Monday, September 11, 2006

Week 6 Results



maaf, terpaksa cut and paste from the Bloggers Idol, lea nye explanation dah more briefed. akak type ni pun sambil pejam2 mata lak...ngantuk siot.

anyway, thanks for the comments by the juries and also for the voters....i need to work more harder and harder. pls walk along with me yeah, readers/friends?




nah ....juries comments.


What Volks says about...

I'm not giving any comment because I find it that all the contestant didn't do a good job in their assignment this week.

regards.
volks

p/s... curlast juries BI, editor dan penulis digandingkan sebagai juri.... siapakah meraka??? hehehe



What Belle says about...

PLUS saja ker?...what bout 5 concession companies yg lain tu semua nyer subsidiaries company of UEM GROUP ker? I DON?T THINK SO?.YES u dapat banyak jugak info from annual report?.staff2 kat plus tu?.newspaper?articles ..blah?blah?.blah?tapi?Pernah baca CONCESSION AGREEMENT or at least yg draft concession?...Pernah get involved dengan benda2 tu semua?...Well I don?t blame you kalau tak pernah baca/ tengok benda tu. Anyway benda tu pon P&C. My advise kalau nak buat assignment nak refer to annual report lah?info from staff semua tu better find someone yg PERNAH INVOLVED in COCESSION AGREEMENT. From there you?ll get better picture. Setakat org2 yg keje kat PLUS & annual report tu tak cukup HUJAH2 u nak menentang kenaikan HARGA TOL.

What Rush says about...

This is what I'm looking for... benar-benar gigih!


What 5thE says about...

mek SUKE lahhh esp lelirik lagu itiew... keep it up! U stated ur point dear!




************************************************

UPDATES

According to the current 4 juries yang mengambilserta dalam pemberian mata kepada para bloggers, berikut adalah ranking pilihan juries. Since ade 7 bloggers jer, I think I'm gonna senaraikan top 3 saje yer... :D

Red Mummy - 1st
Dari Bilik Ini - 2nd
Nadhirah - 3rd
***********************************************



Bloggers Idol 2006 - 6th Weeks' Elimination and 7th Weeks' Assignment

6th Week Results - 3rd Elimination

Patutnya Kaedahnye, dosi week ke 6, baru ade 3rd elimination? Hiks! Tu diaaa - brapa banyak dah tatau yang dah didisqualifiedkan tatau? Hiks! Ramei, kan? Hiks! Owh well, what to do. Dah begini nasibnya perjalanan BI2006 katanya ek? Never the mind la kan. So, sapa yang terkeluar tatau week 6 nih? Tak per - as usual, sebelum kite tau the bottom 2, lets nengok the top 5 dulu (Yes, now kite ade 7 contestants disebabkan 2 pengeluaran bloggers last week - sila rujuk previous entry...)




Tu dia! Red Mummy memberontak naik katanya di tangga pertama; diikuti oleh Dari Bilik yang sama² dalam kelompok bloggers with 50 and above points from last week's assignment; diikuti oleh Samasam yang difollowedby closely katanya oleh Nadhirah dan also Budak Catwalk, dalam group top 5... Tahni!


So sape lagi yang mek dinch sebut? Yezza - Ejat Duyong Island Boy dan jugak Archmal. So antara dua ini, siapakah yang akan terkeluar as the 3rd blogger officially dieliminatekan dari BI2006? Dan siapakah pulak yang akan terselamat dan akan mara ke week 7? Click bawah nih kalau mau ketahuan! Hiks!




Owh well - kepada yang berjaya ke minggu ke 7, tahni di ucapkan. Dan pada yang tercampak keluaq minggu nih, nevermind - tahniah also kaedahnye for getting yourself this far. I'm sure you would do just fine after this. Jangan patah semangat and remember, Blogging Slalu nah?



Moving on - let take a look at this week's assignment piuler...!

"BI2006 - Week 7 Assignment :5 things he/ she (your partner/ spouse) doesn't need to know about you..."



PS: Assignment boleh dibuat in Malay and/or in English ek! Just because soalan in English or Malay, doesn't mean u ols kena buat assignment tu ikut bahasa soalannye, ek? No plus pointnye kalau soalan in English dan tetiber jawab in Malay, or the other way round. Tak der extra extra points ke ape ke - sama sajork. Janji msgnya well delivered, kan?
So technically, we all know the fact that - we should not keep any secrets from your partner/ spouse, kan? But what if, there are things yang memang sampai ke mati pun you ols feel like not telling your other half tu? And there are 5 things katanya, ek? So, mind telling us all, ape dia? Or you prefer to tell everything to your other half tu? Let us know in your assignment. Ada paham kah? KE tak paham also? Hiks - I feel this is very straight forward, general question... kan? :)



Ok - so - lets, apa lagi ditunggu²kan itiew, wahai para contestants? Tak gherti²??? Your 51 hours utk siapkan entry assignments korang for week 7, dosi bermula! PUBLISH time - selewat²nya, pukul 12 noon, hari RABU nih, 13th September, 2006!!! You may begin now... and, GOOD LUCK!


once again, syukur for your brilliant support, x lupa to the juries of cos.

2 comments:

Wan said...

way to go red mummy!!!! Red mummy nyer blog full of experiences yang tak jemu baca babe.....

e-jat said...

aku hangin tol lah ngan internet kat opis nih... dari minngu lepas sampai la nih sih tak leh bukak blogdrive...

eeee... aku rasa cam nak letop aje company nih...