Monday, October 16, 2006

Im the winner of the Bloggers Idol 2006 - Part 1



warning! jika anda rasa anda tidak mahu meneruskan bacaan di dalam entry yang begitu zalim bahasa perantaraaanya, sila tinggalkan entry ini dengan kadar segera. jangan kata aku x warning!!!







hah mik ko!


sapa2 nak congratulate akak, yang dah congrulate...hah terima kasih bebanyak ye. thanks a lot. mana kau nak sangka kan mak orang anak 2, bini orang yg vogue ni and lazer das das ni, campo lak ngan kebrutalan aku yang lately ni leh menang kan. akak menanglah jugakkan? juara gakkan? bukan juara sorak kan? bukan juara yg ala2 perasan juara tapi nan adooooo katonya!!




btw, lam BI akak x lazer2 sgt ok! aku respect BI yang dok on air sakan, aku dok respect juries yang bukan bodoh buta2 alang nak kena maki hamun dek sipolan dan lalat2 nya. motif akak tau sapa sipolan itu dan lalatnya ??? perlukah akak reveal? bersama bukti yang sahih?? hem...suspens ni kan.



ni bukan entry speech menang BI, tapi ni namanya entry balas dendam!!!



first and foremost, aku nak ingatkan every1, ni blog aku, aku berkuasa ke atas blog akak, noone leh interfere nak nyibuk2 hidup aku except laki aku jer. kalo korang nak bising2, laki aku x de hal ko pe kisah??? syurga kat tapak kaki ko ke??bodoh!




and fyi too...aku dah sabar lama gila to tembak and shoot korang2 ni balik. ingatkan dah abih BI ni udah2lah, tp dok melanguk jadi lalat kat tb aku lagi yeah (yang x dpt baca tu sib lah, aku dah delete, pehal nak simpan penyangak cam tu).




















cak...




x marah lah....bulan puasa ni, tu saje je test power rangers akak lagik.




nak flash back balik masa mula2 akak tau pasal BI ni. i was an active reader for Pheobe Buffay sekian lama. so satu ari tu akak ada nampak dia promote pasal Bloggers Idol 2006 ni kat her entry. i didnt give a damn at all, but few days later she promoted lagi pasal BI ni. so akak pi lah jenguk jap blog BI tu, tapi aku camp peningpala je dok blog tu lah...rasa cam eii byknya organizer ni cerita. ingatkan aku je byk potpet, ada gak org gila cam aku ni kan...




so jadi akak pun berminatlah nak masuk..nak main2 jer, mmg x de niat hobi nak menang sakan langsung lah (cam biasalah, aku kan player for most of the games and competition, so menang kalah dah x eran babe).



bang bung bang! i was actually the last person who submitted the request to join in. pi risik2 balik kat blog BI tu, akak lah orang yang terakhir mengsubmit application (tapi jadi winner daripada menjadi orang pertama yang submit tapi terkangkang2 kuor? sapa tatauuuuuuuuu).




So FB, thanks lah yeah coz hang punya promotion tu lah yang bukak akak masuk and pasal hang jugak akak rasa akak kena gak belanja ko roti canai eh apa kelas..nanti kita meydey2 ye...suh Mal jadi galang ganti.



since akak ni new blogger gak (even akak mula blog on Sept 2005), actually noone knows blog akak ni. yang tau pun laki aku, dah sah2 dia mastermind of my blog ni kan. so pastu akak ingat by masuk BI ni pun leh gak promote RM, but pastu akak decided to announce this blog on July 11th this year to everyone.
after that date tu lah yang ramai tau sapa itu RM.



so prinsipal akak, cakap apa sahaja dalam blog, but usually kalau benda2 yang x de kena mengena sgt ngan idup aku spt hiburan politics ke hapa, akak x nak lah usik majorly sgt. lainlah skang ni ngah hot issuse is on the break in casses and the stupid keje of the mngt in my condo area.
eh dik, akak sambung jap lagi for Part 2 leh x?



ada byk suspens ni, kisah votes menggila, kisah juries comments yang sapa puji aku,teruk mati aku kena hentam..jgnkan akak, juries pun kena maki hamun sama...by who? hah...jap jap, nnt akak sambung lagi sat gi nah. kisah akak kena fitnah hidup2 dek lahanad2 ni, kisah yang x puas ati mak straight ni masuk, katanya ni utk 'hadek2' woi....Lea pun x bising aku masuk ko pehal?? kisah akak berkawan rapat ngan adik2 ni, sampai jadi adik2 kesayangan aku...ramai ni.



