Thursday, April 05, 2007

Bleeding..



lately ni akak nye badan lembik sangat2 lah. no no. not pasai x berexercise, yang tu dah over sesangat, sampai dah muak.



hangpa tau pas akak buat x ray semalam, 5 hours after that, right ear akak bleeding x renti2. weird? some said that my body yang tengah heat tu yang buat telinga akak berdarah2. some pulak ckp darah tu x nak kuor kat idung so dia kuor kat telinga. ada lak ckp, maybe from the x ray's radiation, tu yg jd panas and berdarah.


and the darah was not for just a few seconds. it takes so many2 hours!!! berdengung2 le pulak telinga akak coz x bape dengo, asik bleeding je kan. it finally stops only at 7am this morning


solution - to go to clinic, but as usual, i m sooooooooooooooooo lazy.


sapa doctor kat sini? awat telinga leh berdarah? tol ke pasai x ray radiation tu lak? or ubat yg akak makan, just sebijik ni leh buat bleeding?


weird!




oh, it s 3 complimentary tickets of RM1k each for the weekend's F1. and someone is going without me... :). i like! i m a sports lady but i dont like to memekakak kan telinga berdesing2 ngan bunyik keter. so i would prefer to stay home, finalising the paperwork of this and spending time wt my kids, rather than sitting in a crowd.


16 comments:

from peedee with love.... said...

await x pegi...zila klu g pun ambik tiket yg 15 hengget je...stakat kat celah pokok tuh laar...:-)

Equilibrium said...

peh!terkejut saya...ingat bleeding tang mana dah!!!so,akak dah pekak la ni ek?mmm..ok gak tuh, leh la kita main sergah2 akak dari belakang...sure akak wat dunno jek..hiks!satu permainan yg menggumbirakan saya nie!neway,mkn la ati lembu byk2 utk ganti blk kehilangan darah akak yg serasa saya dalam i gelen kot...hahahaha...larrriiiiikkkk!!!

ak_0143 said...

get well soon kak red...

x ray bleh sebabkan bleeding>? tak penah dgr plak...

ish2 plik... misteri nusantara plak...

maybe sebab kak red terlebih merah kowt... tu yg bleeding...

opss org sakit wa terbuat lawak lak..

hehe saja nak wat kak red tak pk pasal sakit tu dengan gelak... org ckp sakit like psikologikal thing... andaikan anda kuat pastu susah la nak sakit... itu org kata la...

get well soon ye kak red... imagine the bleeding stop...

Rickywan said...

Dulu masa rick form 5..rick accident la...so kepala ni ada terhentak kuat, luka kat bahagian belakang kepala, so buat la xray kat kepala tu, so malam tu memng x boleh nk tido, sebab rasa berdenyut jer kepala ni...sudenly, darah keluo melalui telinga, dua2 telinga pun ada darah, hidung memang la ada, tapi x byk, takut punya pasai..so pi la hospital, diorg kata pekara mcm tu biasa jer.....x der apa2, so sampai sekarang x de papa lagi....nasib baik la...

diharap akak aku ni cihat la yer...rick doa kan untuk akak yer...

Lestat said...

semoga cepat sembuh tau..amin.

singautara said...

nak ticket satuuuuuuuuuuu, let me go with sirman....
kak red kena rest pasai bleding tuh...:)

joey said...

kak red...patttt..pi jumpa doktor..sekarang....

could be worst nanti....silap2 bleh pekak...opsss....mintakla dijauhkan...

now ..go straight to clinic....i mean NOW!!

The Pisces Man said...

Nanti I tanya wifey I...

Kak Red, camna nak create Permalink? Tak pahammmm and apa ke benda nya tuh?

ashterix said...

tq for the tickets yang...
muahhhss

singa, sorry fully booked dah :P

ween said...

kak red how r u? hope you are ok.. lama tu tinga dok bleeding.. ish riso ween kat sini..

believe it or not.. ween nah jadi f1 girl.. zaman kegemilangan ku.. hahah. time tu, ya Allah, paneh paneh.. tapi syok lah..

evil_shandye said...

seriously... baik kak dapatkan second opinion daripada specialist. manalah tau... kn?

rmazlan said...
This comment has been removed by the author.
faizabelle79 said...

semoga cepat sembuh kak red...

Mr. Manager said...

Hi sweetie. I checked vernthemanager@yahoo.com. Nothing from you.

Which email address did you mail me?

Vern

intankamaruddin said...

Betul, pg jumpe doc! N mention bout d bleeding. Persistent cough, weakness, bleeding; might be something wrong wit ur system.
- Bloghopper -

singautara said...

aku nak pi gakkkk...tak aci laa..
tahun depan aku booked ticket yeee...kasilah yeee..:)