Wednesday, November 22, 2006

You say i read.....gay issue











Yahoo Messanger chat wt my hunt's buddy:



Red Alompakagogo: ko kat ne lak ni

bang ket: kat ofc satu lagi

bang ket: nkau layan chess ke?

Red Alompakagogo: x lah

Red Alompakagogo: br nak update blog

Red Alompakagogo: br pegang pc ni

bang ket: update blog???

bang ket: cilake nkau kena kan sume org ngan anak kucing

Red Alompakagogo: kwang kwang kwanggg

bang ket: tu aku malas komen tu...

Red Alompakagogo: anto je la komen ko tu org wajib komeng

Red Alompakagogo: x wajib kalo x komeng

bang ket: hehehe ok ok ok esok komen la, apa cite arini?

Red Alompakagogo: ntah la

Red Alompakagogo: x tau nak cite apa lak

bang ket: cite la pasal gay...aku minggu ni di kejut kan oleh gay2 yg berjalan seperti lelaki biasa

Red Alompakagogo: x nak

Red Alompakagogo: cite tu sensitip

bang ket: tak ku tau lak kwn2 aku tu ada yg gay...

Red Alompakagogo: readers aku ramai gay

bang ket: ini yg normal man tp gay

Red Alompakagogo: iyee

Red Alompakagogo: ramai mmbr aku cenggitu

bang ket: siap suka bondage bgai...aku mcm nak termuntah dgr

bang ket: siap ikat2, gari2, pastu ada yg dah kawin ada nak lagi...uweekkk

bang ket: apa nak jadi derang ni...

Red Alompakagogo: yg dah cerai anak 3 pun ada

bang ket: and ada kawan pompuan aku kata, if my man cheat on me pasal pompuan ok la boleh trima, ni lelaki...bengong!!!

Red Alompakagogo: cite lah lagi

Red Alompakagogo: i might be using our conv ni but hide yr id as my entry

Red Alompakagogo: cos aku dah x de cite sgt2 ni

Red Alompakagogo: pakai cite ko je lah

bang ket: pastu kan, ada satu scenario that day, pg wedding, then suddenly mamat kawan aku tu terdiam, pastu tanya la nape, pastu dia ckp 'that guy is gay, i slept with him, and he with other more' and the girl kawan2 aku ak

bang ket: cuba nkau tanya kat entry...wht they will do???

bang ket: the untold story....

bang ket: and keep untold because the truth is very 'haru'

bang ket: this people equation ass>pussy...idiots!!!

Red Alompakagogo: siaplah jd isu beso sok ni lam entry aku

bang ket: hehehehe...bkn tu saje la, byk sebrnya in this life we prefer to 'silence' sebab tak nak org tu kecewa, but we never actually willing to be there when he/she 'kecewa', sama la, aku pung...

Red Alompakagogo: ko asal?

Red Alompakagogo: kecewa napa lak?

bang ket: ye la, mcm kes ni, aku keep silence sebab tak nak kwn aku kecewa, padahal one day nanti bile dia tau mesti dia frust, and aku tak gerenti lagi aku nak pg comfort dia...

bang ket: sama mcm aku tu = aku pun choose to keep silence
bang ket: pastu kan, dlm byk kes2 yg takde option ni, kalau kita try to be the 'hero' nanti mula la org kata poyo la, sebenarnya nak awek/ mamat tu la...so skrg semua org tak nak jadi hero kat benda2 cemni...

bang ket: and akhirnya, semua org mengimplikasi kan 'mind my own business', kan ke haru tu...kang org sebelah kena rogol pun ingat org sebelah tgh 'kinki'...umah sebelah kena pecah pun, duk diam2 tutup grill rapat2

bang ket: kan???

bang ket: aku, setakat ni sedaya upaya tak kan 'membiarkan' kawan2 'suci' aku berkawan dng kawan2 'naga' aku, setakat tu je la yg aku mampu buat....apa aku cerita ni????

bang ket: aku tak kisah kawan2 aku minah lesbo...reason dia bukan sebab aku berangan nak 'thresome' ke apa, tapi lesbo couple wont get aids, but gay...aku terpaksa la kata kan TIDAK...

Red Alompakagogo: le camtu lak

bang ket: lesbo worst2 pun lost virginity 'technicaly', so what, bukan leh chek pun yg 'virgin' tu virgin, but ini soal KSIHATAN...DOSA cerita lain, itu account masing2

bang ket: ok gitu???


Red Alompakagogo: aku lom leh komen lagi

bang ket: so bagi aku L word=OK hahaha

Red Alompakagogo: kalo aku komen kang kita jadi pak dit ngan pak lah

bang ket: hehehhe


bang ket: quere the folk ke pa=KO

bang ket: so, where U stand on this matter???


