Wednesday, February 28, 2007

Bloggers Idol - prizes



Someone texted me with thismessage yang telah akak olah tunggang terbalikkan:


Lea: Kak Red, come join us at Volk’s house tonite, bawak makanan sendiri2 nah!

Akak: OK, I m coming wt Mal, ada hadiah
BI ke?

Lea: Ado. Ni kita2 jer, that person takdo!!!


Wahahahahahah – sapa itu that person?? Matiklah penyampai nanti menyampai kat that person katanya!!! Eh kot that person ngan mak hayam ngan suku sakat hamba abdi mulut radio era pun bertenggek kat sini, ko tak tau? Ceh...ari2 dema bertempek kat sini nokkkkkk!!!


Akak: OK Im in!! Coming tonite.






Calling Mal: Nyah roger2, get ready prung prang hah ye kita jumpa ye kat sini ye kat puchong, ko jgn lambat, mak dr opis ni mak lik lu jumpa2 ye nyah ko jgn lambat tau!!!





nah mik kak mik adiah2 ko ni



takkan ni jer?




How much do I get actually?? The pride!!!!




ngumpat le tu!



kitorg nak gak bergambo ngan Kak Red weih...



So akak pun berbondong2lah pi ni, memandangkan akak dari KLCC and I m so stupid wt the Kelana Jaya’s area, means I have to bring Mal as my tunjuk ajar jalanku sifuuuuuuuu. B4 that, I hv to meet sirman somewhere coz I need to use his smart tag. Gila kan? my life is so complicated wtout s/tag. Seriusly, I wont be driving kat tempat2 or jalan2 yang ada toll without the s/tag. Since sirman mmg hari2 kena pakai s/tag yet akak ni jumpa tol pun tidak, so I hv to meet him first. After meeting him, nak kena pi puchong, I have made an arrangment to meet Mal at somewhere JJ Puchong around 745pm. Motif, lom 730pm akak dah sampai Tesco Puchong. And mangkuk hayun pondan sasa tu masih lagi di Subang katanya. Hampeh tol! 19 kilo Mal kena maki ngan akak. So makanlah akak sorang2 lam MCD since aku dah lapau sangat. Coz this is my first time here in Tesco, akak pun sempat sekodeng jalan2 lam tu, found this RM5 shop, sompek gak shop2 beli burner, beli hapa2 lah and kol 8 lebih baru si dol kadigol Mal tu sampai. Nak kena pi KJaya lak tu kaeadhnya!!!





kak, cantik x pose mak?

roboh la pangkin aku tu weii!!






Bekalan utk jamuan akak bawak Burger MCD lah, dah sah2 aku datang dr MCD kan, mana aku nak carik satay bagai??









SO sampai2, terus lah sessi itu ini sana sinun, soksek potpet abih lah segala payung periuk belanga daun ketupat kita buat. Koooooooo!!! Mik ko, setelah sekian lama menantikan saat pertemuaan tak disangka2 kan yeah. Details of the potpet mana leh reveal kat sini, but tau sama tau je lah hahahahahaha....gelak samseng kan akak.






It was fun meeting them, kitorg ok jer to each other, tak cam orang2 tu yang sentapppppppp sangat ngan titile mak orang bini orang ni dapat menang Bloggers Idol 2006 (BI) kan. To my new readers, short brief lah yeah, there was a contest calls Bloggers Idol 2006 last year. So hanya akak ngan Nadh jer yang pure ladies in the contentants list, yang lain2 tu lelaki (straight ke bengkok ke wallahuallam). So pendek kata, after weeks of weeks eh months of having this task, ngan segala lalat nyamuk dok hinggap buat najis coz geram tengok akak ko ni ha x gak kuor2 dr BI, ngan macam2 dugaan dan segala ranjau duka luka nangis hiba lah bagai. Sampai akak tak tidur malam lah, sampai kan paling worst I have to shut down the shout box of Red Mummy pasal over tau lalat2 ni. Sib baik comments board boleh tahan lagi. Siap ada yang anto email, nak ala2 maki bagai. Eh macam2lah dugaan. Akhirnya akak ko ni ha yang menanggggggggggg, tapi ada gak yang emo, emo pasal anak hayam ekan dia kecundang, yang anak hekan ni pun mengamuk tak hengat tu. Maunya tak, bila kita sangka kita ada master in communication gitu, so kita sangka kita is very good in delivering our assignment, eh master ke PHD? Bukan PHD ke? Motifff???






Suka arr......akak winner kan!



Habis je sessi mengumpat segala, terus akak ca alit but, coz nak kejar balik umah lah. ko hengat aku nak menempek kat situ lelama, but adiah BI pun lom abih dapat lagi. Baru dapat cash prize ngan a token from Dubai dari Organizer aka Lea (weih dr Dubai ke red candle ni ek?)?? mek lupa nyah!!!! Anw, terima kasihlah walaupun berbulan2 menanti. Nadh, yours will be sending soon by Lea which I donno when, this bloody mak hayam, is very very the bz nak mapuih, so ko kena sabarrrrrrrrrrrrr!!! Hanya kita berdua jer yang berkuasa bersuara, adiah2 sampingan sila dok dendiam nokkkkkkkk…haiyok kecoh ngalahkan juara! Akak nye trophy and segala jadah certs crown pun x dapat lagi nadh - eh ada ke crown? Kesal aku x curik crown besau kat umah Volks tu tau.



