Friday, April 27, 2007

U yada yadi...

Thanks to all of you for the comments on my verbal promotion. pls take note, it s a verbal one and blum ada black and white and it takes at least another a year for the management to complete their task on me. So during this 1 fine year, let me just be myself, no hectic situation pls...i love being a Diva, so let me be.

Sapa x nak extra income right, kalau gaji akak skang 5 ribu, katanya lah 5 ribu korang jangan ingat aku cakap betul pulak, so kalau naik jadi 7 ribu or 8 ribu, sapa x nak lebih kan? tapi kang keje cam nak gila dik, berry 24hrs kena belek. balik by 8 tu is normal, bih dah sampai umah kol bape tu? abang tido pun kol 8 malam. Let s play by ear on that ok everyone?

This week, best gila, i dont hv to go down to gym for my badminton squash futsal and netball at all. ramai kaki2 akak yang bercuti so rileks banyaklah kan. Diet masih berjalan dengan lancar. This is Nen, my fri lepaking partner. Coffeebean as usual. Nen is a mother of 2 and a wife to somebody, so x yah nak telek2 dia lelebih.



And ni lak datang siap ngan baju melayu top to toe, samping songket bagai, Ujang - i present you Isis. gila korang ni! Since i need to find few dress for nxt coming parties, akak dragged Isis to Isetan. But from the RM350 voucher yg akak dpt, pakainya RM50 jer, lebih masih terperam, kena rush back to office gituk.

This time, i wont be taking red colour, i will make sure i get black or dark brown. ko tau kenapa? supaya akak nampak kurus ler nok, aku kan masih lagi dalam musim2 tidak melantak sakan. ye kak jie, saya masih lagi berjaya tidak makan nasi, meriah korang ngumpatkan akak lam BKS kan...bestnyerrr buat ngayam ketupat ni.






Ha mik ko! Abang is going to have his first exam this yr. Dahlah first 2nd week of May mak dia bz, bapaknya lagi lah timing x kena, so i hv to make sure i m at home b4 8pm kalo idak kang revision ke mana hapa ke mana.

I promised him a PS3 if he gets top 3, kalau dapat atas no 3 - ko dapat bebel sahaja. Ingat tu abang.....matiklah mak dia blackmail dia pulakkan. Kids need motivation, sometimes.



Weekend dah datang, I wanna be wt my handsome laki and the kiddos, i wanna take them out and please them wt something....Oh yeah, I m gonna do something for my hair too. U will see the new look of me, soon. Tu pun kalau aku kuasa nak pi saloon dok situ 5 jam.



Selamat bercuti di hujung minggu.


12 comments:

Equilibrium said...

akak nak make over lak ker???aiyok...akak jgn wat cam kuntilanak udah...nanti equil kena sawan unta lak...selamat ujung minggu gak lah...i wanna b with my handsome....alaaaa...xdek husband laaa...ahhh..ok, i wanna b with my handsome....alaaaa...sape ek????haaa...nan!ko kata/kwn2 ko kata ko hensem kan...pinjam jap nama ko ek....i wanna b with hanan....MUAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHA...adeiii...saya sendorang jek gelak kan kak!

selamat ujung minggu lagik dan lagik dan lagik dan lagik...kak,potong rambut cam sinead o connor la kak..seksi abis..saya teringin nak wat tp mak dah pesan, kalu saya wat, dia nak sagat kepala saya kat jalan tar...abis camno???

kujie said...

aitt...apasal nama kita mention kt sini nie..........dia yg jeling , dia yg diet..ha ha ha..gatal je jari dia nk enterprem kan..kan

slmt berhujung minggu ya kakred..me too..sampai rabu...

intai kami antara nampak
esok jangan rindu rinduan

erk..apasal budak yg tak sihat tu dok mereyam tang sini...dah p buka email, kakjie dah hantar bedak sejuk

gudnite kakred....muuuaahh

Lestat said...

dalam vogue2 gitu pun garang jg ye..ish..takutnya..ahaks..nnt jgn lupa tau tunjuk kalau dah wat makeover..wish your abg luck 4 the exam..ketar..

joey said...

yeah ..yeah...semoga berjaya utk ABANG dalam his first exam...hehehehe

moga dia dapat A dalam test nyanyian....mrasala pas ni mak dia ajar bubbling...hihihi

pesal aku ni tumpu ngan nyanyian plak ni..hehehe


okla kak red...time to go ...

after this...tak dapat nak baca blog kak red lagi...

because esok dah start cuti!!!!

anyway..kalau ada masa ..sure pi sini lagi...hehehe

joey said...
This comment has been removed by the author.
joey said...
This comment has been removed by the author.
sayda said...

ala..bestnye sume pun cuti2..i've started classes n as usual asiment pun belambak dah..dh la x sehat..tsk tsk..running nose x benti lg n i hate it..

mak merah..tulun sy..huhu..

no worries, i'l b ok soon.

slamat bercuti n HENJOY!

Pato & Pearl said...

5 hours at the salon..hmm big hair makeover ni...Nak dye merah ke...?

Pearl

Mazudi said...

nak ucap awal awal, selamat hari buruh yang bergaji RM5000.

mazudi

Ujang_MD said...

madam red.. aku ingatkan isis tu pompuan UWAAAAAAAAAAAAAAAAA. TIPAH TERTIPU...

faizabelle79 said...

kak red..selamat bercuti bersama keluarga...

x sabo rasenye nak menengok rambut baru kak red..dalam diam rambut u telah menjadi my idola la..hihi..balik Kl nanti nak tukar pesen rambut rasenya..nanti habaq no berapa Rm n berapa jam biasanya kat salon..tq

from peedee with love.... said...

waaaahh...kak red nak tukar pesen rambut ar...x sabo nih nk tgg...ske tgk rambut amy mastura tuh!!