Monday, February 26, 2007

Saddy three...

Hari ni, hari yang malang. Pukul 4 pagi, ngah sedap2 membongkang, perut akak mula sakit2. Kalau sakit nak beranak aku tau dah nak tuju ke mana, tp ni sakit tanda2 nak mencirit. Again??? Sudahnya, i got an MC today - dapat tido only after 630am after !$^&$#@, and after seeing doctor, and took a little nap, tup2 datang lagi cirit ni. Akak sorang je pulak tu yang kena, the rest sume sihat belia, means - i am the lucky one!!!




Btw, terima kasih pada yang perihatin, tapi akak nak sound kat sinilah ye, akak ni dah berlaki, apa2 pun langkah langkau akak, adalah hak milik laki aku, ko kalo nak jeles2 ko kalao nak buat onak duri nak jadi penghasut ke nak sibuk2 ngan idup akak, baik rentikanlah coz i dont give a damn wt yr bloody email, x cukup ngan email akak personally boleh lak menceceh2 kat shoutbox akak. haiyohhh!! sukatik aku lah. ko jeles?? ko jeles ko punya pasal. kenapa akak ada entry2 camni, sebabnya ko suka ingat ngan email akak, aku boleh heran ngan ko, ko sapa? ko hengat aku nak tunduk ngan ko, senang jer cara aku - ban ko terus, x usah dlayan email2 ngan menceceh2 kau yang buang masa aku ajer. ingat tu!!!



huh!!! x sudah2

Time goes by, when one day I have a new fren name Cassy. Shes a malay and muslim too. Cassy and I walk and close to each other. Sandra was then love to be tagged a long. Dia suka nak menyibuk kat tempat yang aku baik ngan sapa2 tau. Nak memeriahkan suasana, Sandra has one PHD bestfren known as Pidot. kalau korang bijak bistari, Sandra ada PHD and of cos kawan baiknya pun mesti lah ada gak PHD. memandangkan korang pun dah besau2 akil baligh, i dont hv to elaborate more makna PHD tu.




Pendekkan cerita, Sandra pun trying to be nice wt Cassy....She will interframe for most of my time wt Cassy. I am no longer Cassy's good buddy though we tried to have a chat once in a while but it doesnt work anymore. I put my distance again to whoever that close to Sandra coz I do not want to be hurt like Sandra - Peter incident before. Some more Pidot is doing her great job as a PHD holder.



zaman2 dulu, aku x nak kawan dia lah coz dia kawan ngan orang tu. semua penyakit x nak kawan berkawan ni mmg ada...x dpt nak dinafikan keujudannya and termasuklah akak yang selalunya menjadi mangsa keadaan. That moment, i dont hv the gutts to stand up on my own, mulut akak x lazer as skang ni, akak x berkeyakinan tinggi sangat macam skang. Dulu, akak kecil orangnya dan begitulah perasaan akak pun kecil jugak. Kalau skang, akak masih tetap lagi kecik tidak membuak2 besarnya tetapi tetap melawan.



Imbas lagi...pernah naik bas mini? dulu akak amat handal ngan bas Toong Foong and Bas Mini ni. numbers bus utk toong fong return ialah 123 manakalah mini bas plak no 30 and 32. Naik bas mini specially mmg padat, passengers sume x geti beratur. Kalau di Kotaraya, kena tunggu kat depan Metrojaya. Satu hari, tahun pertama akak berkerja, baru 2,3 bulan lah kerja, and baru lak dapat gaji, baru lak draw duit. semata2 nak kuorkan 60sen tambang bas, kat depan metrojaya tu rupanya akak telah diperhatikan. and dulu handbag akak yang cekai2 jer, x de brand, x uptodate pung, x leather x semenggah, beli pun x sampai 40 kot reganya. So waktu berhempas pulas utk naik lam bas, yang akhirnya akak x gak dapat seat, rupanya handbag akak sudah dikerjakan. akak x perasanpun sampai umah, eh eh, napa berlubang lak tepi bag akak ni. rupanya set brush make up akak dah gone, termasuklah wallet merah aku. cinabeng tol. duit lak baru kuor seribu, gaji lak dulu masa tu x sampai 1300 pun. meroyan aku malam tu, sedih pilu. since then, bila naik bas,akak kepit h/bag cam nak rak, bawak duit cukup2 utk makan satu hari jer. kerana kejadian itu, ingatannya dan tahap berjaga2 sampai kini.