sabo ye, aku tau kowang dok tunggu nama korang been announced, satt laaa.. ko ingat aku ada buat draft speech ke? ko ingat aku cam orang2 tu yang dah siap2 ada draft speech bagai pastu nampak ada lagi votes terus up up and d way, adoii...............




btw, akak akan buangkan list of contendors of BI malam ni, so sapa2 nak jengah, agak2 nak request dok kat Red Buddies akak, sila war2kan...coz rasanya takde permintaan x delah penawaran kan? ke cam gitu ek? matiklah aku teirngat entry gula si FB.
dah dah....




eh ni layanlah gambo akak ngan other victims of the brek in cases recently, Pui and Lai, Mr and Mrs Yoong wt press smlm. akak mai sorang2 pasalnya laki aku x nak digganggu. dia dok sibuk wt adik akak Epi x sudah2 menggodek umah bertunggang langgang umah akak dibuatnya.
nanti dah siap2 akak habak ye apa dema buat.



ok akak nak saumbung tidoq...tido lagik molek dari ko jadi lalats and langau. tu aku nampak ada dah langau dok kat kb Bi tu....pastu dia dok kat tb aku dari pagi merewang2 tunggu masa nak kena penampau je budak ni kan...










sambungan Part 2..shortly

11 comments:

ArcHmaL HatiEmieY said...

ttuuuudddiiiaaaa....


mak merah dah bukak bunga pencak silat silambam dah... dah kuar aura...bola bola api... masa dulunya kecil dah menjadi besar...motif lagu kekanak spastik aku nyanyi...


la la la la la la la...


....drama!!!...

MAKosama said...

Mak dah siap pakai jacket bullet proof....bomba pun dah beratur, takut api naik menjulang....eehhh...masih under controllll

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

va va va .. syabashh madame shahab ... syabbashh .. wluapun win or loose or draw x jadi hal bagi ko tpi ianya adalah satu obsession yg mengkhayalkan lgi menggilakan nmpaknya buat seseorang nie. x caya?? x menang lam main prizes menang subsidiari pun bole laaa ..asalkan nama ada lam kelompok yg menang. nampak sesgt2 .mentang2 la bole bagai2kan itu .. oppss ni scoop nntikan je laa bukti2 dri makmerah lam sambungan ke 2 entri kemenangan makmerahnie .. x sabo ni ..tunggu je laaa

kr-sms said...

kukagumimukukagumimukukagumimu
amacam, boleh sebut 3 kali??? serius aku respect sama ini wanita tapi yang aku paling kagum tu, ada saja collection gambar baru, jarang2 ada org yg guna camera phone (aku rasa la) se 'maksimum' itu, i think mokia ke motolola ke kena ambik wanita ini jadi consumer panel derang...dpt phone free 2-3 sekli wooo, akhir sekali aku nak kasi kisah si monyet...
"monyet jgn monyet"
tapi si monyet tetap mkn cili
nasib baik aku bukan monyet itu...jadi siapakah monyet itu???

Affy Ronan said...

akak..seriusly affy still tak tahu sape lalat tu..hurm..sape ekk..no idea la nak teke..anyway..tahniah..what u give..u get back..tahniah..

ashterix said...

hip2 hooorayyyy!!!
mummy kita menang! congrate mummy!

-abang&adik-

goddessisis said...

kak red syg!!!

congrats ...

isis lempar kalungan bunga to kak red...

lalalalala

ArcHmaL HatiEmieY said...

la la la la la la la....

... drama!!!...


mana part 2???

shortly kunun....



*pepagi buta dah mencarut akak sendirik...matilahmak...larriikk!!!*

THE HONOURABLE SHAH said...

kak red,

congrats on your win. selalu jugak nampak kak red kat rush punyer cbox. you deserve the crown lah.

congrats again, and selamat hari raya aidilfitri.


shah

e-jat said...

congrats!!!!

ickyrolling said...

akak, cantek la perabot..cavenci kah???
btol ke ejaan mak uols?
keji lah