Sunday, September 03, 2006

Family Treat

semalam sabtu adalah hari yang paling penuh and pack for akak. b4 Asar akak n family dah ada kat near Taman Sri Andalas, Klang - my biras, Abg suami akak nye wife launch her new clinic. Klinik Pergigian apa tah, lupa lah. So we have to gather kat situ, ada kenduri doa selamat makan2 dan sebagainya. after 4 hours kat sana, we were then headed up to Cheras back umah parents akak.

my bro,Epi, 7th in our family members, nak treat us frm his first salary. pastu kol 9 lebih baru kita sampai ke gerai lam Bdr Sri Permaisuri, mkn kat situ je. mls nak pi jejauh since dah mlm masa tu and abah n mak akak pun bukan suka jalan2 buang masa kalo setakat nak dinner je.

so inilah gambar2nya...semua ada except my big bro yang sulong. dia tu kejap ujud kejap ilang, kdg2 lam setahun dengar suara je, muka jarang nampak. kdg2 gak anak2 dia je yg muncul dia ngan bini2 nya jarang sgt kita nak jumpa (btw, he has 3 wives ok!) so kita x heranlah kalo dia x leh nak turn up, and i dont think adik akak yg belanja makan ni ada call dia, coz dah tau sgt dia x kan dpt hadir.


my pretty gegirl - waiting for our dinner to be served, she s actually wearing her baby cousin's cap yang asalnya dulu hak dia but dah x muat but beria lak nak pakai lani...







my 4th brother, Epi - si tukang belanja, a very tough supporter for RM's blog. semua kawan dia kena paksa vote for his sister's blog.



the boy is my youngest brother - Adik. next to him is his sis in law, my 3rd bro's wife and kid. Wana and Dayana.











Abang, gegirl with their 2 cousins - balqis and shamiza.








my first sister, Anya wt her 2 girls. she came quite late coz she has to wait 4 her daughter habis tuition, at 1040pm baru sampai.


my beloved Mak and Abah. yeap...abah akak mmg nampak garang and he is! dulu masa kekecik setakat birat2 kaki tu dah x heran dah, but la ni i know all were a good lesson for me. but la ni he is a good friend to Abang, my son. they both are taking good care my kids so well.





Abang akak, 2nd brother wt his wife. they both were supposed to go to Hospital coz wife dia ni, kak ina is expecting to deliver a baby anytime today. so alang2 nak pi spital, baiklah singgah makan lu, kang dah msk dalam tu bukan leh mkn sgt pun kan...till i blog this note, she still in pain havent deliver yet, baru bukak few cms je.





the purple tudung tu is my youngest sister, next to her wt blue shirt is her fiancee, depa nak kawin bulan 12 ni. yang ngah senyum is my youngest brother, Adik








this is my iron man, Abah. he is now, 65 years old!

and ni pulak my iron lady! she s now 61 years old - dont u notice, among all of us, we dont like the same or iras2? but ppl said, i m a vision from my mom, muka kami ada seghupa sket.








yang pakai cap is my 3rd brother, Ayin, next to him is my 2nd brother wt his wife and daughter, Balqis








.









akak, hubby and kids...


























me wt my 4 brothers. akak tau, semua bagak2 and tinggi except akak kan. semua adik2 akak except yang shirt baju itam tu is abang akak. and i know u wanna say - kenapa semua muka x serupa langsung, well, that s the beauty in our family, we dont look the same at all!







ops...photo ni terselit lak. ni kenduri hari ahad di lorong umah mak akak siang tadi. wt my parents and my 1st sister, Anya.













habis dah!

selamat memblog di bloggers idol, new week begins!

11 comments:

abah said...

i like the last picture..
the composition and tone colour nice...

darklighter said...

HAI EPI..THANKS SEBAB SINGGAH BLOG AKU YANG MODEST NEH..HUHUHU..RAJIN2 LA TINGGALKAN KOMEN TAW..*matila kene penerajang ngan kak red..hahahahaha

Nadhirah said...

*pening*

Ramaaaiiinyaaa family sis! Ehehe. Best eh ramai2. Best lah. :)

ArcHmaL HatiEmieY said...

y,.... awas kamu.. aku sudah membooking ituew eipi.... matilahmak...aku jumpa dia dulu tau.... kan kan red kan...tak caya tanya akak ipar aku nie...lalalalalalala....


llaaarrriikkk....

ArcHmaL HatiEmieY said...

y,.... awas kamu.. aku sudah membooking ituew eipi.... matilahmak...aku jumpa dia dulu tau.... kan kan red kan...tak caya tanya akak ipar aku nie...lalalalalalala....


llaaarrriikkk....

Rush Murad said...

RedMom-ni ambik pic guna handphone ka? pic semua kelam2 gituh... macam tak puas nak tengok all ur pics (motif???? nak tengok RedMom or sesapa tatau...). apa pun, kirim salam kat Adik ek... korang berebut ler si Epi tu..... eh! apa aku mencarutz ni semua????? tunggu kezutan kat dalam BI06 nanti ek...

Red Mummy said...

abang tepak...

memang kelam pun, pakai my hubby nye hp yang sungguh terbukti x bagus at all. tgk last photo tu, cantikkan gambo nye, that s from my hp. mlm dinner ni i left my hp tu yg terpaksa pakai hubby nye phone - x polah janji kelam2 pun ada gak yg berebut ngan epi ngan adik gitu kan..

wahahahahah....

kalo adik2 akak tau yg akak letak gambo dema lam blog ni, sure tahap cipan mencarutkan aku tu.

yeap..nadh, ada 8 all of us. pusing2 x byk pun..5 boys 3 girls..ramai ek? kalo semua ada serumah mmg kira nampak lah ramai nya, bertekak2 x ingat suara...

y ngan mal - nak epi pun, jgn lupa pengeras utk akak nye, under table yeah....setakat air liur..cis pehal ko mal..bila akak jadi akak ipar ko, laki ko yg bakal serumah ngan ko tu nak campak mana? lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ArcHmaL HatiEmieY said...

mana ade bakal lagik...dah duk seumah dah....larriikkk...


MATILAH ABG TEPAK DAH PECAH LOBANG...SKER ANAK IKAN KATANYA....matilah caps!!

e-jat said...

oit mal... berapa banyak ko nak daaa... pas lah kat aku sorang dua... epi tu ensem gak... alalala...

Tepak Sireh said...

archmal!!!!!!!!!!! kau mencarutzkan aku ek? siap kauuu... (Sambil menyinsingkan lengan dan membetulkan sanggul lintang)

Wan said...

by seeing all these pictures....shows that red mummy is a responsible and a very strong minded person....having such a wonderful family and good career leads her to a very broad minding and out spoken woman.....what more could we ask for from a good blogger.....so no doubt about it....vote for red mummy!!!!!