Wednesday, October 18, 2006

Kejar Polis kejar....



akak nak cite ni, cite bodoh di ari selasa semalam.


citer aksi kejar mengejar sampai polis terlibat sama.


bunyik cam best je kan? hah meh akak citer ye...




nanti lu, tgklah ni ha pintu baru akak yang digodek semula. pintu lama tu dah pecahlah dik, pencuri lahanad tu kot ye pun nak pecah msk umah aku, berpada2 lah kan, tp pintu ni mmg dah x leh nak pakai lsg. so kena tuko yang baru, main ko dah 11 ari baru dpt new door, itupun neighbour akak si Pui ngan lakinya Lai yang tlg arrangekan, coz kitorg sesama pintu kena tuko...wakakaakakaka....sian kitaorg kan.



tapi akak rasa new door ni lagi lawalah dari pintu lama akak. yang ni lagi solid, extra kunci2 dia pun mmg nampak gah and melampo cun dr yang lama....so oklah...hal pintu dah settled. umah aku x abih2 cat lagi ni weih....from fri up to mon ni mmg nak kena all out lah. sah2 laki aku le yang buat kan, akak kena jadi supervisor anak2, tpi rasanya kitorg tetiga gak kena tolong sirman akak lah....
study time!



nak lagi ke? akak nak gelak sangatlah dik...cite ni menarik sangat. cite kejar mengejar, akak x leh nak bayangkan betapa lajunya degup jantung akak berdenyut..woihiiii saspens siot.


smlm kan akk balik opis cam biasalah, lahanad tol jln tun razak tu jem gila nye...aku ingat makin nak raya ni makin laju lah jalan tp makin sesak barat dibuatnya ok. akak x jadi lah nak balik awal coz laki akak amik cuti untuk take care of the main door tu. eloklah pun kan...so dia pun ada kat umah lah ms akak odw back to umah ni.


ni dah nak sampai umah ni tau, kat balai polis salak south tu, ni shortcut balik umah akak lah..situ mmg sesak..dr 2 lanes jadi 3 lanes org berebut nak masuk entrance Sri Permaisuri tu ok! so akak pun dok tengah2 ni, kiri kanan akak dok menyempit nak celah bedah gak.



so yang belah kiri ni, ada lah si dollah cina ni gemuk muka bughuk (suka2 je aku ngata dia kan), dia leh redah gak, ok fine, akak x move at all tau pasal nak bg ko jalan. tup2 akak dengar and rasa cam keter aku kena langgar dek dollah cino ni lah. palat tollah!!!!



aku dah geram lah ni...tp akak nak wat apa pun kan, sah2 aku nak kejar masak bukak puasa bagai. so dia depan akak lah ni, tup2 akak nampak dia amik signal kiri and park, aku lalu tepi dia aku jelingggggggggg and honk lah. dah ko langgar keter aku kan.



akak lak x nak ikut PARAM sri psuri yang padat sgt tu, akak ikut Bayu Tasik utk ke umah akak. tup2 akak perasan si dollah ni udah cucuk sama aku. ehwah..........ko ingat aku tak takut ke? sah2lah akak takutttttttttt bodoh! ko ingat aku ni ada mucles nak bertinju ngan ko. tlight masa tu kaler green, akak pun cilokkkkkkkkk ke kanan, speeding gila ni. kan aku ckp aku takut! samseng road bully kejar aku!



akak cilok sana sini, dia pun cilok gak, passing by Mentari ngan Lestari, eh silap b4 akak sampai Mentari akak tepon laki akak 'help help...ada org gila kejar I ni'. akak terus pecut lagi ni...sampai je kat Mentari, akak nampak keter peronda polis dik, dok parking kat situ, ada polis 2 orang lam tu.



akak pun benti depan polis tu, kuor menjerit, masa ni jantung aku dah nak luruh rasanya...
bang bang polis, budak tu dia kejar saya bang.


eh dollah tu pun benti sama ok!


so abang2 polis yang ensem muka cam org sarawak sabah je (raya balik sabah ke bang, eh adik, muda lah budak2 ni) pun pi terjah kat si dollah ni. akak dok kat tepi keter polis tu, si dollah tu dok jerit2 apa aku x tau coz akak mmg jauh dari dema. polis pun x bg akak datang dekat ngan dia.


gila kan? ko kejar aku kan...ha sib baik aku x bwk ko masuk balai polis cheras or IPK terus. gilalah dik dollah ni, takut akak dibuatnya. kejap tu laki akak lak sampai ngan gegirl, dah sah2 dia pun hauk gak dibuatnya bini dia kena kejar dek orang gila kan. kelakarlah dik, seriously. org gila ni kan, dia claimed akak langgar dia, eh bodoh, aku x move tau, ko yg susap basap jalan pastu hit bumper depan aku, yang ada scratch sket tu. hah apaa citer???


bgnn tinggi tu lah Vista Amani yang famous sangat la ni!!!




pastu kan laki akak pi slow talk ngan dia ngan abang2 polis tu, si dollah ni dah kecutlah 2 polis campo laki aku sekali kan dok hauk dia, yet akak dok snap2 photos dema lagik ni. kwang kwang kwang!!!




