Sunday, April 15, 2007

Assessment Day...


i spent all nite long reading each entries, i hv read it before, but tonite is the nite that i am reviewing for the final one. if not, ujang will keep on bugging me, cam mak nenek la kau ni tau jang. photographer is indeed, my sirman yang boring x de keje so play2 wt my camera.
in between, akak amik break layan yahoo chess. i have few more days left b4 my real games wt the other 3 ladies for the chess tournament. orang kata practise makes perfect, tapi kalau kalah, bukan sebab kau x berlatih tapi sebab rezeki tak berpihak kat kau. im sensing that it s hard for me to hold my defending chess champion coz ada sorang opponent ni, is an ex lawyer. tho she is brilliant than me in terms of level of education, of cos she s from overseas graduate yet im locat graduate, but what the heck, im a type yang x kan give up selagi akak x kena checkmate.

i finished judging all papers, right after 1am in the morning of Sunday. took 4 days to study all of them, some points taken, some points are just wasting my time, x de semangat lagi budak2 ni. No AF tekejut, so no BKS masuk etcs, sapa yg kuor, will be leaving tada tada...tak tau lah kalau ujang the organizer nak buat those kejutan kan. as the main shareholder of BKS, i dont think he would do that, kau jgn nak menambahkan lagi minggu2 BKS ni ye, kita ada byk lagi project nak buat pas ni jang...


anw, akak frust lah Dekna terkuor. I like her attitude, she seems to be so straight lady yang x hipokrit, open up. ke sebab cantik red dress yang dia pakai tu ye...

ala tomeinya anak mummy....



syukur, Yin telah kembali ditemui dan dipulangkan pada keluarga asal yang rindu menanti. hanya selepas 2 minggu, Yin di tangan keluarga asing, kalaulah dia berada di tangan yang tidak bertanggungjawab...mintak dijauhkan, akak punya anak2, sakit ibu bapa Yin merasa, sakit juga akak melihat. Alhamdulillah.

Update: kena tangkap jugak si penjaga 2 org yg amik yin tu, tapi betul gak bila dipikir2, ko susah, anak 5 tapi ko nak bela lg anak org yg ko jumpa..speku sgt kan?



Have a good Sunday, I ll see you all later.

10 comments:

Rickywan said...

Kak red...gambo gegirl pakai bungo tu nampok lawo...cantik...

faizabelle79 said...

hi..red mummy..pasal Yin tu..sepatutnya keluarga yg menjaganya menyerahkan kepada pihak polis...x kan la budak tu budak pengemis..mesti masa hilang tu pakai baju elok..depan shopping complex sogo lak tu..mesti budak tu hilang dari mata penjaganya...

truanta said...

kak redz..
good luck lwn chese nnti..hahaha!!
ala kak redz..x semestinya study overseas tu pandai..*pandai skit jer..pertahankan kita yg support local u ni * padahal x layak g overseas..mati laaaaa....

kak redz..
i cadangkan...u sama pandai ngan dia kan..so u main psycho jer..
kak redz kai semua merah..dr atas kepala smpi la kaki..

kompem dia pening nya nnti...hahahah!!

Pato & Pearl said...

wah wah wah..the hakim is hard at work....eh hang on..that's chess on the screen...hard at play ah..:))

Pearl

Khairi Nairfan said...

Memang sangat speku pasal kes Yin tu..something wrong somewhere...memang patut disisasat warga myanmar tu..ceh, bagai aku pulakpolis, tahulah pandai bab2 menyiasat ni...kak red, ku melink blog kak red di blogs ku..ahaks~

Hatta Dolmat said...

kak red sayang oi... kt new jumpew itew???


makan kt ne??

lorrhh..napew tak tegoq??

jeling menjeling dah mcm siti ngn dato plak... yikikikkiik!

Hannan said...

x sabaq nak tgk sape kene reject... hehehe.. anyway, nanti saye beli pinggan bentuk kapal layar utk hidang mussels tu.. siap ngan pukat skali key.

darling8tabby said...

i pun sedih dekna kuor..harus la boring diary lepas ni kan :)

nikfarizah said...

Comelnya gegirl with that frangipani kat telinga......

kujie said...

Kak red...sesekali tgok pic bawah tu len dr merah..aman nyaman skit mata ni hah....:P

Psl Yin ni kan..eeemmm..baca Kosmo ahad tu mak dia bg tau tu bkn kali pertama ilang, dh byk kali, dpn umah pernah ilang, kt tadika pernah ilang..tp selalu dpt balik..ni mcm pengajaran la kat parents dia, dh tau anak dia mcm tu kena la lebih skit control..anak2 ni tak sama jenis perangai dia, lagi pelik..dlm masa ilang tu dia tak nangis, tak merengek ingat mak bapa dia ke..wa'aaa......kwn2 kita tu..dh beso panjang.......dok obeC tu asik homesick jer hak...tu dh 12-14 bulan dah tu..hakhak..siapa ituuuuu......:)