Tuesday, February 27, 2007

Bila anakku menganjak besar...

satu hari, in the car while sirman was sending abang to his school:

Abang: Daddy, nanti kat school pls dont kiss abang, and I dont want to kiss you too. kita salam aje yeah. Gegirl pun salam and hug abang jer, x nak kiss abang tau.


Sirman: Eh kenapa pulak x nak kiss?


Abang: shame2 lah daddy, abang dah big nanti frens abang nampak. abang shame2


hello..........ko baru nak jejak 6 tahun, pandai dah malu2 kucing kan?

so that s fine, since the 3 of them hv agreed, akak x campo. coz the agreement was between abang wt sirman and gegirl his sister. Akak tidak ada di tempat kejadian.

Few days ago, masa kat wedding at my cousins's house ni. i told abang that i wanna kiss him. so he said nope. so akak cakap, then u kiss mummy lah. pun dia x nak gak and run to the playground.


kecik lak ati aku.


so bila lam keter i had an argument wt him a bit, kenapa he doesnt want to kiss me and so on, he cuma cakap sorry sorry.

so at nite:

Sirman: Kenapa abang tak nak kiss mummy kat umah Nek Mon tadi?

Abang: Abang tak nak, abang shame2 orang ramai. Abang malu lah daddy

Sirman: Kiss mummy pun malu?

Abang: kat rumah tak apa, kat orang ramai, I dont want - abang malu.

Well, he s not even 6 yrs but dia punya berlagak macho - hamboih! Now, so in public i can only kiss gegirl then....


Or their dad? Gila!!! Ko hengat aku omputih!!!




maksud kiss - di pipi, harap maklum.

7 comments:

Equilibrium said...

akak leh kiss saye kat public....saya ok...saya x shame2....dipipilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... nak kiss!!!

mad redo1 said...

mmmmm... no problem here with public display of affection, but kissing good-bye is very sad...

fireflies said...

hahaha.. lawak la anak kak red ni.. machoo..and kiut

sayda said...

haha..agak lawak actually k'red..but cute sgt!!! n yes i agree wit fireflies..macho ;)

Azer said...

anak dah mula membesar camtu lerr ... tu yg frust tuh

tapi haku mang kiss bini haku (pipi la) depan public ... haku mang ngades

:-)

kujie said...

cian nya mummy.....my anak bujang 15 tahun tu masih cium pp kakjie..hekhekhek...my hubby pun masih cium pp tak kita kat public ker kt stesen komuter ke...time kita bersalam nk berpisah..i mean masa salah seorang keluar rumah la....kalau my Intan tu..tak payah cerita la..merenget nak peluk cium tak kira tempat.

kyrell said...

kak red, i pun cam you punya anak tapi my reasons are valid. Why not do an agreement with your son like when you reached 15years old, I won't kiss you in public or something like that. Kalau dier tanak mengalah you buat buat muka sedih ke, berlakon la sket, tanya tak sayang mama ke or something like that. Seriously you're gonna miss it, believe me. Macam saya la dari kecik sampai besar my mother sangat jarang cium pipi smuer nih, jarang amat la, kalo ade pun ade la sekali setahun. salam pun time raya. But when tetiba dier nak cium, I rasa pelik walaupun not in public. Sebabnya dari kecik sampai besar panjang umur 23 tak pernah pun nak cium cium, cam why now. rasa kekok. between adik beradik pun kitaorang takde sangat peluk peluk.. thu pun rasa pelik jugak bila tgk family orang lain peluk peluk.. so my advise to you is you better get those privilege or nanti one day you're gonna miss it like my mom la. Bukan I tak sayang my mom tapi pelik la.

ps:akak memang tak reply kat komen ek?