Thursday, April 19, 2007

1 down 2 to go...

Belasahlah kan..korang kalau x paham chess pun akak cite gak aaaarrr. bak kata pepatah bloggers, blog akak so akak nye pasai la kan nak citer apa kan kan kan?? anw happy birthday kak kujie, ingat kak jie, open bday makan till july jer di KLCC, preferebly friday coz 2 hours break k k k? dah 40 ke 48 ko ek? utk matredo1 aka pekebenda, klcc ada tangga tapi x leh access ko tak tau ke? tangga kat klcc ni dibuka bila ada fire exercise sahaja, so kelas ke x kelas klcc ni aku tak tau lah. korang sendiri agak2 lah ada ke nak suh aku naik turun tangga klcc, naik turun tangga umah akak ni logik gaklah kan.

edit sket utk Lestat: happy birthday gak kat ko! suara melayu muda katanya....muda ke kalo dah 27? hik, ha jgn kata akak x wish besar2kan sini lak. bday sapa lagi akak miss???


btw today, anak buah akak, cucu sulung mak abah akak, anak sulung pada Along akak will be bernikah. but i could not make it, hanya belah2 keluarga terdekat aje yang pi, dah tu akak ni bukan keluarga terdekat ke hapa? hik..nikahnya buat waktu kerja, camne aternya akak nak pi. so taun depan i will be called Nanny! tu kalau dia berjaya membuntingkan bininya dalam setaun ni lah kan, kalo x, rezeki Allah.



my dietary masih berjalan lancar, harap2 berkekalan lah kan sampai yang timbul tu kempis. u will be seeing kak red in red for every of my chess games. i love red and i do love chess hell yes and, red bawak ngam woooo....so anw, lawan ngan adik kecik tu, akak menang by checkmate. ada 2 lagi games waiting kamis and jumaat petang ni.

I was playing white, my queen and castle checkmate her wt 1 tap. bangga ke? x leh lagi ni, tunggu sampai jumaat ye, but too bad, my male partner aka my captain kalah lak, so kurang satu mata, naik satu mata.



yaa daaa yiiduuuu yaddiiiii

13 comments:

Lestat said...

Teruskan perjuangan murnimu kak..aku akan sapot kak walaupun aku tak reti nak main chess ni..pernah main tapi tak berapa tererla..sekurangnya takdela tak tau langsung kan??Ehem..ehem.kak, ko tak wish lagi besday aku..ahakss..

Khairi Nairfan said...

wah, congrats kak red for da first victory...tapi sympathy with your captain~huhu, anyway, akak pakailah merah yang betul-betul menyala, bagi pihak lawan tu "menyala" bagai~ahaks!! So, wish da best for the next round!!


But for me, Im prefer being black than white~but im not expertlah cam kak red, just like amature katanya~huhu

Lestat said...

Tq so much..kembang kempis aku sekarang..

A f f e n d i O s m a n said...

kak red...

ampun banyak2...
gue bizi ya hamat......
blog sendirik pun ala2 bersawang.

fozalin said...

go go chaiyok kak red.... (rindu nk main chess.... tapi ramai yg x tau.... sad )

fozalin said...
This comment has been removed by the author.
mad redo1 said...

tangga tu kunci? habis tu korang sumer tak risau ke if anything happen (na'uzubillah) kat way above the sky high camane plak nak turun... ke every floor tu ada kapten yang pegang kunci... risau jugak lah kan?

zeleonnicai said...

hai kakred lame x dgr cite..pekabo? sehat?

The Pisces Man said...

Aduhai Kak Red, camna nih? Dah 3 hari demam, batuk and selsema still tak sembuh2x lagi nih. Esok nak balik kampung tengok anak. Dah jumpa nanti, mana boleh pandang dari jauh je, mesti nak peluk cium sekali... huhu, Kak Red doa2x ler ya saya cepat sembuh, lagi bagus mlm ni terus dah ok dah..

Waaa, cucu pun dah nak kawen, mak abah kak Red kawen muda sangat ker dulu tuh?

Ni nak diet mengdiet ni pahal plak ni? tengok mcm slim menyelim jer..

Hannan said...

go go power rangers!!!!..... kite lawan monopoly jer la kak red.. saye bole stay lame skit..

Ujang_MD said...

aku pun nak menyibuk kak.. ko kan SMS aku pasal kita tak ada gaduh ari ni kan?? Ha... sebabnya aku be profesional muahaa

faizabelle79 said...

good luck to you..go red go..

kujie said...

Salam KakRed...

makasih no pasai dok mention2 bufday kite tu..issshh...thanks la for remind of how old i am, kan kan..

July...b4 july i dah terpacak kt klcc tau, coz lepas tu mau kena claim double ni...:P

p/s..sori lewat tgok entry nie..dok melilau hak ataaih saja