Thursday, February 22, 2007

Saddy Two...

im trying to tell you a very direct story. if u get Lost here (pekebende bukan Lost yang tu ye), u have to go back to the first episode over here. kalau x paham gak, no promises lah...nak melenggok banyak gaya, that s my problem.


Sandra and Peter - where should i start now.


let s try here. specially budak rusia tu, budak2 yang masih hingusan tidak perlu baca sampai abih citer ni - cerita ni untuk orang yang cepat 'tangkap'.


so Sandra yang amat benci meluat ngan Peter ni decided that we will hold the makan2 on Friday afternoon, means nanti Peter x leh join coz dia kena pi solat jumaat. busuk hati kan? but whatever lah...ko yg nak banje makan ko nye pasallah. kita ngikut je jadual. as everyone were looking forward for the makan2 thingy, during the day itself, Sandra suddenly called us up yang makan2 tu dibatalkan dan dipostpone ke hari lain - without any reasons.

and i was then headed up to my part time B & R (oi kat kelantan ada haagan daz ke? ko nak temberang akak kan? )

disinilah bermulanya segala penglipurlara. While i m working, someone from my school came at the counter and told me something that made me so so bloody piss off! (read that my schoolmate kat sini mmg bersepah2 kat kl, semua pusat tuition centre mostly are my buddies, so they just here and there to meydey2 everything for the latest info coz backyears, we DONT HAVE MOBILE AT ALL).

i know lots of my readers are from the otai ppl of this kl town.Kyrell?? u are rite? teringat akak kat kat Kotaraya, im sure Kotaraya masih ada lagi, but think full of indon and org2 filipino kan skang ni? kat atas tu ada satu tempat namanya Galactica. kalau x silap akak itulah namanya. it s a place for teenagers like us yang nak main roller blade tayar bulat 6 ketol. It s not like current roller blade yang lurus gitu ye. So those yang ponteng sekolah will then lepak here. Kat sini gak lah for those yang nak merendak berdating. There s another place like this kat Sg Wang, namanya Spinning Wheel kalau x salah ingatan tua akak ni lah. Those places dah takde, budak2 zaman skang kalau nak melanguk akak tak tau lah kat mana la ni? Panggung wayang cud be?

suka la nak mengimbas kenangan lampau kan?


the news begins wt one sentence.


Tukang Sampai: Hey Kak Red, Sandra is doing her makan2 right now, at 230pm kat kantin sekolah kita, ramai jemputan dia and guess what Peter has got the invitiation too.

Kak Red: I do not know about this at all (the tone has totally change at all)

I was truly sad or mbe mad. Sandra was not my best fren but she used to claim that I am her best fren ever till akhir nyawanya - so on gitu lah. I wanted to confrant her, what is going on - am I being kicked off for what reasons. I dont give a damn wt the makan2 anymore, but at this stage, kenapa akak diasingkan dari situation that i m supposed to be in?


I did then. The next Monday morning at school, akak tanya Sandra nicely.

Kak Red: You hate Peter, u are talking bad about Peter but u invited him and yet i was not been told bout the last minute plan.

Sandra: Alah sorrylah, aku saje2 tukar pikiran nak buat masa tu gak, pastu aku ajak gak lah Peter, saje je gak - tapi ko tau aku benci tollah Peter tu masa dia kat tpt makan2 tu tau, ko bayangkan lah bla bla yada ding dong ting tong prang preng - the mengumpat session begins by Sandra then.

Dalam hati akak rasa nak bagi penampar ajer kat Sandra ni. Apa punya bitch ni? Read the word bitch? because she s so zalim. And I suddenly kesian kat Peter, he doesnt know anything at all. Dia x tau that Sandra hates him so much.

Since then, i put a distance between me and Sandra. We dont go out for gang2 boom anymore. I tried not to hear anything from her mouth about Peter. Not that I like Peter etcs, but I do not want to be in the middle person lagi, if she can talk bad about Peter so does she can do it to me. Dont you think so. I just need to twist my finger to any of our frens, i will surely get it.



Anw, fyi - 11 taun in a primary and secondary school, akak x pernah ada record buruk in school. Tak pernah berpeluang utk ponteng sekolah secara haram. Kalau setakat ponteng and dok umah tu adalah jugak, coz when I was in form 5, akak banyak gak tuang coz akak penat kerja di siang hari gitu kan... but there s one case yang akak x boleh lupa. Masa akak in Form 2, akak berhajattttttttt sgt nak merasa ponteng sekolah. So akak menciloklah utk pertama kalinya, but bila balik umah, dari perjalanan tu dan dari kejauhan itu akak dah nampak Mak Hajah ni dah menunggu ngan muka masam seribu duka. matiklah aku kena birat kat kaki lagi ni. The first time akak ponteng sekolah telah terkantoi, and Mak Hajah itu adalah mak akak ler sapa laik....


Itulah kali pertama dan terakhir akak memonteng.



Dan kerana akak seorang yang suka meleret2 bercerita dan menceceh, izinkan lagi sambungannya pada esok hari. Sandra and Peter berehat utk sehari lagi....

