Saturday, February 03, 2007

Ladies Corporate Futsal Tournament








...setelah kaki akak dihenjut on last wed, dengan 14-1 katanya...another big tournament today for our Ladies Corporate Futsal. 44 companies involved in the tournament, started at 830am, league for 6 companies per group. As usual, if the tournament boleh bawak family, i will surely drag my laki and anak2. i know i can be a player and oso a mom in the same court.



i really need to get a new Futsal shoes....




get into strategy





i am comfirtable of being a defender, coz i m not good in striking or hit the ball to the goal, but apparently, my coach decided to put me as a striker. not bad, i like the position now but penat sgt2 coz nak kena redah satu padang, to assist my defenders and my golly as well.




half way, perasmian of the majlis by the wakil of Dato Azalina Othman




air air...penat penat. u guys go ahead belajar wt Uncle Kroll...







those white shirts are wakil from RTM. kaedahnya, bukan dema hantar staff RTM tapi dema antau anak2 staff RTM yang pastu jadinya dah macam pengkid punya team. ko tengok rambut2 memasing pendek2 tu lom lagi korang main ngan dema sume main ala2 jantan, kaki keting betis sume mmg kalau seligi boleh injured kaki kita. RTM x patut..tidak adil!!!! ada ke patut anto anak2 staff, tidak adillllllllllllllllll. meroyan pun bukan aku dpt hapa. anw lam group akak dema champion..for the group ye bukan overall yet.







my biggest supporter ala manager , sirman and kids wt Kroll. Kroll is my hunt buddy- has been so kind to look after our kids while sirman is bz snapping my photos. Thanks man.


Lita, my ex kelig and good buddy while we were in Renong time. she is representing her company and so happen kita tersempak kat sini. out of 44 companies involve, x sangka tersempak ngan this great girl...hey, ko look so slim!!




Adik, my youngest brother in my family - came to drop by. Ampang planet ni mmg tempat dia melepak and main futsal for most of the wkends, so sebagai tanda memberi sokongan pada kakaknya she came kejap. but komen dia was 'kelakor la tgk pompuan main ni, getis2, sepak angin bazir bola, tp sis, ko ok sis ko terer' - sah ayat nak mengampu aku kan ko Dik!





Perintis Kak Red



my legs are seriously injured. lebam kena tendang dek penangan hari rabu aritu, today, kena lagi dari opponent lain at the same spot. not only that, main kat atas padang gini, kalau jatuh mmg melecet kaki, so akak tersembam jatuh bila kaki akak ditakik dr belakang oleh si samseng2 futsal - lutut mmg bertanda melecet, so 1 week x boleh pi keje pakai skirt!



gambo atas bawah ni, minah bertudung baju biru tu, she was really a fighter! dia bukan takat main bola je ngan akak but seriosly 'fight' ngan akak. since dia dah main ganas ngan akak, which akak claimed dia yg mula dulu, tp of cos dia claim akak yg menakik dia dulu kan, kaedahnya during the game ni, kami each other asik nak 'membelasah' each other. oh girl, u make me mad girl..u think i will just let u go from me. tapi akak rasa akak kalah ngan dema ni..hah ye lah. 2 - 1.






Kak Red u listen here ok, i want you to be here and here, i know u are striker but i oso want you to be a defender, ko boleh lari satu padang so ko kena turun naik turun naik. i dont care whether u are tired or not, but i want u to do it. ok kak Red.







but the sweetest part was, while playing wt Kesas, dalam keadaan yang masih seri 0 -0, di minit2 terakhir, akak berjaya membawa bola secara solo dari suku court terus ke pintu goal. yey!!!! for the first time ever in my life, i mean masa tournament, since i actively involved in futsal sejak last year, this is my first time ever, ye lah, first time ni, to score a goal. akak suka suka sukaa.................



Result:




Akak VS Puncak Niaga = Seri


Akak VS Murphy = Seri


Akak VS RTM = 3 berbalas 0 (kalah)


Akak VS CGC = 2-1 (kalah)


Akak VS Kesas = 1-0 (MENANG - YEY GOL TUNGGAL AKAK YANG SHOOT!!!




punca kekalahan kami yang pastinya akak leh globalkan as:





1. we need young players, the other 5 members of kak red need to let go the position, they are too low and too tired to be in this game. no offense, but they do said so to me.






2. since we are too old for this game (apart of being an old lady, they didnt include me in the retirement program since they believe i still can move on for another 3 yrs at least). so my company has to start to enroll young ppl specially the fresh graduates. thing is nak amik fresh grads for comp is such a hardest thing from the mngt. so terpaksalah anto kami2 ni yang tua kebana ni.






3. lack of latihan, once a week is not enaf if u need to attend this big tournament. so be prepapred for at least twice a week.






4. passing balls and focusing, our team x kebal on this. damn it! we will have to work hard on it.






5. dah kalah tu dah lah...byk bunyik lak aku ni.








and now, i need someone to massage my legs. i m seriously tired, badan lesu, jalan dengket2 but walaupun gagal ke pusingan seterusnya but can u buy that experience for me? u have 2 be there, done that!



yang kat moscow ke russia ke, kl ke mana2 ke..bila nak hit a game with me? any takers??





11 comments:

kujie said...

amboi sakan dia....TAHNIAH!!! dpt gak satu goal...kena open table ni

ZeMMs said...

Aik? Laa.. main kat Sportsplanet Ampang ke.. awat cek tak habaq awai2? Kalau tak bleh pi sane tengok.. kan jauh pun..leh serang hendap >:)

Hannan said...

adik tu bukan awek kite la kak red.. hehehe, kite balik mesia july nanti la.. lambat lagi.. holiday kejap jer skarang.. nak abis dah/ heheh., dah x sabar nak kene blasah ngan team kite ek? training dulu....

Azer Mantessa said...

nuthing wrong bout losing as success has never been a gd teacher

:-)

ween said...

Hi kak Red apsal takbagitau ween kat situ main futsal.. kalau tak ween bawak pom pom pegi support... marah lah ni!!!

epelijau said...

keyla tu kak red...takle sume game kalah..epel ada poblem nak load page ni laa kak red..

Equilibrium said...

lupe nak ckp tengkiu utk ucapan besdey mama saye...tq atas tanda ingatan ikhlas akak...abah mmg x sihat..sebab tu nak blk thn ni..nak blasah team akak sama..x sabau nyeeee!!! nape nak komen kn ada verification lak??? iskh..cam imigresen la pulok akak nie!

kr-sms said...

red, tadi aku send mcm takde lak, canggih nor blog nkau ni, ada word verification siap bagai, incase mmd takde, again, it was a good game...n i miss you kids hehehe

babyarisha said...

k.red!!! ko ada kt sport planet??? cheh!!baby pun ada kt sana r.. dlm grp A..truk gak kena blasah.. men gn org p'ouan yg dh xp'puan..mmg kalah ler team aku..mmg xde chance nk jmpe ko kak..dr gmbor, ko kt nun blah sane..aku kt field A.. xpe2..next time/ next game kasi info dulu ar...

nikfarizah said...

just wonder.....how old are u? You're so fit & active sungguh..... i dah tak larat dah menda2 gini...sakit badan woiii...

Anonymous said...

sis red,i sebelah court u.:D.