Sunday, April 01, 2007

Badminton Kickstart!!!


it s been a longggggggggggggggggggggggg time for me not wearing kurung to the office. so long kan. so menghormati maulud nabi that falls on saturday the other day, the Friday tu akak pun pakai baju kurung. dari polis KLCC kat lobby sampai satu opis even my gym managers sumer tercengang2 tgk akak berbaju kurung. i dont care, changes could make me feel good. that baju kurung was made by one of the blogger, Y - sapa kata blogging x memanjangkan ukhwah? see....wpun nak dptkan baju ni very the siksa (Y, ko tau siksanya camne kan??? kan??), but i really like to wear it.


Friday evening, starting 630pm since many2 months ago, i play badminton wt my usual team. but today, we have a new member, and he is so goooooooooood. terus akak cop SG as my team partner for mix badminton utk tournament next month. eh bukan yg suor merah tu....that s Man, my very best buddy, tahniah for yr engagement Man anw! senang la idup ko, kawin ngan anak VVIP tu!!!



and this lady is my lifetime partner kot. takde akak, dia x leh main coz x cukup lady's korum and x de dia pun akak x leh main gak. both of us will be repsenting for our dept at the sports carnival next month. last year, akak tak terpilih coz always gagal menangkis bulu but after been trained by those guys, rasanya boleh dah kot masuk gelanggang.




this is the man of badminton, used to be a state player for hockey i think. welcome to our team, SG - my new badminton partner. April onwards, will be a bz super bz of me being an athlete for my dept. i ll be participating in number of games sampai akak pun x sangka that i m gonna hit all those. menang mmg in target but kalo kalah, x yah mogok lapar. at least as a mom, i beat those yang masih urat getah kuat tp nan ado mainnya satu pun.


nan and equil, u still want to play futsal and badminton wt me? how bout we start wt chess first?? others, im online for my yahoo chess every nite wt id alompakagogo@yahoo.com . meh la....my table lom ada lagi blogger yang nak layan.



jangan lupa
pi sini gak yeah...







9 comments:

Pato & Pearl said...

hahaha..nama nak bergaming ngan K.Red in sports..hmm lam mimpi ajelah kan...kalau cheerleader ..bolehlah jugak kan..janji uniform sure power!..hehehe..

All the best to all the tournaments!

Pearl@Home

epelijau said...

lawo le plak beads kat leher tu...

mad redo1 said...

chess? amende tu? serupa dengan cheese jugak ka? hehehe

chop yang terror nanti menang tak rasa macam menumpang je ke? hehehe...

bila nak celen futsal ni? nan & equil takyah takut, mad redo1 ada boleh jamin 75% tak gol, lawan red mummy naik skit 85% tak gol...

start kicking!!!

ween said...

emmm alahaiiiii, comeinyee dia pakai baju kurung.....

Kak Red.. Bila nak ajak ween pi main badminton ni???

and yes, wanting to ring you for a while tapi tak ring ring jugak.. how are you??

faizabelle79 said...

Hai..ka..red..bestnye nampak u main badminton..rasa nak join lak..

Equilibrium said...

manis sungguh akak saya sorg ni pakai kurung...lagi ayu kalu pakai kurung biru kan..but i like ur pics main badminton...coz u wore BLUE....thanks kak...dgn ketidaksengajaan dirimu itu..ahaks!

evil_shandye said...

it is a different view to see you in baju kurung. hehe... as for the badminton thingie, its good to exercise regularly, no?

nikfarizah said...

i like brown....cantik 'red' in brown kurung...really!

-kEn- said...

tu ke baju yg Y buat utk majlis kawen tu?

btw kak red ikut games inter company nanti?