ko pun satu lah, polis ngan laki akak pun marah dia, ko kalo nak niat baik pun nak cek nak tanya pasal keter ko keter orang kena langgar, ko jangan lah kejar orang tu, dah sah2 orang tu lak pompuan ayu cam akak ni tapi penakut. dah tentu aku bwk ko kat polis.

ko nampak tak no plat atos dollah tu?



tapi polis pun ckp apa yang akak buat ni betul, kalo ko dah kena kejar, ko gila hapa nak kuor pi bukak pencak silat ko? ko handal sangat? aku yang ada kickboxing ni pun x kuasa nak tunjuk gah. so korang kalo jadi kes cam akak ni, cepat2 pi carik balai polis, and diam2 kat situ. polis dah sah2 bantu ko nyer.




masa tu gak polis tu amik ic dollah buncit ni, cek whether dia ada kes jenayah ke hapa nak jadi road bully gitu kan, pastu muka dia pun mmg x de le gaya samseng tp silap besau lah dia pi takutkan aku. so polis tanya akak nak buat report kekerasan ke apa ke, tp akak ckp kalo dia mintak maaf, i x buat report apa2. im fine.



dollah tu ko ingat nak mintak mahap kat aku? dia pi mintak maaf kat laki aku ngan polis2 tu jooo.....ngan aku takut dia nak pandang, ceh akak ckp cam aku berani mati je kan.





sudahnya prurang prang bagai, bukak puasa ala kadar je, dah abih mkn baru aku mula masak balik. hampeh la dollah ni tau, so hati2 ngan dollah ni. hati2 gak ngan akak, ko buat bukan2 aku bwk kau terus jumpa abang polis.




citer BI nanti sat2 gi akak upload lah....ada final part nak shoot, more to appreciation notes lak. dah kol 12 lah dik, akak nak pi shopping raya utk baju laki akak + birhtday dia esok. suka2 aku je kuor shopping masa keje kan....dr akak tido, baik le akak kuor jap kat bwh nun....




19th Oct, to my sirman - walau wajahmu nampak muda dan belia tapi awak tetap tua ye!!! happy birthday!!!


6 comments:

kr-sms said...

macam2 hal jadi katy kau puasa kali ni kan, sian nkau, ada hikmah tu...ni aku nak cite sikit, dulu kwn aku kena 'kidnap' kat klcc, dia masuk keta pastu ada mamat indon mana ckp 'tolong dek ada org mau bunuh aku', pastu kwn aku biar dia masuk keta, pastu mamat tu kuat pisau buah la kot, suh dia jalan, satu hari gak la dia jalan, dari klcc sampai last2 turun kat sg buloh, keta kena ambik, ATM kena ambik, ccdard pun kena ambik, siap sempat boleh isi minyak pulak tu...tapi alhamdulillah la, tak kena rape bagai...cuma aku sedikit sangsi, dari klcc ke sg buloh, kul 11am till 8pm, takde ke satu patrol car atas jln yg dia boleh 'purposely' langgar??? panik la tu rasanya...who's not anyway bile nampak pisau kan, cuma tahap panik tu sampai cant think of a way to escape, aku cadang kan nkau red (kita share ke) bukak satu class "panic management"...i rasa semalam dlm keaadan gubra and panic nkau still mampu tuk 'berfikir'...rite??? syukur you save...i hope all driver (terutama wanita) out there, cuba la sedaya upaya 'manage' your panic sebaik mungkin...sekian...mcm wakil rakyat lak aku...

ArcHmaL HatiEmieY said...

sat sat....nak bentio gelak sat....


huahauahhauhauuahahuauhahuahuahuahuhuahuahuahuahuahuauhahuahuahuahahuahauhahuahuaahuahuahuauhhauahuhuahuahyuahyuahuahuahuauhahuahuahuaahuhuaahuhauahuua.....


nampak cam ganeh....siap masuk kickboxing segala...ghupanyer.... hauahuaahuahauahauahauahaahuauahuaahuhuaahuahuahuaa...


tah hapa hapa laa akak aku ni...tapi bagus lah leh pikir sewarasnya lagik kan kan...



p/s:eh, esok besday darling kite yek....nak beli adiah ape nie ??*matilahmak*...

MAKosama said...

hahahahah kelak besau mak....

Red memang happening la.....

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

makmerah :aiyoooo .. lu sula langga sama wa munya keleta lagi lu mau kija sama wa aa!!! waa lu main mana punya?? mau settle sini ka mau calling2 ?? wa mole calling2 sama wa munya taiko skrg lor .. dollah atos tolongla saya yg amat bersalah nie .. saya suka sgt memvote diri sendiri sj so dat saya kan jdi popla n femes ala2 abah saya yg keje di negara underground 2 2 la pasal .. makmerah itu mcm ka?? .. ni wa mau kasi pantun sama lu .. mana pulak budak dol, janji untuk memasak dodol, x kisah la kereta gua lu sudah sondol, janji wa sula champion itu bloggers idol ... hahahhahahahah

Affy Ronan said...

mcm 2 fast 2 furious la kak..happy buffday to sirman

Niezam Phg said...

kak red nie ada tokoh jadi paparazi lah.eh silap. jadi mamarazi.tengah gawatgawat kena kejor gitu pun sempat lagi snap gambo ape gemuk tu.tabik spring utk kak red.ting toing ting.ekekek