Friday, November 03, 2006

The 2 days stories....



amboi sakan hangpa ye.

baru satu ari akak kiok, sedap2 kata akak berbadan dua ek....tapi kalo ado pun, ko jeles ke? alhamdulillah, akak masih lagi maintain x berisi ok!!!


so sakit2 tu hanya sakit di bulan syawal...sakit penat kerojer, badan akak ni dah byk putus urat, ko lupa akak ngandung 2 kali, mau nye tak de urat yang dah x function kan.,,,






sian x makcik 3 orang ni. ni scene di pagi rabu kat loke yew while akak odw to office meredah jem yang as usual disemakkan oleh orang2 yang dah balik beraya from kampung. sebagai pemblogger yang amat prihatin ngan alam sekeliling, akak mmg hobby snap2 photos kan, so ni lah hasilnya. harap makcik2 yang menunggu bantuan tiba itu dalam keadaan selamat. kalau makcik2 baca blog saya, sila beri komen ye....




in the afternoon, akak had a lunch wt my colleague, Cik Mail and ex coll, Bij kat Aseana Cafe, KLCC. the luncheon was actually to potpet the latest gossip on our office scenario. ko ingat org lelaki x pandai prung prang ke? kan bij kan? oh yes, bij reads my blog!




perasan x 2 pcs of that green curtains? itu dr one of the shops in Midvalley. akak ngan sirman was having our shopping to do a little bit of makan2 this saturday. so sirman kata curtains hijau2 tu cam yang lam blog orang ni....cuba kowang bandingkan tol idak?

marjan and casa's own curtain


utk marjan and casa - hangpa amik idea dari sini kah?



masa kat sinilah akak dah mula rasa pening pitam bagai....so akak pun mc lah ari ni. tu yang kowang sedap je meriah kata aku wek2 kan...suka korang kan.








dok kat umah satu ari suntuk akak bantai tido, x sihat lah...sempat lah snap gambo abang yang sibuk nak ke sekolah wt his new sunglasses. dia ari2 komplen, hot hot hot..so akak belikanlah cheap sale nye sunglasses for him and of cos his little sis pun kena ada sama....siang malam dok pakai sakan...budak2 as usual new thing mmg excited pakai, sampai 2nd 3rd day dah baling ke mana...




at nite, we received a visit from sirman's buddy - singa utara and family. he was actually wanted to berguru wt sirman on the red hat thingy bagai, and their baby mmg kena jadi habuan anak2 akak yang sukakan baby. luckily this time gegirl x de chance langsung nak mengkokak ala menggigit the baby.


nxt entry will be about our big open house aka makan2 for the families and few best frens only. akak mintak maaf bebanyak, pasai x dapat jemput hangpa sume mai to this open house. the thing is, both our families memang size punyalah ramai, so akak takut kerana terlampau ramai akak x leh nak coop wt the situation. istana akak bukan cam umah DZ yang berjuta tu, jadi tahap jemputan pun ikut kemampuan istana akak ajer.


insyaallah, next year..korang2 akan akak jemput juga. but it doesnt mean hangpa x leh mai, sapa2 nak mai anytime anydays, u are most welcomed. tp akak idang kuih raya je lah ye. kali ni open house operasi memasak mmg dr air tangan akak, and half of it akak tempah. akak sorang2 buat dik, so ko ingat senang nak bg makan orang beratus tu....


nxt week, a mini gath between akak wt mal, fiebie, y and probably ejat. whoever wants to join us pls do so...venue will be at mamak's area bdr sri permaisuri....jemput jemput lah yeah!








9 comments:

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

ooo dh oke le nie?? so arini keje le kot?? tpi x per mc ko tuk tahun ni masih byk lagi..ikkikkkkki

ArcHmaL HatiEmieY said...

eh sirman kenal ke singautara tu....



sy slalu dgr nama dia tapi tak penah jumpa...

he's quiet femes laa kalo kat tenet dedulu... dah lupa dah dlm kat mana... tapi mmg femilier nama dia... bebudak IT tau laa...




a'ah kan... sirman mesti terer red hat , linux sehala kan kan....

abang... bila nak ajar i?

kEnNaVaRo said...

baru perasan yang style anak2 kak red especially abang ambik gambar sebiji cam si ayah.....senyum tak nampak gigi

kesian makcik2 tu....besar jalan tu camnela boleh masuk tengah2....shortcut ke

kak red,
kalau new baby coming soon, terpaksalah kak red jaga gegirl tu dari gigit adik dia

Abdun N.A. said...

kelako la baca blog kak red nih.. hehee... anyway, more break-ins dekat condo Vista Amani. I suspect it's inside job la Kak Red. U ada plan nak pindah ke Kak Red?

Azer Mantessa said...

oishh kak red, org lelaki zaman skrang lebih hebat lam prung prang prung prang :-)

selamat hari raya, maaf zahir bathin.

kEnNaVaRo said...

tu la suspek org dlm....byk rumah sekali gus....mesti dah tau selok belok

zaphenz said...

lah...hapa kejadahnye makcik2 tuh duduk kat tgh jalan.....macam kucing kena buang jerk...ahaks....kesian tul...

eh...comellah anak2 kad red.....buat joey teringat anak2 buah joey yang 4 orang itu.........

Affy Ronan said...

kak red.affy nak bagitahu i cilok ur ip detector tu..hehehe..thanksss

singautara said...

uihh, gambaq aku ada sini, berkurun lamanya itupon bini aku yg pasan setelah dia dok mentelaah blog nih...hehe

erkkk sapa ArcHmaL HatiEmieY nih...aku dulu mmg pemes zaman chat tenet irc duluu...hehe