Wednesday, October 18, 2006

Sapa Winner Bloggers Idol? kak red lah....- Final Part



citer BI lagi ke? citer pasal apa lagi ek...mmglah akak x abih citer tp bosan siot kalo 3 ari turut dok citer mende bih kurang sama je. ko x rasa nak muntah ke? arini akak nak say a lots of thank you babe kat semua yang terlibat baik secara langsung or tidak langsung.




akak x perlukan dia and orang2 nya untuk menjadi dalang dalam duri, lembik di belakang depan cam baik lahanad tapi mulut ya rabbi, betullah kata orang2 yang akak kenal, mulut dia perangai dia if u know personally mmg hati busuk. akak dah dapat trapped dari mana datangnya ip itu kebanyakkannya...macamana aku nak tau sume tu? ko lupa sapa laki aku ye??? ko lupa sapa kat belakang aku kan? ko lupa team2 aku sapa? akk x perlukan club members untuk bangun to stand up for my back up, ko pi tengok aku nye hits counter...ada cam ko? oh ye, ko nye hits counter dah dicabut awal2 supaya orang tidak perlu mempertikaikan votes kurang arif mu itu.





votes akak mana datang? hah silalah warkan soalan itu kepada yang bertanggungjwb membantu akak, laki akak yang bersenggang mata membantu ngan ujang yang cam nak rak mem promote. hah x puas hati lagi? itu cara halal aku pakai tu..no way hosey pakai cara ko buat sendiri, tuko2 ip - ellooooooo ko ingat akak bodoh?





organer of BI - behind the scene, akak nak thanking so much to Lea, ada menda yang kita discussed among akak and Lea yang x boleh kita disclose di sini. itu sudah janji akak pada Lea. Lea jugak suh akak bersabar eventhough masa first 2 finals tu akak mmg dah penat mmg dah nak pencen sesangat lam BI ni, tp biasalah motif mangkuk2 ni jadi lalats pun coz nak aku mengalah kan, tp sib baik akak kuat ye lalats ..... penat Lea ni jadi organizer, she has to do from a to z, mana nak melayan kerenah peserta yang asyik komplennnnnnnnn ajer (sapa selalu komplen? ha), yang acting like organizer pun ada, tak ckp akak kena maki hamun, Lea ni pun kena sampuk sama. gila x gila kan lalats ni. gila hanje sgt2 katanya. ingat jadi organizer BI tu berbayar ke? yilek lah...semua sendiri tanggung..penat jerih lelah tenaga kena buat sendiri. a big clap to you Lea.




next go on to the other contestants....


Mal - he is still the best hadek2 for me, dia good listener, good pencerita, akak suka lepak ngan dia ni, baik over the phone baik kat mana2 bila berjumpa. harap2 Mal dimurahkan rezeki berlipat ganda. sayang adik akak sorang ni!!!



Ujang MD
- my full back up on the votes came from him. ujang mmg cover akak gila2, aku x yah buat apa2 promotion pun dia mmg tolong through his blog yang ramai orang msk coz nak download lagu segala.... dia ni kalau panas ati ngan orang tu, dia buat bolayan je, and he s good at it. sapa2 mau tgk tv, can go through blog dia..think that s the latest technology from his blog kot....





Ejat Tenuk
- this fellow memang manja ngan akak, tapi one thing bout him, when he talks to you, he doesnt want you to talk talk talk...kita je kena dengar apa dia ckp, apa yang kita ckp sgt pun bukan dia amik tau...pada dia x penting, tol x jat? and ejat x kira ko ngah buat apa, ngah bz ke ngah sibuk ngan anak2 ngan laki kalo dia call nak ckp tu kena lah layan. so ejat next time kalo akak ckp akak bz, that means i cant talk yeah. paham2 je lah dik ye! jaga baby molek2, dah sebulan kan pakai? macam2 calar baby tu akak dengar




Y the tailor
- budak yang jenis x kisah..also tailor baju beads akak ngan gegirl, weii dah nak raya lah mana baju akakkkkkkkkkkkkkkkk??? always at my back, kawan mengumpat YM pun ye gak budak ni.



Affy - soft guy, pun jenis x kisah and amik tahu orang. tiap kali dia tanya akak sapa culprit tu, sapa dalang BI ni, akak x penah bg hint or right answer. no lah..akak bukan cam sipolan nak memfitnah seseroang tu, eventhough the evidence is there. bilalah nak abih study ni dik? fy...itu mimi kalo agak2 dah bosan ngan dia, campak je kat akak ye...kiddos akak pun mesti suka!



Isis - dia ni lagi lah,x amik tau hal org lsg...lantak ko lah nak jadi lalat pejadahnya kan. heard that isis kena keje di pagi raya, but baju melayu kaler itam wt songket pink dah siap berdandan! when we did our first assignment of BI, she has to do bout me, myself - tapi byk dia temberang gila lam entry dia. x leh pakai nye cerita ko buat tau. extravaganza sesangat.


