Sunday, November 05, 2006

Fantastic Weekend!!!




i had a very2 great weekend, though tiring gila, but mmg fantastic sangat. the big event was about my open house, held on 4th Nov, Saturday. letihnya x terikira sampai kaki terkengkang2 nak berjalan.


btw, the story and photos bout the event will be later2 lah ye akak citer. too bz too pack and now akak pun nak pi practise chess, akak ada tournament on monday evening, so i need to brush up my steps specially on black side. akak kalau main black mmg a bit weak, so nak kena do some brush up a bit.


the 2 coach



btw, ni gambo masa akak had futsal training on friday noon kat opis. praktis thari, even akak bawak satu bet set utk salin, tp akak malas le pulak. lgpun akak sampai training lambat 20 min so mls tol nak menyalin jadi ngan skirt ngan baju keje aku menyepak2. memandangkan takut berpeluh lekat kat baju keje, so akak main pun light2 je lah, x sampai pun 15 min akak benti. jadi tukang tonton....kes tak nak badan berbau so kena quit la...


wt my sirman's mom and ipar duai






while these were at my in law's house in Shah Alam. my sirman bro's house nye mini open house.





another tiring event was Abang Sport's Day! we hv to be here at 730 in the morning of sunday, but since our open house a nite before pun abih kat kol 2 pagi, so ngan letihnya, 730 pagi baru akak terjaga. ko..........tetiga mandi kerbau, gegirl x yah mandi ngan mata terpisap, basuh muka dia siap2 pi bersukan.




being a supermom, x kira lah kol bape pun lbt, hal anak2 kena diutamakan. x kira lah ada apa hal sekalipun, anak2 will come first for us. so when we got there at 8 am something, penuh dah padang but sib baik sekolah cina ni pun janji melayu gak. lama gak lah menunggu perasmian segala bagai ngan congceng nya aku x paham apa MC majlis tu ckp. yang akak tau nak tanya apa2 aku pi tanya je Loushi nye...masalah ni lah bila bahasa utama sekolah ni ialah cina langsung x guna bhs melayu or english!





so Abang participated in lari bawa bola and lari bawa gelung. akak lak kena participate Kapit (which aku haram x tau apa) and satu lagi lak ayam betina gelek telur or something like that lah bunyik nya. so masa Abang on round to for his game, adik dia dah mula buat hal..ialah pagi panas kan, maunye gegirl x mengamuk.



that s my boy!!!


and Abang lak dah mula tired and resah gelisah. so ok lah...pasal anak2 gak, akak ngan sirman agreed kita cancel akak nye participation ngan abang for our Mom and Son's games. we headed to get a quick breakfast at hajris bistro..and sampai VA, our house at almost 11 am something.





for the first time, dema mandi je, terus kitorg tarik curtain, and all 4 of us terus sambung tido! menarikkan? bayangkan kol 12 thari tido....






tido lena babe walaupun kat luar tu matahari mencacak...





sedo2 dah kol 4 petang. terus siap2 mandi bagai and pi umah adik ipar akak for their mini open house.




so sambungan esok will be a story of my Open House...wt lots of photos.


akak nak pi main chess lah..sapa2 nak layan, meh jumpa akak kat yahoo chess, akak ada kat table Social games and nick akak alompakagogo.


jom jom..............







5 comments:

Affy Ronan said...

amboi..really the busy superwomen ni...tapi jgn lupe kak..kesihatan kene jaga...abg skolah cina ek..lepas ni leh la akak blajar bahasa cina ngn dier..jgn wat entry dlm bhasa cine dah

ArcHmaL HatiEmieY said...

matilah main futsal pakai baju opis... ngan skirt pagai nie...mesti feeling pakai skirt cam pompom girl kan kan.. yg spender ada kembang2 tu...hauhauahauhuau...gelak guling guling...


kemain pakai baju tapi haram... buat taik mata lagik best daa...
matilah mencarut katanya...

Azer Mantessa said...

wow ... u do play chess!

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

makmerah .. 10 K hits dh nie .. ada mkn2 lagi x??

Abdun N.A. said...

Kak Red, saya dah link your blog to mine...

Anyway, I tak tahu pun ada mngt mtg wt residents b4 this. When was it? Before this pun, I tak pernah dapat info about any meetings, including yg organised by our committees. Why have I been left out, why? Oh Why? Huk Huk.. :)