Tuesday, February 13, 2007

The Curtain's tour

gegirl wt cousin and granny


gegirl abang wt their cousins

si jakun2 motor

an antique motor belongs to my bro in law

wkend baru ni akak balik umah mertua akak. pastu depa habak lah kat pekan umah mertua akak ni ngah hebat ngan segala jenis kedai langsir. ada macam2 and lawa and murah2 katanya. gaya dema promote tu mmg buat aku terliur2 gak lah. since akak pun ngah carik langsir baru gitu kan. otherwise Macy is the best place to buat curtain.

kain banjir dari segamat pun ada jual kat sini tau..tp akak lupa nak snap gambonya. bila akak risik2 kat budak jual kain tu, tol ke ni dari kain segamat banjir tu dik, eh x lah kak, kain segamat banjir tu dah kena borong abih. so yang ni apa kaedahnya kain yg ko kata kain segamat banjir lak? oh kak, ini promotion..letak je kain banjir, ramailah orang beli.
podahcit!

so we left kids kat umah mertua, and pi le ke pekan langsir ni, udah pekan langsir akak panggil lak. sampai2 sana mmg le banyak langsir nye, tapi semua bukan taste akak ko ni ha. akak rasa cam tengok langsir umah2 sister ngan mak akak jer. umah orang2 yang suka ropol2 ada le yg bukan ropol tapi still bukan taste akak gak tu.


kain2 ela pun byk gak jual but still bukan gak taste akak. and mahal gila lak tu. apa ke murahnya. Kamdar Jalan Tar lagi murah tau and kain kat kamdar pun cangging manggih gak arr....akak belek sana belek sini, went for 2 shops that s it, balik arr....


masih ada lagikah orang kawin pakai cadar cenggini?

but b4 nak balik tu akak sempat le borak ngan tokey kedai langsir tu tanya bape rege sipolan sepolan bagai pasal curtains ngan upah jahit dia kan. tekejut bana aku, harga lebih mahal dr yang kat KL.

tapi ingat dah balik umah x de dahlah jumpa kedai camni, sister akak lak buat promotion jual langsir gak, tp kawan dia lah yg jual. sistem cam MAcy tu gak, dema datang ukur buat panel kita rod kan, jaitkan, and paling best lak tu leh bayau bulan2. ha nnt akak post gambo dia ye, la ni lupa nak dload.




4 comments:

shahrudin said...

eee seriauu nyer ... gambo ke 3 tue ada orb belah top left ... musti guardian moto 2 lejang yg otai tue kan??

Pato & Pearl said...

dulu minat jugak curtain...now main pakai sheers roman blinds ajelah..tarik tarik...hehe

curtain colour apa?..Red??

Pearl

Equilibrium said...

saya nak la curtain n cadar ropol2 utk wedding saye nanti...mesti cute cam gaye sultan mohd IV! Ahaks

kujie said...

adeih kak red...nk bznes curtain plak ke...?

Saya suke jenis nipis²..tak suke gelap! hahahaha..terang benderang umah..leh order utk raya thn ni erk kak red?