I hate Sandra's attitude kerana menjadi si talam dua muka.I hate Sandra's attitude for being the bad mouth to her own frens specially Peter. I just hate the situation. Eventhough I dont like Peter, but I m so fed up wt Sandra who steals my good Cassy from me. And Pidot, akak malas tollah nak panjangkan character dia ni, tp akak nak gak tulih nama dia sebagai hamba abdi si Sandra, sebagai penyibuk dalam hidup akak till now. That was 15 years ago punya story. A lesson from yesterday but it happens today - again. Both Sandra and Pidot are no longer my frens, Peter is still contactable via my mutual fren but I m not interested to have a fren r/ship wt him and Casey is still my fren, kenapa Casey and I can become frens after up and down situation of r/ship? Coz we dont backstabbed each other, we dont hv bad mouth and we dont membodek like you do.

Remarks:


1. They are all bloggers of Red Mummy.


2. They are one of you, if you relate their attitude - mmg kena ngan batang hidung awak sendiri.


3. Just 3 bloggers and 1 reader involve - so out of hundreds of readers, again, siapa punya batang hidung yang kena?



U may find the answers of the above if u read carefully from the Saddy one. Anw, pernah dengar yang mata pena boleh mencarik2 hati dari pedahan samurai (pandai2 je akak olah kan peribahasa ni) - so, reason akak tak nak over the direct mentioning who and whom, kerana tidak mahu ada hati yang terluka yet i need to say it out from my benak pala yang dah sarat menyimpan sekian lama. Lagipun, ada pihak yang sedang mencari salah dan silap akak, kalau x tuju kat sini dia tuju kat sinun sinin bagai. Why on earth u need to disturb my life??



Peace :)







7 comments:

sayda said...

huh..lega k'red?? i can fell wat u feel*sigh* ngucap byk2 k..mesti ada hikmah d sebaliknye

Pato & Pearl said...

kalau hendak bercerita tentang kawan dan x kawan ni memang kes 1001 malam ler..teringat pulak cerita cerita sendiri..but K.Red, you have a lovely family and a wonderful husband right next to you and that is all what is important.......:))

Pearl & Pato

ZeMMs said...

sape la yg blackmail akak tu ye.. sampai tercirit dibuatnye kak red sorg ni.. hehe.. emm.. sabar je la kak. ada ubi ada ler batasnyer..

ps: dia dah takde keje sangat le tu dok ngaco idop org..

Equilibrium said...

jgnla abiskan saddy nie...sambung la lagik!!! nak saddy...kak

tentangseseorang said...

akak cirit birit sebab kena blackmail ke sebab salah makan erk? anyway kita takleh tutup mulut org tapi kita leh tutup telinga kita sendiri. ;)sabo la ye kak?

satu lagik giler panjang word verification blogspot nih.. uwaaaaa

Bayang² said...

ala cian akak sorg ni... mesti 1 hari sakit poyot... "TOILET TU ANA YG PUNYA.....!!!" hahahahha jgn marah haaaa kak red.

ermm ttg perangai kengkwn ni... mmg camtu la kehidupan kan kak red. masa saya tgh blaja pun... my bes gila rebeng nye kwn fitnah saya...mmg breakdown tahap cipan la... masa tu dahla blaja kat phg.. meraung gile2 sampai call mak suh amik n saya tak amik final paper..sbb my bes gila rebeng ni duk depan bilik saya..so sakit ati sangat la kes ni... tapi bila da sampai kl... lepak 2 3 ari.. pastu balik ke phg balik... i wrote a letter for her n i said... "aku tak kenal ko.. tak penah kenal ko dan mati idup balik....pastu mati balik... kemudian hidup balik pun.. aku tak kan berkawan ngn ko...g mampos!!!" (huh emosi ni citer) hehehhe biasa la org mcm tu kan... konon2 buat terpinga2... "nape ko tulis mcm ni?? ape salah aku?? uwekkkk so saya malas nak layan.. saya pulg la balik semua harta dia yg ada kat saya (biasa la.. kalau da close tu.. harta ko harta aku.. harta aku harta ko..) k la lainkali sambung... malas lak nak taip panjang2... ( da terikut perangai tuanrumah la ni... main episod2....hehehhe)

kujie said...

oooo..inilah ending citer sarah & peter ni ye....gud..boleh dpt award thn ni...anugerah samurai!
hehehehe....adeih kak red ( walau pn aku lebih tua stil nk initial dia kak red ~ur nick, rite )

PHD tu dh biasa sgt kak red oii..abaikan je..cewwwahhh.senang je kan ckp time kakjie kena dulu meraung merajuk patlima bln gak dr dunia cyber ni.

kalo cakit pala smpai cirit² ni..kira kritikal dh nie...byk ler bersabar..kita kenal kt dunia cyber ni just suka²...masing² ade hak nk baca blog org..kalo tak suka..kat atas tu ade button X..klik jer

Kalau pun nk nasihat..ade cara , ade tata tertibnya, tak boleh main redah jer

Sabor erk kak red....muuaahhh