11 comments:

Equilibrium said...

episode sandra n petr ni mau ngalahkan cite Oshin nie....x pun Rin Hanekoma..uhhh..sabau jek la ngan akak nite nie..
kita ade same bad experience with guy time mkn2 when i met again my form4&5 classmate n dia invite saye g mkn kat central market..si mamat jongang gigi x siap ni siap bawak adik dia skali n order bkn main hebat..saye gak amik nasik kandaq jek..peh tuh time nak bayo,dia kate wallet dia tertinggi.seb baik saye x tinggai wallet saye(hanna,ko nye idea very the risky one maaaa)..sedih oo bile die sekor mkn smp 186 hengget,msk adik dia nye.smp loni saye smpn bil tu n tobat x mo jumpa dah dia.**** nye jntn!saye dah la org semekin,mak ayah tak keje...uwaaaaaaaaaaa

mad redo1 said...

Sebenonya tak sabau jugak nak tunggu LOST yang satu lagi tu start, luckily still yet to lose the plot dalam ceritera Sandra & Peter nih... kalu teka plot: S & P ni jadi couple pastu Peter jumpa someone better, terus je dump Sandra yang sibuk cari 'yet to be Red Mummy' nak luahkan rasa kuciwanya... kalau betul buleh suruh belanja Secret Recipe nih...

Keluar topik sikit nih: baru je tengok Fear Factor Thanksgiving Special; yang menang tuh macam ada iras2 Red Mummy aje... hehehe

zaphenz said...

huhuhuhu...ni memang cerita sedey...i could related to you....

bleh gak related ngan si sandra tuh...

ngan peter tuh...tak taula

both of the characteristic drpd akak ngan si sandra tuh....saya ader....

nantila...i post my stories...hihihi...

kenala akak cepat hupdate..nak tau kesudahan si sandra ittew..huahuahuahahaha

kyrell said...

Kenal sangat kotaraya thuh, tapi jarang pegi sebab tempat tuh slalu orang kena *pau*. Ye la masa kecik kan, kene laa agak agak sket. Silap hari bulan arwah pun boleh. Tapi kak red saya rasa la kita dilahirkan bukan dalam dekad yang sama nih. Sebab saya muda remaja lagi nih, maybe tua sket dari hannan. Maybe la.

Back to your story la kan, situation camthuh saya pun pernah kene, tapi problemnya saya tuju balik. Kekadang rasa nyesal lak tuju balik. Dah makin sket kawan, tapi ramai kawan rapat kata kawan camthuh not worth keeping. Saya pun lepas thuh wat bodo je. Malas nak masuk campur sangat. So Kak Red you are not alone *posing micheal jackson*

^::redZ-Ziaf::^ said...

alah kak red... mengimbau kenangan lame ghe too... rase2nyer tpt bermain kak red mase kecik tak de dah... dah di'upgrade' atau demolish trus... skang pun bebudak masih lepakin2 kat kotaraya, central maket, sungai wang, bukit bintang dan bnyk lagie lah area yg panas2 ghetoo... tp aktiviti2 nyer mungkin dah lain...

kawan yang makan kawan nie memang sumer org akan jumpe... depan kite kutuk n ngumpat sipolan, depan sipolan kutuk n ngumpat kite... dasar hipokrit memang begitu... sy malas nak layan manuisa2 cenggitu...

tapi part yg best mase ade utusan skoolmate mengantau brite... tyme skarang nie org sms jew kak... kalau ade yg tercongok depan kite mengutus gosip, sure mintak belanje nyer tue... haha..!!

kakred...cepat sambung tau... =)

fozalin said...

"spinning wheel" - nasib i baik coz x folo member pi spinning time sekolah. member baik due org kantoi ngan parents huhuhuhu. mase tu i form 2. dh start nakal nk ponteng sekolah. btw i nk tau u SPM thn apa ek?

Azer Mantessa said...

best gak dgr story kisah2 lama

wénkt said...

saddy 1 + saddy 2 = pening! hehehhe

tapi faham gak la walaupun byk sgt plot ni.. hehe

fiebie said...

aiyooo main rollerskate katanya ni, kat kotaraya. Kertu sangat ni.

opsss...

ada satu lagi kat partama complex. opsssss. Jangan lupa main video game 20sen ek.

do you still remember whitecastle burger???

Hannan said...

selama 10 thn saye jadi juri utk oscar award n cannes.. xder lagi citer seburuk ini.. plot xder.. watak x jelas..... si "s" tu x digambarkan dgn cukup "bitchy" lagi.. cakap la die suke pakai mini skirt tapi kaki berbulu, pastu ade parut kat pipi ker.. baru cool skit.. pastu tukar la nama peter tu jadi peterpan baru nampak innocent skit, pastu citer la mcm maner mak hajah pukul kak red sampai kak red masuk umah pemulihan akhlak ker.. baru la menarik... hehehhehehe......( sebelum kak red kutuk aku, baik aku kutuk die kaw2 dulu.!!!) har har har

ArcHmaL HatiEmieY said...

ni nak lawan org buat crite berpart part la nie....



sapa kata klate tak der baskin robbins...starbuck ngan dome pun adoo......



dah kertu sagt rupanya mal org nie!!!1





larikk!!!!!