Friday, October 27, 2006

Ngeh ngeh ngeh...




akak pi keje arini...


sume org tanya napa le aku x perabihkan cuti je kan. masalahnya laki akak keje, so akak dok umah pun melebarkan pungkoq jer. so since nak kena jimat2 gak cuti, akak pi lah gak opis arini. ngan payahnya nak bangun, ngan lekanya dok terpisap2 lagi....




best siot pi keje arini, less than 20mins dah sampai opis! tulah, orang2 cam kowang ni yang dok raya kat kampung tu akak dah ckp, x yah balik sini, hangpa nak gak balik sini. kalo x lagi le x jem. memandangkan akak ni kemaruk teh tarik, akak mls lah nak pi beli teh kat tingk 2 or 4 klcc ni, akak beli kat hocca cafe jer, usually pagi2 akak li kat sini je, but x selalulah. sekali ngap lam 4.52 sen, mahal kan? kalo kat mamak baru singgit. biasa teh tarik kat hocca ni sedap..tp pagi ni apa ke palat rasanya payau pahit!!!



tapi akak sian gak kat ada sorang adik ni, orang raya sakan, dia lak raya kedua kol 11 pagi dah naik bas pulang semula ke kl. ko....kol 8mlm br sampai kl! tulah kan, sudahnya pi keje, keje lak x dak.......sian dia kan. Mal, ko ke orangnya?


kat opis ni dahlah x de kerojer, aku buat taik mata, abih sume blogs aku baca sampai dah naik bosan ya amat. hah ni, setelah sekian lama akak x jumpa bos akak yang asik travel dr b4 raya aritu, arini ha br jumpa. dia teruih bagi akak duit raya RM200 dah sah2 lah utk anak2 akak kan. dia ni chindian, bg duit raya angpau melayu kat akak...cam terbalik je plak..tp ni amalan dia tetiap taun.


biasanya bila raya dia belikan akak adiah..tu budaya style dia lah. tp taun ni dia mmg x sempat, so duit raya for kids tu pengganti diri lah. bykkan? maunye tak, gaji berpuluh ribu, single, apa sgtlah duit2 raya ni.


x ckp ngan tu, ni hah, hampers selambak ni dia bg akak. x kuasalah akak nak bwk balik. tulah dpt bos yang pemurah and baik ati....so akk bagi2 kan kat kawan2 opis akak, and akak display some of it kat tpt akak ni. cadang ni ada org dtg kat tpt akak ni, sapa yg aku rasa aku nak bg, akak pas2 je lah..kira u come to my place, u get somethignlah kan.


lunch pun akak sowang2 je tau...kari ayam x tinggal..campo tenggiri seketol ngan ice lemon tea - 9.42 sen. apesal sume main 1 sen je ni ek? mahal kan? gila klcc ni!





menjelang petang...akak dah mula rasa mengantuk. dah tido stgh jam pun kat meja opis ni pun x jalan gak mata ni. so aku korek2 hamper tu, ada lah satu box of coffee ni....bodoh aa..buat kopi x baca manual, matik2 aku ingat kopi ni takde gula, akak pi tambah lg gula, mmglah kopi ni sedap, kopi mahal kan, tp manis sgtttttttttt....dah tambah air pun x ilang gak manisnya. so akak num separuh je lah.




mom and adik, just came back from their Umrah today









these are the photos taken kat umah mak abah akak, yang gambo blur2 tu from hp murah sirman akak, yg lawa sket ni hp mahal bininye... they hv landed safely petang tadi at 215pm, akak x pi amik pun coz akak keje kan. sirman went to klia straight from his office, and another car, my 2 bros bawak abah..

overall...setiap sorang dapat 5liter air zam zam ngan apa2 lah..akak pun x kisah sgt. janji dema dah balik. akak balik from office baru join them, tu pasal muka akak cam penat poyo letih rambut berikat bagai...wpun jalan lengang tp letih pasal x de mende buat kat opis tu...

eh raya ada lagi ni, salam syawal..

siap lah senin ni jem tahap cipan gabannya. orang2 kampung dah merendek balik kl..

x nak mai umah akak ke?









4 comments:

Fish of Pisces @ 5th_E said...

hehehe.. i lak nama je cuti.. ADO CUTINYER????? la la la... ni tgh nak siapkan barang2 utk GALA uitm ni ha.. naik kempot akak dgn Volks lari2 ke carrefour subang beli kain buat costume.. ni blom nak pi tompah lagi ni.. Y ooo Y kalau kau baca ni tolonggggggggg call saya yer. ngehngeh

Anonymous said...

Hi kak red..kita pun dah masuk opis 2nd raya..tapi half day n terus masuk JB, konon tu "balik kampung" kejap lah kan..haha....takpelahkan..hamper hamper kat meja u tu jadi pengubat jiwa yang boring dok kat office...btw u look very sweet with the light turqoise blue baju kurung on the 2nd Syawal...
Pearl@Home

e-jat said...

wahai kakak ku yang cantek dan lawar..

sesungguhnya, adik mu ini juga merindui mu.

bila kakak cantek nak buat open house? agak-agak dapat duit raya tak?

ampon di minta jika ada salah dan silap.

mintak maaf yer kakak ku. semasa saya berada di kampong. ingatkan di rumah kakak ada internet tapi nan ado. Mak pasrah ajer...

Lagi pon jat di sini terlampau sibut yang teramat sangat. Sempat jua saya mejengok blog akak nih. Hilang seketika rindu dendam kat blog nih.

Akak comel sihat? Raya kan sebulan, ada biskut raya yang best tak? tart ker, semperit ker.

Lupa lak nak cakap, nanti jat bleh masuk kem askar sesuker hati tau. Sebab jat dah dapat sticker kem askar

cam aner pon.. jat nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin.

dari jat tenuk

ArcHmaL HatiEmieY said...

kak red...

sker ko kan carot aku!!!!


sbgaii balasannyer.... merk nak bakul yg ujung skalik tu...bakul jer... kalo bnak bgik isinya pun boley...



tensennyer keje dihari raya....



maaf zahir dab batin...


p/s: jgn lupa duit raya untuk meerrkkk!!!