Wednesday, November 01, 2006

Another break in...

Vista Amani Condo



umah kat VA kena pecah lagi? again???

not my house lah...u man rilek2 lah sket, the broke in kali ni kat Block C lah pulak. 2 units kena pecah, and both during the day 2 Syawal/Raya.



palat x?


bila kita maki hamun kat Danau Lumayan tu, bila residents jadi singa betina aka akak kau ni, and jadi tiger jantan..ko ngeri, tapi hampeh gak!!!



well..even akak x ke mana cuti raya ni, semua bantai balik hari..akak pun just heard and found out bout the recent break in malam tadi. my neighbour in another floor smsed akak, habaq mai the news.



so akak terus meydey2 kaki2 akak, and confirmed that the 2 malay houses yang kena pecah tu, unfor, sorang tu pi balik kampung beraya (their jiran realised grill/pintu dah bersobek). and sorang lagi tu pulak balik dari beraya gak... baru sedau umah dah rompong.



kehilangan dan kerugian barang yang dicuri - disyaki sama cam apa yang akak alami




kerosakan pintu dan grill - disyaki juga cara yang sama cam terjadi kat akak ko ni ha



in total, 11 units dah kena pecah in 10 months!!!


....aku mula lah nak mencarut2 maki di bulan syawal ni pulak kat sipolan dan sipolan



sebelum apa2, baik akak berambus luuuuuuuuuuuu




taik hanje tollah penyangak ni!!!












8 comments:

ArcHmaL HatiEmieY said...

asyik kena pecah je VA.... nama je kondo...tp pecah tetiap bulan ada..gila la....


mmg sah kena masuk dlm tv baru menggeletar lutut tokei danau lumayan tu kak ooii...




apa lagik kak....transsfffooorrmmmmm!!!

darklighter said...

mcm ke siyal...hangin betul...

e-jat said...

errr... akak! baik dok kat flet yang tak ader lif jer. Yer lah.. sama jer pecah umah. Dok kat flet dulu pon tak pernah dengar pon kena pecah umah!

Pasang CCTV ler.. ntah-ntah parg guard kot tak pon orang dalam gak yang amek!

MAKosama said...

meh pindah kat ngan rumah mak...gerenti kasim slamat nyer

kr-sms said...

11 in 10 months, kira 1 each month, aku rasa malaun tu will try to break at least 1 lagi, cukup kan 12, dah mcm duk kat flat pantai dalam lak kan...

fiebie said...

darklighter said... : mcm ke siyal...hangin betul...

(semua orang hati-hati, kalau darklighter hangin nanti dia ludah penjual tiket LRT)

muahahahahahahah

Kak Red, you have to do something about it lah. Kena upah PI. Tak pun suruh setiap rumah bayar 20 ringit sebulan dan amik Archmal kerja guard. Dia kan pondan sasa, dan suara dia yang super kuat tu boleh mengalahkan alarm.

mati lah makkkkkkkkkkkkkk


larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk dengan kadar segera.

Kak red, bila nak sapadek nasib briyani ni. Dah terliur liur ni

ArcHmaL HatiEmieY said...

"Kak Red, you have to do something about it lah. Kena upah PI. Tak pun suruh setiap rumah bayar 20 ringit sebulan dan amik Archmal kerja guard. Dia kan pondan sasa, dan suara dia yang super kuat tu boleh mengalahkan alarm."


hanjeng.babi .lahanat . pepets sgt ko kan fb...

matilahmak gaduh kat cni laks...


mak tau laa suara mak yang lantang lagi lemak merdu disukai ramai dicemberu oleh kamu yg bersuara kepit itew...



menggoo depan mak dah free... jumaat mungkin dpt cuti sbb dah jadi hamba abdi kuli batak kompeni...


so mak hayam,set the date laa....

darklighter said...

(semua orang hati-hati, kalau darklighter hangin nanti dia ludah penjual tiket LRT)-FIBS-

Hanjengs!..lol..Ngan FIBS pun hati2 jugak taw..nanti dier lenggek uols ngan kancil dier..plus dier punya berat??..havessslahhhhhh...

Kannnn sessuaii sgt upah si ARCHMAL tuh..me setuju..owang lain??? angkat tetekk uolsss..ehh tangan i mean..