Wednesday, April 18, 2007

Yihaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!



Mik ko!!!

mengaum2 korang kan bila akak buat drastic diet. akak x kira aaa, korang nak marah2 akak bebel2 akak bagai tp akak tetap gak buat BUT akak ikut korang nye idea lah. so starting today, heavey breakfast (roti canai kira heavy tak?), light lunch, and fruits for dinner. nice huh?



arini akak pakai shirt merah, baju ni dah lama nye tau ms zaman2 sekeping dulu, leh gak pakai, so kira ada perubahan lah kot a bit right? pastuh kan akak nak citerlah mak akak kan punya dia tau anak yang dia ni mendiet, lagi kaw2 lauk pauk dia masak tau. tp akak tetapkan iman lagi ni.


sampai satu mlm td tu akak nak amik anak2 akak, mak akak masak hapa tah tp bau betul2 buat aroma aku tercabar. pastu jam2 tu gak lah anak2 nak makan, yet akak dah ckp ngan nana, kalo dema nak dinner make sure masa akak takde, coz akak x nak terkecimpung sama makan dinner tu. sudahnya, adalah gak 4,5,8 sudu nasi aku telan gak bila dah join anak2 melantak kan. tu lah akak ko ni, x leh nampak nasi.


but nasi tu pun after few days dik oi br telan, kalo x mak akak goda akak, mesti akak masih lagi bertahan no nasi!


anw all, korang mmg nampak akak ni cam kurus kering, i was 38kg masa lom kawin dulu, ngandungkan abang jadi 68kg, ngandungkan gegirl jadi 65kg and la ni lam 48kgs kot. or mbe less, dah lama x timbang padahal weight machine bertenggek kat umah tu. so my prob is my tummy, berbulan2 akak exercise pun dia lambat nak reduce, pakai slimming gel tea bengkung hapa2 la korang sebut je lah sume aku dah bedal pun x de gak impact. think i have to start off wt my nasi lah pulak, tu pasal i hv to take this dietry's solution.


eh korang, petang kang, petang sok, and petang jumaat akak on the board for the chess tournament. i will keep you guys posted on the result yeah. for today and tomorrow, im playing white but for friday with the lawyer girl, im playing black, which i m so suck at it - black.


alah payah la korang ni, mesti x minat chess kan, susah tol aku nak cite pasal chess.


ha lagi satu ni akak nak habak mai ye pasal BKS tu, sapa2 yg bertenggek kat sini, tenggek kat BKS pastuh jadi lalat hitam kan, akak doakan kau sempat mohon maaf kat akak and Yang Esa. orang dah kata kalau x suka pi katup windows pc hang tu, tekan X atas tu, hang degil gakkan? nak gak sakit2 kan ati orang. x lut nye akak dik oi. gelak aku baca bila akak digelemerkan dengan begitu caranya sekali.


pendek kata - ko kutuk le aku camne pun, my sirman will always back me up, ko ado???


hik



sapa2 geng akak lam blog Kak Red ni, wah ada geng gitu, alah korang tau lah sapa korang kan, kalau x yg bagi komen melambak tu sume geng2 akak lah, yg x bagi komen psl x de blog pun geng2 akak lah kan, yang silent readers also - to all of you, pls stand wt me, pls walk wt me and pls stay together wt me, would you?







13 comments:

Khairi Nairfan said...

diet sti diet~keep it up for your benefits~ahaks!!Wah, chesss tournement eh, lamer gila dah tak pegang chess~anyway good luck, but i hate being white actually~hikhikhik~lalat hitam tu kasi sembur ridsect sudahlah, tak beri peluang katanya~ahaks!! waaa, khairi ni tergolong dalam geng akak gak ke??persoalan???huhuh =)

Pato & Pearl said...

rice is one item that menaikan badan...if you O blood group lagi should avoid..Avoiding nasi is a good effort..same what i'm doing...so sama samalah kita berdiet ye !

Pearl@Work

Ujang_MD said...

ohh sebab tu ler ko makan ko muntahkan balik kan?? lantak ko lah kan.. last2 ko mati kebulur.. akak merah yang ujang amat sayangi ini.. nih nasihat aku nih.. "selagi kita boleh makan kita makan.. kalau dah sakit nanti?? nak makan pun tak lalu tau?? ko pikir wahai mak budak 2 anak..

kujie said...

huyuuuu..kakred, mai la US ni, ari ni masak nenas ikan masin...aroma meresap sampai ke langit2 ke 7!

Btw..thanks 4 all wished and sms. July lambat lagi la kak...nnt kita plan.

I wish you the best on your tournament, hope u will play well!
muaaahhhh....

mad redo1 said...

sekali lagi:

"chess? mende tuh? satu kaum dengan cheese ke?"

good luck le Red Mummy ooiii...

p/s: Roti canai? takde le heavy sangat. Macam mad redo1 selalu bedal 3 roti telur sekali gus... ok je...

Equilibrium said...

'to all of you, pls stand wt me, pls walk wt me and pls stay together wt me, would you?'

MMMMM.....OK lak kak...Deal! Sat g saya tipon parents bgtau ths summer saya akan stay ngan akak ek,ptg2 walk wth u together n masa lagu Negaraku berkumandang,saya stand wt u k...(ekkk..musti nanti org kata saya stand sensorang coz sorg lagik tercover!!!)...ok kak, x sabau lahabau tunggu summer...Oh Yeahhhhhhh....


Gd Luck for chess....X sker ITAM???mmmm.....tukor jadik kaler biru metallic,biar bersilau bercahaya pandangan opponent.Bley????Hahahahhaa....Fyzika ari ni kak...adeiiii...

Rose Hazeline said...

Hi kak Red, I'm one of your silent readers and I think it is time for me to reveal myself...hehehe... and if its ok with you I would like to be ur 'geng member' also lah..wakaka...

I pun mak budak tapi not to determine to diet like you...I salute your determination!!!Bilalah I plak nak determine mcm u..yer kak red...

Umimia

truanta said...

ok...good luck chess tournement tu..even satuhapak ak x tau kak redz ooi...

yang ak tau kuda tu jer,,,
function??? mati la ko kat sittuw...

ok kak redz...right behind u in everything....go..go..go!!

Decoy said...

myvi SE kaler merah tuuu..hahahhahahahahhahaha - NH

husz said...

boleh bulimia???? gilo ke apo?

ontah ontah kak red pregnant kot? anak sirman yg bakal dinamakan hussin dlm tue kot.. tue sebab xleh nak kempis kempis .. hahahhahahaha insyallah hohoho

hmmm jgn la bulimia. x baik.. hussin skrg nie gila main scrabble kat scrabulous.com <<<< sekali je menang.. yg lain abissssssssss kalah! hohoho

Adam Dryx said...

For BKS, owes there for you,...dont worry...

^::redZ-Ziaf::^ said...

hakak red....

saya pun diet macam hakak jugek... sehari sekali jer makan nasik... tu pun seciput jer... satu mangkuk sup kecik (macam jual kat kedai) atau 2/3 senduk nasi jer... masalah sama gak...tummy... senang nak kembung tapi bile nak dikempiskan...hazab... walau dah teberanak kembar =P

erm... saya akan sokong akak kalau akak bagi upah duit... macam undi berbayar itue... har! har! har! haron salimah cube diet tamau makan nasi...!! nnti sy beli ridset berkaton2, kite sembur lalat tue sumer yer hakak red... kasi depa pening makan balik segala kekejaman mulot/jari mreke kat hakak yer... =P

evil_shandye said...

omg... jangan sampai masuk spital dh la yek uols...