Sunday, April 29, 2007

Dig here dig there...




Nana, my only little sister dah memboyot. Not bunting pelamin, cant beat her beauty sister yang sorang ni. Since akak red korang ni dah tutup kedai (insyallah, akak harap Allah makbulkan doa akak untuk tidak mengandung lagi), so akak mmg dah bernazar nak bagi segala benda berkaitan pregnancy to her. Semua baju2 ngandung akak yang mahal yang murah, bra menetek, spentot gedempol utk khas orang ngandung, sume akak campak kat dia.



besaunya bontot akak dulu kan? photo being snapped by mr sirman, holded by yus, nana's husband.

Most of my pregnancy's attire, datang dari kl and spore. majorly kat spore lah tp sana nya choices x lawa lah. backyears, sirman was working and based in spore, so tiap kali balik kl every fri nite, he will bring me at least a pair of it.




masa ngandungkan abang, akak suka pakai dress...x kira la yg labuh or yg paras lutut, janji dress, senang nak terbeseh gamaknya. but bila ngandungkan gegirl, akak prefer to wear 3 quarter pants wt blouse sahaja. Motherclub will always be my shopping place for the clothes, tapi skang akak tengok kat JJ punya baju ngandung pun dah molek2, harga pun very affordable, x lah sangkak sangat patternnya.





berat yang dulu 38kilo jadi 68 kilo, camne la tak besau suor nya kan? hasilnya skang masih lagi 47kilog, after 3wks x makan nasi, dah dapat turun 1 kilo ok! kira kalau usaha lagi, pantang lagi makan, at least by next 3,4, 5 months akak leh hit 44 kilo tak? that s my aim.




tp mlm ni kena masak dinner, 4 main dishes, pastu nana pi idang 4 pinggan nasi for all of us. and akak pun join sekaki makan, hampeh aaa..kaco aku nye menu diet tau tak. sirman said, takpelah sekali2 makan apa salahnya, takkan laki je nak makan bini mengadap lauk. demi kerani laki, oklah akak makan gak..kaco kaco!






this is one of my favourite maternity blouse. unfor, i have to let it go to Nana. I remember, i went to watch Barney the show kat Bukit Jalil, wt sirman and abang (gegirl was in d tummy la of cos), kitorg pi naik lrt, akak masuk je lam lrt tu, 2,3 org bangun rebut2 nak bagi akak duduk, m i look thattttttttttttt fat?? I am, indeed.



I hope Nana will take care of the 'costumes' molek2, manalah tau ada yang tersasar, kot2 abang and gegirl will be having another adik, at least i know where to dig in back the 'costumes'



btw, gambo lam bilik yang bersepah2 tu, jangan komen pasal bilik tu sume under renovation, big renovation will be done soon. another renovation???




11 comments:

Rickywan said...

Nampak nyer seluau yg besar tu boleh bagi kat Rick la...heheheee

Lestat said...

Rilek dulu ricky..aku rasa cam aku pun muat je tu.kak..akak kena wat bidding sapa nak suar akak tu..ahakss..

sayda said...

nape last gambar cam *g~~~k* je..cakap dh turun 1 kilo..ke naik ni?..haaaa...

huhu..ke petanda nk sorg o 2 3 org lagi??

:p

Rickywan said...

lestat, agak2 ko..begapa hengettt..aka red nak jual??? heheheee

faizabelle79 said...

kak red..doa kita serupa..insya Allah di makbulkan..tapi kalau Allah SWT nak bg..alhamdulillah..

Pato & Pearl said...

best kan kalau tengah dig dig dig..terjumpa wang emas..heheehe. Eloklah tu..tangan yang memberi lebih baik dari menerima. Somaga you got chubby niece/nephew!!

Pearl

A f f e n d i O s m a n said...

tumpang lalu sat na kak...
heheheheh...

burp...sendawa rasa spegeti!

Rose Hazeline said...

I pun tengah dig sini sana ni, sebab tengah prepare nak tambah lagi sorang....tapi kalau kali ni premature gak..I join the group lah...'tutup kedai'....

mad redo1 said...

cubaan seterusnya akan dilancarkan dalam bulan doblas nanti...

hehehe...

Ujang_MD said...

aku boleh kata no comment.. kang aku cakap kang ko fire aku balik.. tu yg aku tak nak.. so baik aku pekup mulut aku.. sebelum kuar ayat azimat ko. Hmm apapun besar jugak ko dulu kan kak red?? wakakaka

Lestat said...

aku rasala ricky..kalau timbang kati..adala dalam rm12 hengget kot..takkan used stuffed pun nak berkira kan..ampun kak..jgn marah