Red Alompakagogo: cant comment yet

Red Alompakagogo: let my readers voice out first

Red Alompakagogo: but i hv lotsssssssssssss of things to say bout

Red Alompakagogo: but not now

bang ket: yeap...aku cuma meluah kan apa yg nak termuntah


*******************************************

as u can read, akak x bagi komen apa2 on the situation, but i open up for all of you to discuss and comments further on Bang Ket's issue.


16 comments:

darklighter said...

blablablah...haha..bukan nak komen pung..tapi aku tgk..org lain tak komen lagi..so menyibuk jer la kat sini jadi org pertama anta komen..:P...apa aku cakap ni....hiks

Azer Mantessa said...

kalau buka kamus, gay = happy :-)

... dunia pun dah nak kiamat.

Abdun N.A. said...

Bang ket tu sapa? Yg pakai baju merah duduk sebelah kak red tu ke? Anyway, it's one thing admiring another guy, but it's another thing to have sexual feelings towards a guy and worse, act on the feelings which may lead to 'haram' relationships. So, there are differences between the two...

ArcHmaL HatiEmieY said...

dalam kamus oxford yg dialihbahasa sendirik olehku...

gay maksudnya... gumbira, berwarna warni , pemandangan yg indah, homoseksual...


overybody got their own right to say anything,so...



no komeng!!!

kr-sms said...

too much too swallow, gay what???

babyarisha said...

kak red..
betui gak ape yg abang ket kata..
klu yg adik2 lembut ni kita dh nmpk gaya derg..klu yg lesbo dh leh kenal pengkid n girlnya...klu bab abang gagah2 tp gay ape crita plak..susah wat kwn2 girl kita kt luar sana klu dh t'jatuh sayang lg t'timpa cinta to abg2 gagah tp ada feelings towards their on sex.. cmne kak red???
kot betui gak kata kwn 2..klu bf kita tipu kita cz ada girl lain leh la trime lg..tp klu sbb dia ada bf lain...kes haru tuhhh...
psstt kak red..'cmne plak nk kenal lelaki 2 gay ke x?'

goddessisis said...

Kak Red, first and foremost .. nak ucap tahniah uols .. for BI 2006

secondly me so nervous for this MW2006

thridly let me comment regarding this matter.

gay, homosexual, lesbian or staright is all the same. as a drag queen im talking not for the 3rd gender but for myself, if you cut off my throat u will see my blood is just as the same as yours.
and believe me, every single human being in the world have the potential to become a gay, no matter you are a guy or a girl, no matter how many days you went to church/mosque per week, there exist a small percentage to change.
and when we said that, there is also exist a percentage for gay people to chnage. He/She may not be able to change drastically but he/she can change step by step. Right?
Agreed?
Look at me (ceh!!) I used to be a shemale who take hormones pills, injection and obses with feminine figure but now walla, NO LONGER!

Anonymous said...

Gay lang si paku gay lang.....

Anonymous said...

kudos to kak red for winning bi!! slama ni jadi silent reader je, skrg baru terpk nak bg comment

urm... to this matter act i have fren... dia ni nmpk straight... very the hansom la... kuat semyang n so on... ramai yg nak couple ngan dia, he's really a hunk...

sampaila i kenal dia betul2, n he confess to me that he have feelings towards guy... i was shocked cos mmg tak sangka... i korek betul2 cmna n kenapa...

dia kataa dia mmg nak jd straight but it takes time, skrg ni slowly dia nak berubah...

the point is sbb pe dia jd cmtu? masa kecik dia penah kena torture sexually by someone yg skrg ni pon dia tak ingat sapa... ms umor 4 taun... smpai la besar dia prasan yg dia ada feelings towards guy...

so the point is kadang2 gay ni bukan nak jadi gay, but what happend in the past yang jadikan diorg cmtu... lepas dgr citer dia bru i sedar i takleh kutuk je membabi buta tanpa tahu hal sebenar...

n to kak red, keep ur children safe, jgn bagi kena apa2 masa kecik cos it will effect...

i sian gila kwn i tu, but now slowly he has change...

Apahal lu? said...

Memang terbakar baca komen homophobic dari orang macam bang ket tu. Hello tinggal kat dalam gua ka? Ingat AIDS tu penyakit orang gay ke? That was the 80's masa mula2 AIDS become known where it got spread within the gay community. Today majority of people with HIV especially in MALAYSIA are STRAIGHT people - drug addicts and people who have unprotected sex.

Orang gay dah belajar from the mistake of the people from the past and are mostly educated enough to be safe when involved in sexual activities. Org straight yang miang aje yang tak gheti2 nak guna protection bila main dengan entah sapa2. Dah tu sebarkan kat bini masing2. People who are involved with AIDS victims in this country will see that ramai unfortunate housewives dapat the disease FROM THEIR HUSBANDS especially laki2 yang rajin gi negara jiran kita tu.

So bang ket get your facts right first before you become prejudice of other people.