Budak Catwalk - ly ni pun pendiam gak. borak ngan akak through YM je....skang ngah byk masa rehat, he ll be having his final exam pas raya nanti. wish you all the best. x sepatutnya terkeluar but tu lah, tuntutan masa belajar lebih byk and lagi penting dr BI...


Izzu - antara yang terawal keluar, x pe dik, keep in touch yeah! x sempat nak kenal rapat coz izzu bz bangat ngan dunia dia.



ada lagi ke yang akak miss?



oh ye...... to nadh and abang dbi. x yah ckp byklah korang mmg expected to be the finalists. well done! to u too..akak ada personal msg to both of you tp x leh habaq kat sini. rahsia finalists! nadh, sweet sister for me, suka tanya, byk tanya, and jenis kepala angin baran pun ye gak budak spore ni.....sapa yang ko ngamukkan dulu tu sampai carut2...si lalats mana ek? another brutal lady lagi garang dari hadek2!



penatlah type pepanjang ni........


then move on to the juries lak, and also to the sponsors:




Volks: akak x kenal dia ok dik, saapa dia ni pun akak x kenal..dia pernah puji entries akak, penah gak belasah gila2 entries aku. so apa dia ckp - aku diam je lah. Volks pun kena belasah dek lalats tapi korang perasan tak, lalats ni datang lepas Week 8/9 gitu, kan? sesuatuh sgt kan????



Belle: ada satu hari nye entry dia bagi akak sungguh2- sampai la ni akak ingat, tp as usual Ash naikkan semangat akak balik. rasanya she s a married lady too..so to Belle, raya kat ne? baju raya kaler apa? gelang baper utas? rantai tukor baru tak or pakai yang lama? wah..mak bedah tepi tingkap sungguh .... i wish you al the best too yeah Belle (my email is alompakagogo@yahoo.com) tak tau le napa nak publish email, sukatik akak lah kan, blog akak!...




Abang Tepak
- i just adore his blog, tapi dia nye font blog dia kecik2 lah, akak x larat nak baca. dulu akak kena tegur suh besarkan font by whom akak x ingat, so akak dah besarkan br ramai readers senang baca. tapi ada gak satu hari akak terguris ngan abang tepak, not coz komen dia on my entry or assignment but more on something else. kecewa sket akak ngan keadaan itu masa tu.....sad sad sad......apapun, akak tetap akak bertenggek kat blog abang tepak ni ari2...




Fifi
- my super deeper junior!!! pun akak x kenal sapa dia ni, mmg sume org akk x kenal lah... tapi akak suka bertenggek kat blog dia ni dengo lagu ketuhanan. sedap enak bagai dibuat tidur je. Fifi dpt x email akak pasal petua yang fifi tanya tu? matiklah kan..jwb kan sini lak, suka aa...blog akak kan. mak abah dah x de kat sini kan? raya sorang2 je fifi kat sini, parents dia raya kat overseas taun ni.




Phoebe Buffay
- akak doakan ko cepat dapat kerja. actually kerja banyak kat kl ni, antara kita boleh coop ngan tidak je, whether we can stick to it, leh stand to it pun kena pikir jugak. cuba2 lah...nnt pass resume kat akak, akak terjahkan kat kaki2 akak. pastu kita set hi hi ngan Mal the mak hadek yang murai perkasa pencen tu, pas raya lah ye kita gi makan2 open table, nak suh ko belanja ko pun dah bagi notice, bonus pun x dpt kan? takpe FB, nanti kita suh Mal perkasa tu bayokan... erkk...ko leh jadi maid? akak leh sack maid akak yang skang ni, ko amik takhta dia.


other juries yang singgah menjadi juries kejap ke x jadi ke...pun thanks a bunch!kalo korang2 ni takdak, sapa nak hentam assignment akak kan?




To Abang KW, Abang Bad and Abang C Aduka - bape byk kali mau thanks dah.....tapi nak gak kak red ckp kat sini, berbaloilah ngan sponsors anda, yang finalists pun menang ngan cara bermaruah, x de propah!




apapun lagi sekali i want to remind all of you!!! ingat ni, all of you! x kira siapa yang baca ni ...apa2 pun yang akak tulih ni adalah hak akak! kuasa veto bersuara di blog akak di tangan akak. selagi akak x merendahkan dan memalukan dan menyebut nama engkau selagi itulah kau patut bersyukur yang maruah kau masih akak belum jejaskan.




lagi satu, teringat lak masa Mal and Ejat report kat akak, bila sipolan telah menalipon Mal and Ejat to talk bout akak...sesuatuh sgt kan? sib baik lah Mal and Ejat cepat2 report and sampaikan kat akak, kalo tidak? mampus idup balik akak x tau. tu x campo yang akak dpt tau dari Nadh over YM lagi tu...hish budak2 zaman skang ni.....x pandai yg kecik ko kan...