Fakta Menarik

1. Kalau datang, jangan datang ngan burger sahaja, bawak air sekali coz tuan rumah tidak sediakan air minuman utk tetamu (Volks!!! Matiklah tuan rumah x bagi akak minum air secoit pung, jauh2 datang dr Cheras ni – ya hampunnnnnnnnnnnnnnnn)



2. This house is like Red Volks le pulak aku rasa, sana sini sinum merah menyala! Cantikkkkkkkk! Akak sukaaaaaaaaaa



3. Kain2 ela dari Dubai hanya utk dipegang dan ditonton, bukan utk hak milik kekal – hawau lah Lea kemut x nak baik kain ela, sebagai ganti dapat key chain ajor. Ko ado?? Opss..ngan red candle ngan adiah BI tolak kira campo lah sekali.




4. Limau dijamu utk tetamu tapi napa aku x dapat????? x pelawa akak pung!!! Siap ngan daun2 lagi tu, matik lah baru petik dari ladang katanya.




5. Coklat pening – coz all the way from Aloq staq, kl, cairo, kl segala rantau ceruk ko pegi kan, sampai sudah dapat seketul sahaja – cair nyah (haiyokk, kak red komplennnnn ajer kan kan?)




6. Siap sedia utk BI 2007, siapa nak masuk, digalakkan utk mendaftar segera kat sini apabila pendaftaran dibukalah, tapi ko janganlah nak push2 lak ngan organizer tu bz ya amat, kalau dia dah announce tu ada lah, matiklah sapa kali ni yang jadi first person to register wahahahahhahahaha sapa terasa??





7. Lepak ngan budak2 ni, telinga kena berani mati punya merah ala2 red segala red lah pasai anda akan mendengar segala di luar jangkauan perasaaan wah…..tapi ngan akak dema sopan2, bagus adik2 sumer….




8. Generally, husz ngan Mal bila duduk dekat2, like sandwich le pulak aku nengok. Kembar siam pun iye jugak nok! peha sama besau tu!!





9. If you think Lea is beautiful, think twice oso coz he is also handsome – im serious babe!





10. If you think during the BI thingy, Belle is like so mak tiri kertu zalim gilos, think twice oso coz she is so soft and sweet – mata penanya mmg pedas, I told u b4 right, dont judge by it s writing, akak pun brutal gak lam writing tapi bila jumpa - aku sopan hapa!!!





11. If you think Kak Red is wearing red all the time, ko gila kan?? ko hengat aku x de kaler lain ke nak pakai???




12. Belle, Mal kata laki ko cute. so Belle sila hindarkan laki ko dari Mal, terkedu Mal teringat camne Belle maki dia dalam comments BI, waduss!!!





Tiada dalam gambar: Lea, Volks, Husz, Mal, Isis and Jury Belle (semua nyorok takut nak ngamik gambar kan kan kan!!!!)




Siapa di dalam gambar? Kawan2 dema, yang haram akak x kenal, but i know the little boy Adam.











Nyah..Peace nyah!





9 comments:

kujie said...

ngape tak der red carpet bagai...huh..anugerah julung kali tu...aleh2 tgok dlm pic...erk...

mad redo1 said...

alang2 kat Puchong tu ambik le kita kat USj nie, tak ada Sirman punya SmartTag, Touch & Go pun laku jugak... hehehe...

Looking forward to Bloggers Idol 2007, yang memang sure tak kan menang nya... tapi suka2 masuk tak apa, kan?

hehehe

[Y] said...

Aiyoo adakah itu akaklea with BAUK??..cando pulak..taste pun ado..ops!..*lariikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..pls dont't SSBM me..wakakaka-[Y]-

Fish of Pisces @ 5th_E said...

matilah SSBM taww! haih haih haih.... ku dapat rasakan gegarannya yerrrr walaupun ku tibe jam 12 malam, dikala segala touch n go serta smartag telah bertukar menjadi labu dan tikus yer. Huhuhuhu... hurm.... bilek laa dpt bertemu begini kumbali ya?

Lky said...

MAK PITAM!!!!!!!!!!!!

TPS BELLE said...

Fakta menarik :

9. > ..KAN??...hensem katanyerr...tetap nak posing ala2 RATU yg NAN ADO CROWN kat kepala......larikkkkk

10. > zalim ker mak nie during BI 2006?....alahhh lite2 sajorkkkk u ols.... heheheh

12. >..hah...tang nie mak nak senseng lengan baju mak..."U AWAS yer MAL...AWAS nahh!!!!"...

tentangseseorang said...

ehehehe,
kitaorg dalam geng jurnal ada JURING. tahun nih season ke 3 atau 4 tak ingat dah. ehehehehe

dia lebih kepada ala-ala akademi fantasia. tapi...tiada undian sms. ahahahaha

goddessisis said...

aiyoo baru sedar ke LKY sungguh cando sebenarnya ... yang bottom semua terpikat
opps! LArik!!!
Isis makan burger tue satu je

Affy Ronan said...

akak..ni affy..terlupe password bloggers lak...1st time affy tgk lky..erm..leh than..hehehe..btw..kak red..affy pun nak burger gak