Tuesday, February 20, 2007

Cuti yang membosankan....


jarang malay wedding ada bunga2 kat kereta kan?



my 4 days leave sucks!


the only place that i go was to my neighbour's wedd. just 3 of us and together wt my sis adik ipar and mom. sirman melepek kat umah, he was sick since from the weekend up to abih cuti CNY. oit...bosan ke maut.



baby bathtub ni akak nak bagi kat orang dah...so sebelum ianya jatuh ke tangan orang, anak2 mengerjakannya buat kali2 terakhir. while dema main ni, akak sibuk masak, macam2 akak dengau dema buat, lepas je akak masak, hasilnya balkoni akak abih basah banjir lencun. semua dah jadi kapal karam, gegirl ngan abang tinggal spender je aku tengok. gambar tidak dapat dihasilkan coz akak dah cam petir suh dema suh mandi semula. arggh!! budak2 kan...


last fri nye usual training, pun membosankan coz we played during lunch hour and bila semua naik opis, semua kene taichi ngan boss - some ppl expect us to work 24hrs wtout resting agaknya. inilah hintnya yang my 4 days leave will end up doing nothing!







this photo bila akak bawak orang sakit tu pi clinic, dengan warning dari dia jangan amik gambo dia while dia ngah sakit. tapi akak snap2 gak but amaran keras jangan post gambo sakit dia lam blog. so akak x leh post lar...jadi inilah hasilnya gambo isteri yang sedang menunggu suaminya bersama doctor. aku bosankan...main ngan kamera la...


btw, baca tak today's newspaper? kalau aritu ada bapa cina ni pi bunuh 2 anak2nya coz ada masalah ngan bininya. dia x per lah dah mati kojol terus, so padam2 pun x de dah ko nak merasa merana kat dunia ni cam orang gila kan? tapi yang malay mom ni, dia leh bunuh 2 anak2 kecik dia sebab lakinya nak kawin lain. kalo ko mati sama x per, ni ko lak idup, mental la orang2 ni. yang ko nak pi mati ko pi lah mati tapi ko pi bunuh anak2 kecil tu kenapa? bayangkan masa dema ngah nak azab meninggal tu? laki ko nak kawin lain ke hapa ke lantak dia lah, yang ko pi bunuh anak2 ko tu napa, bukan anak2 ko yang buat hal ngan ko. sedih la citer ni. how could a mom can behave like this?


skang, sampai ko matilah orang akan mengata pangai gila engkau tu. satu lagi si bapaknya balik2 tak jenguk anak ke, tup2 ngah tido je polis dah datang ada kat rumah. haiyok!!!


akak x emo, tapi sedih dan kecewa and ralat ngan budak2 yang jadi mangsa di tangan orang yang patut memberi pelindung kepada mereka.


ya udah.


6 comments:

Lepat said...

hi kak red,

i was so angry when i read that story this morning. i agree with you, hape punya mak, sampai hati bunuh anak sendiri...i hope she gets the maximum allowable sentence (i.e hukuman gantung)....baru dia tau apa rasa..geram tul....

Equilibrium said...

wedding saye nak keta cam tuh, nak flower girls ramei2, nak pengapit, ada silat sana sini n.............. nak wat kat KELANTAN...muahahaha..bior kak red kena g lagi....jemput la ek ke wedding saye di kelate

ZeMMs said...

Pelik jugak memikirkan camne sorg mak boleh tergamak bunuh anak-anak sendiri.. penat-penat beranak separuh mati.. ha patut la laki dia nak kawen lain... dah tu..bini gila. silap2 cerai terus pasni..

fozalin said...

mmg minggu yang memboringkan.. tapi x boring bile duk bace blog u...hihihh

singautara said...

maciam bathtub umah aku lak...hehe
pasai apa nak kasi oghang lain. simpan laaa buat anak ke tiga belasssssss......kekekekekeke

shahrudin said...

nk ngobrol skit lam kb makmerahnie hopefully ko x kisah k ... ni kisah satu ubat gamat nie .. bole nengok iklan dier kt tv3 everi thurs 7 mlm kot?? tpi gitulah alkisahnyer .. tdi masa lunch aku gi la klcc tpi x cari pun ko kan??? x per la yg isuue nyer sal gamat nie .. yg aku melalut ni psai?? oke back to story .. kwn aku nie nak beli laa ubat gamat ni utk bonda dier kt sabah tue .. ngikut kata dier yg follow iklan kt tv3 tue gamat ni ada dijual di pharmacy2 yg ternama so kitorng pun dgn gigihnyer gi ler kt watson tingkt 2 nun .. x ada kou.. tpi x kisah gi coz guardian kt LG ada kot?? yelaa tmpat kan ker gah cam klcc nie.. takkan x der kot?? so napak ler gi ke LG tue .. masuk2 cari2 mmg konpom xder .. pas tue aku ni kan rajin mulut gi la tanya kt pharmacist guardian tue .. blum smpat nk ckap mande2 yg kitorg nak tue dier dh cakp .. haa encik nk cari gamat ni kan??? haaa mmg dh takde stock .. dh lama dah nie.. siap dier ckp lagi .. ari ni je dh lebe 10 org MELAYU yg carik ..tue x masuk smalm, kemarin & yg sewaktu dgnnyer tue.. so bayangkan laa berapa ramai MELAYU ni yg gi cari semata2 coz terpengaruh after nengok iklan kt tv tue kan?? ni yg menjadi persoalan aku nie ada 2 .. satu mengapa syarikat gamat ni ko dh la iklankan produk2 ko lam tv siap ada testimoni bagai tpi awatnyer stock ko bole xder kat pharmacy2 nie?? second is awatla MELAYU ni kan mudah sgt terpengaruh bila nengok iklan kt tv or maybe kwn2 dier rekemon ke trus je nk beli bagai .. ni aku dpt info ni dri seorg pengiklanan yg termashor la kt tanahair kita nie ... actually advertising co ni deme nyer stategi is to make the consumer(kita la tue marhaen2 sekalian) rasa takut or bimbang bilamana x membeli produk2 yg deme iklankan.. or maybe deme can manipulate iklan tue membuatkan mcm kita x bole x der mende lam iklan tue .. cth nyer cam iklan syampoo yg bebagai2 .. brand ada memacam2 tpi function tetap la sama .. k la jap gi member yg keje kt advertising kang belasah plak la aku nie kan so x ble disclose lebe2 aa terlanjur ckp sal MELAYU cepat sgt terpengaruh nie .. lagi satu sample ialah kes vcd antu yg 2 3 tahun lepas yg galamour giler cerita yg dikatakan real.. siap laku gila tue kat pasar malam jln TAR kek opis nie haa .. tpi skrang?? dh kompom cuma lakonan semata2 .. tak tahu la labu ...!!!