Monday, April 09, 2007

Red bleeding...


doc, my right ear has been bleeding for 4 days already. this morning, i cant stand it anymore. can u pls check up?


ha ah lah red, ada darah lam tu, ada darah beku, ada something lam tu gak...cam ada isi perut?


u lie down, i cuba amik and pastu i spray wt some waters, u will feel a bit pening2 lalat, tahan sakit sket ye. beranak lagi sakitkan, so tahan tau.




ok clean dah...memang ada isi perut, i rasa ada insect dah masuk lam telinga u and been dying in yr ear, tu pasal darah kuor je dr telinga you. la ni dah takde, u amik antibiotik, u pakai ear drop ni. the bleeding should stop immediately. ok red...take care.



Lesson no 1: Dont take things easily


Lesson no 2: Love your health


Lesson no 3: Listen to yr husband's advise - go to clinic


Lesson no 4: Alhamdulillah

12 comments:

wénkt said...

2 minggu lepas sakit mata

now sakit telinga.. nak jadi pelajar AF gak ke???

jom blog readers yg lain, kita cuba teka apa lak sakit Kak Red next time!

Rickywan said...

Semoga akak aku cepat sembuh...dan menjalankan tugasan sebagai juri nyer...

evil_shandye said...

untung sangat2 kak red ada hubby yg caring. i jeles tau! hehe... o_O

Khairi Nairfan said...

wah, I can still remember anak lipas masuk telinga aku..sakit~~

darling8tabby said...

alhamdullilah u dah ok..scarry kan..takpe, u take care ok

Equilibrium said...

wen terskip satu 2 sakit...3 minggu lepas sakit ati(sbb haku), 2 minggu lps sakit mata,seminggu setengah lepas sakitkan ati org(saper tuuuhhh), loni sakit telinga...pas ni sakit tangan coz hempok aku kot...larriiiikkkkkk!!!!!

mak aiiii...bleeding smp abis tee akak...mesti parah nie...nape insect leh masuk lak kak?ingat x satu cite yg lalat masuk dlm telinga satu budak n dia x sedo, tup2 dah bertelur 300 bijik n jadik umah rasmi lalat n pas tu dia mati...uhhhhh...gerun!
Take care n pas ni wat umah sebelah klinik ek.sonang!
Bisous....ahaks!

kujie said...

Sakit oooo.........sy pernah insect pernah msk lam telinga gak..lipas...tgh kemas umah, lipas nk menyelamatkan diri terbang hinggap kt pala...dia msk lam telinga...sakit ooo...teriak meraung g spital...kaki dia yg berduri tu lukakan telinga...


rajin2 mkn ubat no....antibiotik tu kena abiskan..( hehehe..tu tagline doc bile bg antibiotik )

ween said...

kak redddddddddd, ok dah ke? hah next time do listen to hubby lovey.. pi clinic cecepat bila dah sakit tu..

ween said...

kak redddddddddd, ok dah ke? hah next time do listen to hubby lovey.. pi clinic cecepat bila dah sakit tu..

Pato & Pearl said...

oh dear..hope you are feeling better. Pearl is down with gastric flu whilst in Seam Reap...but still in one peice...

P&P

The Pisces Man said...

Ciannya Kak Red... hope sembuh cepat yaa..

husz said...

lesson no 5: jgn korek telinga dengan menggunakan serangga.


get well soon dear