di bulan puasa ramadhan ini, ingatlah ye, apa2 yang ko dah tulih lam blog ko tu, memfitnah akak pastu yang lain jadi tukang gelak tukang sorak (wpun akak x penah pi lagi dah blog ko sejak ko berambus dari BI ni, tapi Ash sentiasa mengupdate akak, siap copy paste lagi)........tak banyak sket akak memang sakit hati and kecewa ngan kau. and those yang menjadi tukang sorak pada sipolan, bukan calang2 orang - ada yang dah tua kebana, ada yang professionals ada yang akak sanjung blognya, pun menjadi pencucuk2 paling handal!



akak akan bercerita on BI, di setiap selitan entry akak akan datang kalo ada lah yang perlu2 saja ye- salam syawal, mohon maaf zahir dan batin di sepanjang BI berlangsung. in 2 months of BI, akak dapat byk kawan rakan dan taulan (yang musuh ado ko?)....



terima kasih sekalung budi jugak untuk die hard fan RM, of cos goes to Ash - ada blog tapi x active lsg, MAKosama (she s a mak hajah lady age almost 50 years old ok!!!) - jangan ingat yang baca blog akak orang2 muda saja, kr-sms - my hunt buddy as well..kim my old buddy, my kezen affida, my sirman's buddies yang kuat promote akak mokhtar, wan rafidah yang dok pushed students dia votes akak, leilainie, En Latif - my ex lecturer when i was in uni, dok push semua students dia kot? my ex batch the ssjengka - whole bunch of group, my Fear Factor buddies, my run and games frens, ayok....ramai lagi lah....hah adik akak Epi, yang dok promote kat kawan2 dia seantero uni dia, my ex lecturer too - ms zal nun kat california sana, my readers, my frens yang being a silent reader as well. a lot!


akak gunakan pantun Ash untuk kita senyum2 sket yeah...(ash ko mmg gila!)

mana pulak budak dol,
janji untuk memasak dodol
x kisah la kereta gua lu sudah sondol,
janji wa sula champion itu bloggers idol ... hahahhahahahah




entry BI tutup setakat ini....secara rasminya. alhamdulillah.

6 comments:

Affy Ronan said...

hahah..soft boy...x leh tahen..heheh..btw..malam ni kak red nak masak gune air tanagn..hahaha..sedap jugak pantun si ash tu...

akak slamat hari raye.. and take care yerr
ape ape hal msg la

ArcHmaL HatiEmieY said...

huahauahauahauauhahuauhauhuahuhaauhauhuhauhauhauhauha....



apakah akak ku sudah gilo dan tidak waras ???matilahmak....



aku yg tensen ni pun leh tergelak...



mulut murai pencen yek!!!


apapun kak.... jgn laa duk puji melambung...kang apa org lain kata... mal bukanlah baik sgt pun... just be myself...*motif tetiba syahdu...mood raya uols...*


malas nak wish raya lagik sebb lom raya...siaplaa telepon mu berdering mlm raya!!!

wan said...

kan dah menang!!!!!! what goes around comes around what goes up must go down wakakkaka......org yang teraniaya cam ko nih Red doa nya dimakbulkan Allah.....

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

va va va va va ... apa ko hinggat ko srg jer ker yg bisa pantun mantun bagai ke makmerah?? ikikkikkikiki aku ni biasa pantun mantun tuk bagi lepas tol org2 yg baru nk kawin @ sanding tau .. org melaka, biasa leeee oppss nnti ada plak org hingat aku sesaje nk letak nama dier lam kb ko nie ... niway aku nk ucapkan selamat ari raya to all muslim n selamat pesta cahaya mereka yg beragama hindu - nk wish deepavali nnti byk la speku plak?? n last to all readers lam blog ko yg baru nk melotop nie ngan ucapan .. singgahler ke blog ni ari2 ... mole nengok nakmerah ngamuk or meroyan ari2 ko .. affy - terimakasih naa coz habag mai kata yg pantun cek ni sedap ...

kr-sms said...

puas gak aku nak baca yg black text tu...maka dengan itu terluah lah segala rasa hati red (huhuhu)...so after this apa? aku rasa ada gak 2-3 readers yg wish nak 'compete' with reds in any type of 'competition' (including me huhuhu)dah mu ganas sangat...tgk red, aku sorang je nak mengaku...isn't life should be like that, tercabar, dicabar dan mencabar...kan???

ps: youre no 1 today, guess your wish just came true...

MAKosama said...

kui kui kui....puas mak nak baca yang itam tu...tapi tak gak leh baca...sebab mata mak kan...apa almost 50? bior benor....mak masih boleh lari kejor anak turun tangga wey...

Selamat Hari Raya Red, Ami Osama and Tsunami