Like Kak Red, I have many gay friends who are the most wonderful and colourful people around. Ramai perempuan yang suka berkawan baik dengan gay people because they are so much more interesting than straight men yang tak habih2 cakap pasal bola bola bola...

Cukup setakat sini - nanti jadi blog baru pulak komen I ni...

Pato & Pearl said...

Manusia diberi oleh Tuhan akal dan fikiran. Pandai pandailah memilih jalan yang di-ingini..Ni semua terpulang masing masing dan hanya yang ESA saja dapat menilai..kadang kadang yang dilihat keji & jijik lebih mulia dari mereka yang kelihatan baik dan alim...

Pearl & Pato

Anonymous said...

Setuju sgt dgn Pato & Pearl. Jangan pandai sangat menilai orang lain dari segi perbuatan atau cara hidup mereka. Cermin diri sendiri dahulu. Mungkin orang yang kita hina itu jauh lebih baik hatinya dari hati kita sendiri yang busuk.

darklighter said...

KAKRED!! biler lak nak bagi komen kau nih...aku tunggu jer nihh...

hangat ni...mmg hangat..

STATEMENT ISIS MELETUP..

MUKA CANTIK..OTAK PUN CANTIK..HIKS..*matila lawyer...

anyway..aku perati jer ni...

KAKRED!! ko nak komen aku kan???
i'll say...

FUCK EM ALL....

podacit! said...

malaysian!!! we had a problems...

1. 'pilihan masing2' - is there such thing??? really??? - scenario: i really wanna have blowjobs on the street without being charged...really i can have that 'pilihan'??? - dont get confused PLEASE!!!

2. 'sejarah hitam kanak2' - what a 'sucks' reason i shuld say - somebody become 'something' because masa kecik2 he/she being 'f*#*!/raped/sodomised'??? f*#*!!! so can i conclude that most of the virgin (real virgin for real!!!) 30's above man/woman out there being virgin because nobody f*#*! them, thats why they dunno that f*#*!ing is good, so they stay virgin??? i can't rite!!! you buggers will say 'takde jodoh', ohhh, now you blamming GOD fate, before i heard somabody say "pilihan masing2"...YOU REALLY GET CONFUSED!!!

3. YOU REALLY HAD A PROBLEMS! LET ME HOLD YOU KISS YOU THRILL YOU KILL YOU!

Deeba said...

kak Red,

First time i ziarah blog u ni..kinda like it..Blogger Idol lagi..klass ...

Tak ada nak cakap just WHATS WRONG WITH THIS PEOPLE ??? Hello, orang tu nak kahwin..biarlah dia nak kahwin..his past life is past..so what ??? People arent allowed to change, to find new air in his life ? Habis tu, kalau sekali dia dah main dengan jantan, dia dah tak boleh nak kahwin? Dah tak boleh berubah ???

Takut kena penyakit ? OMG !! Abang kek, abang ket whatever your name is, where have you been all this while ??

Habih tu jantan2 straight yang dok senak dengan pelacur atau betina lain tak boleh dapat AIDS ? Sorry have to say this , its either you're being stupid, ignorance or still living under that coconut shell !!!

Hello that guy may have made mistakes in the past BUT we are no perfect either..mulut jangan jahanam sangat nak kata orang tu akan sebar AIDS or whatsoever..tuhan tu maha kaya, kalau kunfayakun kataNYA yang you akan kena AIDS, regardless who you are, str8, gay, nyah,lesbo sesapa pun boleh dapat kalau you dont practise safe sex and lead Halal life..

Come on man, adultery - haram keneraka tempatnya..being homosexual and practise same sex - pun haram juga ke neraka tempatnya..sama aje...jangan asingkan yang haram dengan yang you tak boleh terima just becoz you dont belong in that group..senang aje..baik str8, baik gay, baik lesbo semua manusia..boleh tu kalau lesbo, boleh terima, kalau jantan gay tak boleh terima..dosa tetap dosa, pahala tetap pahala..yang penting kalau orang tu nak kahwin and build new life, as a friend you shud support...

wah , panjang pulak akak berceramah dalam nih..okieszz ..sorry ye kak red, sebab dah buat satu posting baru dalam nih..

Hussin Yusof said...

nie tadi nak melatop tapi tenaga takde.. actually abg ket u are entitled to your opinions however buduh it is..

lesbo pon boleh kena aids and STD la.. thats why ada dental dams.. and you think lesbo suci ke? xde main bondage... lol wei hang nie.. kes pompuan mati macam apa nak pompuan tu .. yg kinky sex tu bukan str8 couple ke? and kes tukar isteri bukan str8 couple ke?

but your prejudice is your prejudice... tapi sampai bila? what if your son is gay? or your daughter is lesbian? masih ok ka?

anyway.. u are soooooo gone abg ket.. its obvious that u nie terikut ikut ngan mob feelings...

but in the life is like that...