Sunday, February 25, 2007

New baby new pengantin...

Long long day!!!



Early in the afternoon today, all of us headed to PMC to visit my frens, wt their new baby born = Maira Aleesa. The girl is so special since the parents had to wait for more than 7,8 yrs to have her. Abang and gegirl love to touch and kiss the baby, she so cuteeeeeeee!!!

Though it s Saturday, i still hv to entertain some of official calls, x kira lah akak lam spital ke kat mana pung. The phone photos bukan in purpose, I was actually engaging wt my Boss but sempat bagi smiling post while sirman dok sibuk snapping me.


Pearl, that red beg was from you, remember? see, i m a good customer!


We got back, and took our time to get rest first. everybody dok layan DVD except me as usual, gone to tido petang already. bangun2 we hv to get ready to another 2 weddings tonite. b4 that, Kids helped mom to wrap a gift for my cousin.



Mohd Nor Ismail, my close cousin is holding his reception tonite and Sunday. He is a very famous footballer in Malaysia, go figure out, siapa dia! He was previously playing under Perak and now wt Johor.


An electrical good for him, can boil water 24 hours specially kalau dah beranak, x yah nak masak2 air. senang baitu!


After Maghrib, we have to be in Shah Alam for sirman fren's wedding. Laki aku anak dah 2, kawannya baru nak kawin - ni sirman cakap lah ye bukan akak. Odw to SAlam kids getting so sleepy, abang x yah tunggu lama terus terlena, yet gegirl degil a bit, x nak lie down sanggup tahan badan dia tido sambil duduk.


see see...gegirl punya degil, tido tersengguk2...


then i decided to take her to sleep wt me. and ngan akak terlelap lite2 sama.

This wedding, a malay man got married wt Mamak side. The whole bunch of ppl in this hall are full wt their Mamak side. Dah namanya majlis belah perempuan kan. yet kawan sirman is the pengantin lelaki. Masalahnya we cant attend the man's side so we have to cover kat belah perempuan. Yang membosankan ialah, we waited for 2 hours to get our dinner here. Damn it!! 2 hours, anak2 aku dah lapau gila. Sudahlah tu bukan ala carte, kena buffet beratur q panjang nauzubillah.

Akak nak nasihatkanlah a bit, kalau korang tengok jam tu dah kol bape, mintak tlglah buat majlis makan tu biarlah berhidang. sampai pukul 10 pun jemputan masih lagi terpaksa beratur mengambil makanan. I cant stand anymore, muka akak dah masam2 mencuka coz kids dah lapau sgt and dah tu lak MC dok suruh semua penakan pengantin merenjis pulak. haiyokkk!!!

But i tot akak sorang je yang dah masam mencuka, ramai lagi yang dah keruk kerak perut berbunyi. I saw this family's pengantin and told her that how long more do we hv to wait since i ve been there for 2 hours already. Tak lama tak lama katanya, hampeh tollah. Tetamu makin ramai and seats pulak padat mmg x ckp, sendat je akak tengok dewan besar tu. Last2 kami makan ala kadar jer buat lapik perut, we immediately left - overall, i wasnt happy in this occasion at all. yang buat kami happy bila dema ada pasang lagu2 hindustan, sedap aura telinga mendengar, and ada lak tu penari2 hindustan on stage. satu lagi, since family pompuan ni are all mamak, partner yang bukan mamak pun pakai baju ala2 punjabi gitu. cantik dan meriah! cuma akak x de mood dah nak ngamik gambar....dalam duka ada syok gak lah wedding ni.

From Shah Alam we rushed to Putrajaya for my cousin side. There s no event tonite, but semua sedara mara dari seantero Malaysia dah turun to get together here. Akak pun x lama je kat sini, after tunjuk muka setengah jam kitaorg pun terus angkat kaki balik. We will come back again on Sunday and will be here for the whole day here.

anw, Selamat Pengantin Baru semoga berkekalan ke akhir hayat to both Pengantins, sirman's fren and my cousin. Dengan ucapan, tetamu yang datang - dilayan, tidak dibiarkan terpinga2.

3 comments:

Hannan said...

what a bz day huh... hehehe.. camner.. berani x lawan badminton ngan kite ni???

Equilibrium said...

aper nie???nape sume cite kawin jek nie???? bingung nyer...saye kat zaman batu lagi ker nie???yah!yah!yah!(dok hantok kapla kat batu n baru sedar ropanye saye kat zaman batu lagik...ayoooooo!!!)

mad redo1 said...

Hopefully just weddings and none of the funeral thingy...