang..

Anonymous said...

Hey,nice blog!!! I found a place where you can make an extra $800 or more a month. I do it part time and make a lot more than that. It is definitely worth a visit! You can do it in your spare time and make good cash. Make Extra Cash

Fish of Pisces @ 5th_E said...

hehehehe... marathon kan? :) singgah la blog i ek kak red ek.. hehee...

Anonymous said...

Your Sirman looks like Salih Yaakob.. Is there any relationship between them or just coincidence.. anyway "Selamat Hari Raya Aidilfitri" and be happy with your new house's colour

Anonymous said...

wah, hari raya ngan cat umah baru...cantikla umah kak red tu...saya suka kaler dia